top of page

Venice (Italy), Dubrovnik (Croatia), Kotor (Montenegro), Corfù (Greece), Zakynthos (Greece), Bari (Italy), Venice (Italy)

URBY.jpg

U T A S T Á J É K O Z T A T Ó

Az alábbiakban néhány hasznos információt szeretnénk átadni Önnek az utazásával kapcsolatban, és tájékoztatni Önt a program menetéről. Mielőtt elindulna, kérjük, győződjön meg úti okmányai meglétéről és érvényességükről, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

2023. Május 1-8.

Budapesti találkozó

2023. Május 1-én hajnali 2:30-kor a Mercure Budapest Castle Hill lobbyban.
1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.
Autóbusz indulási időpontja: hajnali 3:00

Nagykanizsai találkozó

2023. Május 1-én hajnali 5:30-kor:

Tesco | Nagykanizsa, Boszorkány u. 2, 8800

Kérjük, Ön időben induljon el a találkozási helyre, és számoljon az esetleges forgalmi nehézségekkel is! Kérjük, ügyeljen arra, hogy az utazás során minden szükséges utazási dokumentum rendelkezésre álljon, amelyeket előzetesen az adategyeztetőn megadott a hajójegy kiállításához.

A Vendég kizárólagos felelőssége, hogy azonosítsa és beszerezze az összes szükséges úti okmányt a teljes körutazás alatt, és szükség esetén rendelkezésre bocsássa azokat. Kérjük, ellenőrizze utazási irodájában, kormányügynökségénél, nagykövetségén vagy konzulátusán, hogy rendelkezik-e a hajóra való felszálláshoz és a körutazáson részt vevő országokba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal. A megfelelő úti okmányokkal nem rendelkező vendégeket nem engedik felszállni a hajóra. Az egyes célországokra vonatkozó utazási korlátozások a vendég állampolgárságától függően változhatnak. Nem kapnak visszatérítést azok a személyek, akik nem hoznak magukkal megfelelő okmányokat.

Az Ön idegenvezetője: Bajza Zsófia

Az idegenvezető telefonszáma (az indulás napjától hívható szükség esetén): +36 20 912 6056

HAJOUTAD telefon elérhetőség sürgősségi esetre: +36 30 383 0629

Elhelyezés, és ellátás a hajón

Az MSC Lirica fedélzetén a választott kategóriájú kabinban, teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt, kiegészítve az irodánkban előre megvásárolt italcsomagokkal (befizetésenként változó).

A program

Május 1. - Venice, Italy, 1. nap
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és koradélutáni órákban már Velencébe érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Lirica!

Május 2. - MSC Lirica, 2. nap
Az MSC Lirica a klasszikus vonalak mentén kínál különleges körutazási élményt, amelynek középpontjában az elegancia, a kényelem és a vendégszeretet áll, az MSC Cruises mediterrán életmódjának legszebb hagyományai szerint. 

 

A nyugodt tágasság légköre hatja át a hajót, az előcsarnokból csodálatos belső kilátással, a társalgók padlótól a mennyezetig érő képablakaiból pedig akadálytalan kilátással az óceánra.

 

De számos intim helyiséget is talál, mint például az elegáns Beverly Hills bár vagy a hagyományos angol stílusú Lord Nelson Pub, amely tökéletes menedék a színház előtti italozáshoz. A modernitás és a hagyomány keveredik ezen a környezetbarát hajón.

Május 3. - Dubrovnik, Croatia, 3. nap
Dubrovnik városa, az UNESCO Világörökség része, Horvátország déli partvidékén, az Adriai-tengerre néző kilátással.

Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél kincsesbánya látnivalókkal büszkélkedhet, beleértve a 16. századi óvárost és a romantikus mészkő utcákat. Nézze meg a gótikus-reneszánsz Rektori Palotát, vagy sétáljon végig a város ősi sziklafala mentén. Távolabb számos természeti csodát talál, köztük a világ legvarázslatosabb barlangjait.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A rektori palota
- Tengerparti vitorlázás és tengerparti szünet
- Modra Spilja barlang 
 
Dubrovnik olyan, mintha egy időbe felfüggesztett város lenne, és az MSC Cruises kirándulása lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön az ősi pompában. A hangulatos óváros fantasztikusan díszes építészetének köszönhetően a Trónok harca című népszerű tévésorozat egyik fő helyszíne volt. Sétáljon az utcákon, és nézze meg a Nagyboldogasszony-székesegyházat és annak velencei festményekkel díszített királyi belső terét. Ezután lépjen tovább a Rektori Palotához, amely egy fejedelmi ékszer, és egészen a 15. századig nyúlik vissza. Folytassa a túrát a ferences templomban és kolostorban, és gyönyörködjön román-gótikus szépségében. Ezután élvezze a szabadidőt az óváros szívében, ahol vásárolhat, vacsorázhat és sétálgathat.
 
Az MSC Cruises kirándulások keretében lehetőség nyílik arra, hogy katamarántúrán és strandolás közben körbehajózza a zöldellő Lokrum-szigetet és a gyönyörű Elaphiti-szigetcsoportot. Élvezze Dubrovnik ősi óvárosának látványos kilátását, ikonikus falait és a 11. századi Lovrijena erődöt. A lenyűgöző Lapad-öböl felé hajózva megcsodálhatja az Adriai-tenger mélykék-zöldjét. Itt időt szakíthat a kristálytiszta vízben való úszásra, pihenhet egy napernyő alatt, vagy barnulhat a tengerparton.
 
Élvezze az izgalmas kirándulást az MSC Cruises kirándulásán a Lapad-félszigetről. Örvendezzen Dubrovnik történelmi óvárosának a tenger felől történő megtekintésének, miközben a csillogóan távoli Kolocep-sziget felé hajózik. Merüljön el a vízbe, hogy mennyei sznorkelezési élményben legyen része a félelmetes Modra Spilja (Kék barlang) nevű helyen. Végül érkezzen meg Donje Celo strandjára, ahol megcsodálhatja a kilátást, pihenhet a homokban, vagy úszhat a festői öbölben.​

Május 4. - Kotor, Montenegro, 4. nap
Kotor az egyik leghangulatosabb középkori város Montenegró Adriai-tenger partján, lélegzetelállító hegyek között. Az MSC Mediterranean Cruises vonzó célpontja a történelmet és az építészetet kedvelők számára. Pillantson be az ősi templomok, a rusztikus paloták sokasága, valamint az utcák és terek labirintusa közé. Kotor egyben kapu más rendkívüli montenegrói úti célok, például a lenyűgöző Perast városa felé is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Szent Tryphon katedrálisa 
- Perast elegáns városa
- Kék barlang
 
Fedezze fel Kotort és Montenegrót egy lenyűgöző MSC Cruises kiránduláson. Az UNESCO Világörökség részévé koronázott középkori város, Kotor ősi sikátorokkal és hangulatos terekkel büszkélkedhet. Látogasson el a 12. századi Szent Tryphon-székesegyházba, amelynek barokk harangtornyai, román stílusú belső tere és bizánci stílusú freskói vannak. Ezután tegyen egy autóbuszos kirándulást a dicsőséges Grbalj-völgybe, ahol farmon készült pálinkakóstolót tartanak. A napot egy pohár borral, biotermékek kóstolásával és a helyi zenészek élő előadásával zárhatja. Ne hagyja ki Kotor hihetetlen erődítményrendszerét a kikötőbe való visszaúton, amely ősi fellegvárakat, kapukat és bástyákat mutat be.
 
A Kotortól nem messze fekvő Perast felejthetetlen MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. Sétáljon végig e festői város utcáin, és csodálja meg történelmi templomait és barokk palotáit. Tegyen egy kényelmes hajókirándulást a Boka-öbölben, hogy megnézze a Sziklák Nagyasszonyát, egy apró, mítoszokkal átszőtt szigetet. Ezután fejezze be a napot a 20. századi Szent Miklós-templom meglátogatásával, amelynek lenyűgöző harangtornya és aranykeresztjei vannak.
 
Kellemes órák várnak a tengeren az MSC Cruises kirándulásán a csodálatos Kék barlanghoz. Szálljon fel egy üvegszálas hajóra, és gyönyörködjön a látványos kilátásban, miközben átrobog az öbölön. Pillantson be a dombos partvonal tetején elterülő apró szigetekre és békés falvakra, mielőtt belépne a titokzatos "Kék barlangba" - egy napfénnyel teli természeti csodába. Csodálja meg a víz rendkívüli kék árnyalatait, mielőtt megmártózik vagy alámerül. Végezetül lazítson a Zenjice strandon egy vízparti ital és egy séta erejéig.​

Május 5. - Corfù, Greece, 5. nap
Korfu üdülősziget, az MSC Mediterranean Cruises célállomása sziklás hegyeiről, gyönyörű strandjairól és teljesen romantikus hangulatáról híres.

Fővárosa, szintén Korfu, Görögország egyik ősi ékköve. Itt egy velencei erődöt és egy UNESCO Világörökség részét képező óvárost talál, amely kanyargós sikátorokkal, nyüzsgő bárokkal, tornyosuló házakkal és mennyei kertekkel büszkélkedhet. Fedezze fel a szigeten szétszórtan található, a múlt korszakokból származó ősi maradványokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Achilleion palota 
- Korfu strandjai
- Palaiokastritsa kolostor 
 
Utazzon olajfákkal és neoklasszikus teraszokkal szegélyezett kanyargós utakon a csodálatos Achilleion-palotához. Ez az MSC Cruises kirándulás elmerül egy impozáns világban - Erzsébet osztrák császárné egykori rezidenciájában. Az Achilleion-palota egy lenyűgöző fehér kastély, amely csodálatos kertekkel és tengerre néző kilátással várja a látogatókat. Ezt követően élvezze a szabadidőt Korfun, ahol vásárolhat és vacsorázhat, mielőtt visszatérne a hajóra.
 
Az MSC Cruises örömmel kínál kirándulást Korfu gyönyörű tengerpartja mentén. Kényeztesse magát egy kis szabadidővel Palaiokastritsa strandjain, és gyönyörködjön a természeti tájban. A hajóra szállva elsiklanak Korfu partvidékének rejtett gyöngyszemei, köztük a hihetetlen Nausicaa-barlang mellett. Álljon meg egy órára a Paradise Beach-en, ahol pihenhet a homokban vagy úszhat.  Ezt követően hajón látogasson el a természeti csodák sokaságához, többek között a Kék szemhez, a Szent Nikolas-barlangokhoz és az Oroszlánfejhez. Végül térjen vissza Palaiokastritsa városába, ahol vásárolhat és ehet egy falatot.
 
Egy másik rendkívüli MSC Cruises kirándulás során festői autózásra indul Korfu narancsligetein, ciprusfáin és fenyőin keresztül a gyönyörű Palaiokastritsa városába. Ott egy hagyományos kumquatgyárban megtudhatja, hogyan szedik le a kumquatot, és hogyan készítenek belőle likőrt. A Jón-tenger fölött magasan, egy sziklás hegyfok tetején fekvő faluból kilátás nyílik a bizánci kolostorra. A vallási ikonokat ábrázoló freskókkal díszített történelmi templom kihagyhatatlan látványosság. Ezután álljon meg Makrades városában, ahol egy hagyományos tavernában meze-t, bort és ouzót kóstolhat. A fogadó 19. századi mezőgazdasági eszközei és a régi olajsajtoló egy letűnt korszakba engednek bepillantást.

Május 6. - Zakynthos, Greece, 6. nap
A látványos Zakynthos, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy paradicsomi sziget Görögország gyönyörű partjainál.

Itt a fehér kavicsos partok türkizkék vízzel találkoznak, és az olyan zord sziklacsúcsok, mint a Kampi, lélegzetelállító kilátást nyújtanak a tengerre. Merüljön el a sziget helyi hagyományok hangulatában, vagy fedezze fel ősi kultúráját. Pillantson be mészkősziklákba, történelmi kolostorokba és az ikonikus Hajóroncs-partra, amely Görögország egyik igazi csodája.

 

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

 

- Agios Dionysios templom

- Kampi sziklafal tetejéről nyíló kilátás

- Hajóroncs-öböl

 

Válassza az MSC Cruises kirándulását az Agios Dionysios templomhoz, amelynek lenyűgöző harangtornya és Zakynthos védőszentjének szentélye található. Ezután utazzon a szárazföld belsejébe, Machairado falu felé, ahol egy helyi kézművestől megismerheti az ősi hagyományos fazekas technikákat. A túra a bájos Bochali felé folytatódik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Zakynthosra és a régi velencei erődre. Végül álljon meg Tsilivi tengerparti üdülőhelyén, ahol eltölt egy kis kiskereskedelmi vagy tengerparti szabadidőt.​

 

Vegyen részt egy MSC Cruises kiránduláson, és kóstolja meg a finom Mandolato-t, a kézzel készített mandulás nugátot, amelyet Zakynthos hagyományos édességének tartanak. A könnyű habcsókalapból készült és mézzel dúsított Mandolato még abból az időből származik, amikor a Jón-szigetek velencei uralom alatt állt! Kampi városában egy látványos sziklafal tetején lévő kilátóból a csábítóan kék tengerre vetheti tekintetét. Végül kóstolja meg az autentikus meze ételeket és igyon egy pohár Ouzo szeszes italt, miközben a faluban a helyi táncosok előadását nézi.

 

Hajózzon át Zakynthos kék öblének mennyei vizei felett egy kalandos MSC Cruises kiránduláson. A Skinari kikötőjéhez vezető kényelmes autózás után izgalmas hajókiránduláson vehet részt a Kék barlangok hálózatához. A természetes erózió évei lélegzetelállító geológiai boltíveket hoztak létre, amelyek fenségesen emelkednek ki az azúrkék tengerből. Ezután gyönyörködjön a Navagio, közkedvelt nevén a Hajóroncs-part monumentális szikláiban, púderfehér homokjában és kristálytiszta vizében.

Május 7. - Bari, Italy, 7. nap

Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik. Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 

 

- A Materában található "Sassi 

- Alberobello

- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

 

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

 

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál. 

 

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

Május 8. - Venice, Italy, 8. nap
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

TinyTake20-04-2023-09-20-50.png

Általános tudnivalók, hasznos információk

Egészség

A csapvíz hajón iható, de ajánljuk ásványvíz fogyasztását.

Szokásos házipatikáját ne felejtse otthon. Saját egészsége érdekében a továbbiakról érdeklődjön az ÁNTSZ-nél: https://www.antsz.hu/

Be- és kiszállás

A hajóút indulásának napján a beszállás a hajó indulása előtt 3-8 órával kezdődik - ez azonban útvonalanként változhat. A hajótársaságok általában a hajóindulás előtt legkésőbb 2 órával engedélyezik a beszállást. Az indulási és beszállási időpontok szerepelnek a hajótársaságok részvételi jegyein. Ennél későbbi érkezés esetén a hajótársaságok fenntartják a foglalás 100% bánatpénz felszámolásával történő törlésének a jogát. Kérjük, hogy a beszálláshoz és a kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete - biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági intézkedésekre - személyi- és csomagellenőrzés - lehet számítani.

A beszállás főbb lépései

A terminálon:
1. Adja le csomagjait a kijelölt személyzetnek, akik aztán közvetlenül az Ön kabinjába küldik. Minden csomagot előzetesen fel kell címkézni a poggyászcímkével (az e-jegy tartalmazza), amelyen fel kell tüntetni az Ön kereszt- és vezetéknevét, a hajó nevét, a kabin számát, valamint az indulás dátumát és kikötőjét.
2. Menjen a beszállási területre a jegyével és a hajóútra szükséges összes személyes úti okmányával, ahol mutassa be a beszállási űrlapot és az okmányokat személyzetünknek.
Az MSC Yacht Club vendégei exkluzív check-in területet találnak, és a terminálon a butler csapat segít nekik a csomagjaikkal, akik elkísérik őket a külön erre a célra kialakított sorba az elsőbbségi check-inhez. Kérésre a butlerek kipakolják a vendégek bőröndjeit is.
3. Haladjanak a biztonsági ellenőrzéshez. Felhívjuk figyelmét, hogy a személyzet elkobozhat minden olyan tárgyat, amely biztonsági kockázatot jelenthet.
4.  Menjen a beszállási űrlapjával a gangokhoz, ahol az MSC személyzetének egyik tagja várja, hogy elkészítse az Ön személyes biztonsági fényképét.

A fedélzeten:
5. Menjen a kabinjába, és vegye át a hajóút kártyáját. Ez a mágneskártya amellett, hogy kabinjának kulcsaként szolgál, a fedélzeten lévő termékek és szolgáltatások kifizetésére is használható. Az MSC Yacht Club vendégei számára az MSC Yacht Club területére való belépésre is szolgál.  Abban az esetben, ha az Ön kabinja még nem áll készen, a személyzetnek a kabinszámát és teljes nevét megadva megkezdheti a fedélzeti vásárlásokat a bárokban és éttermekben.
6. Aktiválja a Cruise Card kártyáját a fedélzeti vásárlásokhoz.
7. Köteles részt venni a kötelező biztonsági gyakorlaton.
8. Részt kell vennie az MSC Cruise Guide-on is, egy fontos előadáson, ahol megtudhatnak mindent, amit tudniuk kell ahhoz, hogy teljes mértékben átélhessék a hajóútjukat.

Költségek a hajón, fedélzeti kártya (cruise card)

A hajók fedélzetén általában nincs készpénzhasználat. Beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott, bankkártyát vagy pénzletétet (kb. 150,- EUR/fő vagy 250,- EUR/kabin) kérnek, és ennek fejében kiadnak egy ún. fedélzeti kártyát, amin az extra fogyasztások, fedélzeti vásárlások, a kötelező borravaló, a fakultatív kirándulások díjai kerülnek rögzítésre.

Csomagszállítás

Kérjük az indulási kikötőben a hajóra történő beszállás előtt, továbbá a hajóról történő kiszállást megelőzően mindenképpen ragassza fel a személyes adatait (utasnév, hajónév, kabinszám, indulási kikötő és időpont, otthoni cím stb. feltüntetésével) tartalmazó bőrönd azonosító matricát feladandó bőröndjeire. A bőröndöket beszálláskor kérjük a beszállító pultnál leadni. Az értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk kézitáskájukban tartsák maguknál. Az azonosító matricával ellátott bőröndöket ki- és beszálláskor a személyzet juttatja el a kabinokhoz, illetve viszi el a kabinoktól. Javasoljuk, hogy amennyiben bőröndjeik röviddel a hajó indulása előtt még nincsenek a kabinjuk előtt, vagy a bőrönd azonosító matricán elfelejtették kabinszámukat feltüntetni, haladéktalanul keressék fel a személyzet valamelyik tagját, és érdeklődjenek bőröndjeik felől. A hajótársaságok általában a hajóút vége előtti napon, egy a hajón megadott késő esti vagy hajnali időpontig kérik a személyes adatokat tartalmazó bőrönd azonosító matricákat tartalmazó bőröndöket a saját kabin előtt elhelyezni. Fontos, hogy úti okmányaikat, értéktárgyaikat, továbbá azokat a személyes holmijaikat, ruháikat, melyekre a kiszállás reggelén/délelőttjén szükségük lehet, tartsák maguknál, ne tegyék a bőröndökbe. Bőröndjeiket az utolsó napi kiszálláskor a kikötőben a kijelölt helyen tudják átvenni. A bőrönd a hajótársaság kiszolgáló személyzete hibájából esetlegesen bekövetkező elvesztése vagy sérülése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a hajótársaság alkalmazottjával a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább egy példányát kérjék el - ezzel tudják igazolni a felmerült káresetet a biztosítótársaságuk felé.

Személyenkénti poggyászlimit

A vendégeknek ajánlott személyenként két bőröndre (legfeljebb 90x75x43 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként) és két kézipoggyászra (legfeljebb 56x45x25 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként) korlátozniuk feladott poggyászukat.
A Karib-tengerre, Dél-Amerikába, Dél-Afrikába és az Egyesült Arab Emírségekbe induló vagy onnan induló MSC Grand Voyages hajójáratokon a fenti irányelvek jelentik a személyenként megengedett maximális korlátot. Mindenesetre az egyes kabinokban a poggyászok maximális mennyisége nem haladhatja meg a 100 kg-ot és/vagy a 8 darabot az egy kabinban tartózkodó összes utas között. A megengedettnél nagyobb mennyiségű poggyász nem fogadható el a becsekkolásnál. Az e határértékeket túllépni szándékozó vendégek a foglaláskor közvetlenül vagy az utazási irodájukon keresztül forduljanak az MSC Cruises-hoz, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hogyan lehet a szabad poggyászmennyiséget meghaladó poggyászt külön, felár ellenében teherszállítással vagy teherfuvarozással elszállítani. 

Tiltott tételek

A biztonsági személyzet átvizsgálhatja a Vendéget és/vagy a poggyászát, és elkobozhat minden olyan tárgyat, amely a Társaság megítélése szerint veszélyeztetheti a Vendégek, a személyzet vagy a hajó biztonságát (például fegyverek, éles tárgyak, vízforralók, vasalók, hajvasalók stb.). Az ilyen tárgyakat elkobozza és nem adja vissza A tűzfegyvereket nem fogadja el a fedélzeten, és azonnali leszállítással jár.

Élelmiszerek és italok

A Társaság fenntartja a jogot, hogy a vendégek poggyászában lévő italokat eltávolítsa. Ezeket a partraszállást megelőző este visszaadja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vendégek nem hozhatnak csomagolatlan élelmiszereket a fedélzetre.

Értékmegőrzés

A nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, saját műszaki cikkeket javasoljuk a hajó széfjeiben (a kabinban, amennyiben része a kabin felszereltségének, vagy a recepción) elhelyezni.

A Társaság és/vagy a HAJOUTAD - Marshaller Kft. nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

A hajó, és kabinok jellemzői

A legtöbb tengeri személyszállító hajón több (kb. 5-15) különböző utasfedélzet található. Az utaskabinok több szinten, minden esetben a tenger szintje fölött helyezkednek el. Általában az éttermek és bárok is több különböző fedélzeten találhatók. Az ablakok a modernebb hajókon nem nyithatóak (egyes régebbi hajókon a klasszikus hajóablak - ún. „porthole” - esetleg igen, de annak nyitása csak a hajó kikötését követően megengedett); az erkélyes kabinok erkélyajtajai nyithatóak.. A kabinok és a lakosztályok mérete a legtöbb hajótársaság esetében kisebb egy átlagos szállodai szoba vagy lakosztály méreténél. A kabinok mérete és felszereltsége hajótársaságonként, hajónként, kabin- és lakosztály-kategóriánként eltérő lehet.

A legtöbb tengeri hajón kettő, három vagy négy fő elhelyezésére alkalmas kabinok vannak. A harmadik-negyedik fő elszállásolására alkalmas kabinokban a harmadik-negyedik ágy a legtöbb esetben falból kihajtható emeleti pótágy, melyek felnőtt utasok számára is kényelmes fekhelyül szolgálnak, balkonos kabinok esetében a 3-4. fő részére többnyire kihúzható kanapéágy áll az utasok rendelkezésére.

A tengeri hajók kabinjainak részét képezi a fürdőhelyiség (általában zuhanyzóval) wc-vel. Kabintakarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törülközőket, ezek használata csak a kabinban engedélyezett. (A fittness-wellness részleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törülközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével a helyszínen leadni. Ennek elmulasztása, vagy a törülközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után.)

A televízió nem minden esetben része a kabinok felszereltségének, de a legtöbb hajótársaság kabinjaiban megtalálható. Amennyiben telefon is található a kabinban, az általában csak a hajón belüli telefonálásra, a személyzet vagy más kabin hívására alkalmas.

A kabinokban található konnektorok 110/220 voltos árammal működő elektromos eszközök működtetésére alkalmasak.

Karbantartási munkálatok a hajón

Kérjük vegye figyelembe, hogy a tengerjáró hajó folyamatosan úton van, ezért a szükséges karbantartási munkálatokat az utazás ideje alatt - a vendégek maximális komfortját figyelembe véve - végzik el (pl. festés, tisztítás, karbantartás, stb...). Ezen munkálatok elvégzési módjára és időpontjára irodánknak nincs semmiféle ráhatása, ezért ha úgy érzi az zavarólag hat az Ön számára, úgy kérjük jelezze azt a hajótársaság személyzete felé.

Étkezések

Az étkezések büfé vagy ültetéses rendszerűek (egyes főétkezéseknél az utasok általában a helyszínen jelezhetik, hogy amennyiben mindkét étkezési rendszer lehetséges, melyiket választják).

A vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. A 3-4 csillagos hajók esetében hölgyeknek kosztüm vagy koktél ruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A gálavacsora - általában a hajóút első vagy második napján - és a kapitányi vacsora - leginkább a hajóút utolsó napjainak egyikén - alkalmával különösen fontos a megfelelő viselet.

A vacsorák időpontjára vonatkozóan az utasok, a szabad éttermi kapacitás függvényében kérhetik a korábbi (általában 18:00 és 20:00 óra között kezdődő) vagy a későbbi (általában 21:00 vagy 22:00 órai kezdéssel) vacsorára vonatkozó ültetést.

 

Az étkezési időpontok hajótársaságonként, hajónként, útvonalanként változhatnak. Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat.

 

Az éttermekben tilos a dohányzás!

Öltözködés

Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a hajóút során a különböző tevékenységekhez, például a partikhoz, vacsorákhoz, sportoláshoz és kirándulásokhoz megfelelő ruházatot csomagoljon.


- Nappali öltözet: Nappali öltözetként alkalmi ruházat ajánlott. A rövidnadrág és a póló megengedett.
- Esti öltözet : esti ruházatnak egy elegánsabb megjelenés ajánlott, amikor a főéttermekben és a speciális éttermekben vacsorázik, valamint a színházban, a bárokban és a társalgókban élvezheti a szórakozást. Galléros ing, szabott nadrág vagy rövidnadrág, szoknya és ruha ajánlott. Hűvösebb estéken és a hajó légkondicionált nyilvános helyiségeiben a réteges öltözködés és egy könnyű kabát vagy pulóver ajánlott.
- Gálaest: A gálaesten öltözzön úgy, hogy lenyűgözzön! Akár szmokingot, öltönyt és nyakkendőt, estélyi ruhát vagy koktélruhát jelent, akár a legjobb farmert és pólót, az öltözékének meg kell felelnie az elegancia szintjének. Az egyetlen dolog, amire szükség van, az a mosolyod.
- Öltözködési korlátozások : a fedélzeti személyzet tagjai, beleértve az éttermi hostesseket és a vezetőséget, különleges korlátozásokat érvényesíthetnek. A fürdőruha semmilyen esetben sem megengedett a hivatalos étkezési helyeken semmilyen étkezés során, beleértve a reggelit és az ebédet is. A rövidnadrág, a szandál és a páncélos topok nem engedélyezettek az esti étkezéseken.  Wear vagy Gala esti viselet a főétkezdékben, a Specialty éttermekben vagy az MSC Yacht Clubban. A Gálaestre nem megengedett a pólók viselése. A büfék előtt kifüggesztett öltözködési szabályokat be kell tartani.
- A hajón különböző nappali és esti tematikus partikat szervezünk. A Flower Glory Partyra érdemes 60-as és 70-es évekbeli virágos ruhákat hozni, a White Partyra fehér ruhát, az MSC Little Italy szórakoztató rendezvényünkre pedig valami zöld-fehér-pirosat.
- A sport szerelmesei számára a tornacipő és az edzőruha elengedhetetlen kellék a legmodernebb edzőtermünk használatához, valamint a jóga- és tánctanfolyamokon való részvételhez, ahol van ilyen.
- Javasoljuk továbbá, hogy vigyen magával egy pulóvert vagy sálat, hogy a hajó légkondicionált belseje és a fedélzeti területek közötti hőmérséklet-változással megbirkózzon.
- A part menti kirándulásokhoz, amelyek vallási helyszínek látogatását is magukban foglalhatják, megfelelő ruházatot javasolunk (térdet és vállat takaró, nem mélyen dekoltált felső).

- A Svalbard-szigetek és a sarkvidéki területek felé tartó hajóutak esetében kérjük, gondoskodjon megfelelő sarkvidéki ruházatról.

Üzletek a fedélzeten

Hajókon a legjobb tengeri butikok széles választékát találja, amelyekben az összes kedvenc prémium márkája megtalálható, így a legjobb vásárlási élményt élvezheti hajóútja során. Kényeztesse magát a fedélzeten, és nézzen ki a legjobban, amikor csak akar Az üzletek egész nap és késő estig nyitva vannak, amikor a tengeren tartózkodik.

MSC Logo Shop

Töltse meg hajóútját olyan ajándékokkal, amelyek varázslatos emlékeket ébresztenek a hullámokon átívelő utazásról! Navigáljon az MSC Logo Shopban, ahol a kütyüktől kezdve a könyvekig és az újdonságnak számító ajándékokig mindent megtalál!  Az MSC saját DOREMI kabalafiguráját is megtalálja itt, az MSC Shopban.


Ékszerek
Minden csillogó csodaországa; arany, ezüst, drágakövek és féldrágakövek, valamint órák tervezését mutatja be. Imádni fogja az ékszerek széles választékát, amelyek tökéletesek különleges ajándéknak vagy saját magának, és olyan árakon, amelyek extra csillogást varázsolnak a szemébe.

 

Divatbolt

Böngésszen a legújabb férfi, női és gyermek kollekciók, valamint a kiegészítők széles választéka minden ízlésnek. Élvezze munkatársaink szakértő útmutatását, akik segítenek megtalálni valamit életének különleges személyei számára, függetlenül életkoruktól és ízlésüktől!

 

Kiegészítők

A legjobb olasz márkák, mint az Armani, Coccinelle, Furla és Fusaro mellett olyan nemzetközi nevek is megtalálhatók, mint a Radley London, Calvin Klein, Lacoste, Tommy Hilfiger és Ralph Lauren.
Itt biztosan talál komoly öltözködési inspirációt táskák és kiegészítők terén!

 

Művészeti galéria

Inspirálódjon, és vigye haza a fedélzeten töltött idő végső emlékét: egy műalkotást a fedélzeti Művészeti Galériában*. Böngésszen a falak között, és válasszon a Galéria munkatársai segítségével, akik mindig kéznél vannak, és segítik a választásban.

Fotó- és videószolgálat

A legtöbb hajón fotó- vagy videószolgálat működik. Számos közös eseményről, annak résztvevőiről fénykép- vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban/fényképgalériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártya használatos fizetéskor).

Postai szolgáltatás

A hajókon, általában a recepciós pultnál lehetséges képeslapok, levelek feladása. Ezeket kikötéskor postázzák. A tevékenység térítésköteles, a fedélzeti kártyára terhelik.

Kaszinó

A legtöbb hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban, 18 év feletti utasok részére kaszinó üzemel.

A kaszinókban készpénzhasználat általában nem lehetséges, a költést a fedélzeti kártyákra terhelik.

Fedélzeti tájékoztató anyagok

Hajóutakon általában naponta friss, idegen nyelvű információs anyagot készítenek be a kabinokba. Ezek a hajóút idején fontos aktuális tudnivalókat (beszállási, indulási, érkezési, kiszállási időpontok, fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalók, fedélzeti programok, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás, stb.) tartalmazzák. A hírlevelek figyelmes elolvasása minden esetben javasolt. Bármilyen további kérdés esetén a hajó személyzete rendelkezésre áll.

Próbariadó

Közvetlenül a hajó indulását követően próbariadót tartanak. A próbariadó idejére vonatkozó tennivalókról a személyzet pontos tájékoztatást ad. Az utasoknak a próbariadó alkalmával a saját biztonságuk érdekében mindenképpen meg kell jelenniük a kabinjukban tárolt mentőmellényben a kijelölt gyülekezőhelyen.

Dohányzási irányelv

A globális szabványoknak megfelelően a dohányzóhelyek száma a fedélzeten kevesebb, mint a nemdohányzóhelyeké, és ezeket táblák és hamutartók jelzik. A dohányzás (beleértve az e-cigarettát is) tilos a kabinokban, a kabinok erkélyein és mindenhol, ahol ezt nem jelzik kifejezetten a feliratok és a hamutartók.


A Társaság fenntartja a jogot, hogy díjat szedjen, ha az utasokat a hajó nem kijelölt területein dohányzáson érik.  A nem dohányzó területeken való ismételt dohányzás végső soron a hajóról való leszálláshoz vezethet.
 
Emlékeztetjük Önöket, hogy a cigarettacsikkek vagy bármi más dolog tengerbe dobása szigorúan tilos, mivel az komolyan veszélyeztetheti a tengeri biztonságot.

Fakultatív programok

A hajóút legtöbb kikötési helyszínén általában több szervezett fakultatív kirándulásra van lehetőség. Ezek részvételi díja előre irodánknál vagy a hajón fizetendő. Az idegenvezetés angol vagy német nyelven zajlik, kivéve az irodánknál befizetett és a minimum létszámmal megvalósuló kirándulás esetén magyar nyelven.

 

A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért irodánk és a Társaság felelősséget nem vállal.

Orvosi ellátás a fedélzeten

A legtöbb hajón a kijelölt orvosi rendelőben folyamatos orvosi ügyelet van (járóbeteg rendelés, idegen nyelven). A hajóorvos általában általános orvos; komolyabb orvosi beavatkozásokra (szakrendelés, műtéti beavatkozás stb.) nem jogosult, a hajóorvosi rendelő pedig erre szintén nem alkalmas. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy kezelés helyszíni térítés ellenében történik (társaságonként eltérő, de kb. 150,- euró/fő/vizsgálat). Ilyen esetben javasolt magánál tartania betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényét és fedélzeti kártyáját. Az orvosi ellátás és/vagy konzultáció díjáról minden esetben kérjen számlát a hajóorvostól, melyet - amennyiben betegség-, baleset és poggyászbiztosítással rendelkezik - hazaérkezése után tud benyújtani biztosítójának.

Speciális étrend

Az ételintoleranciával és/vagy allergiával rendelkező vendégeknek a különleges igényeket tartalmazó űrlapon kell tájékoztatniuk az MSC Cruises-t igényeikről, és a fedélzeten a recepción és/vagy a Maître d'Hôtel-nél kell megerősíteniük igényeiket.
 

Az MSC Cruises megszerezte a Bureau Veritas tanúsítványát a gluténmentes ételek elkészítésére és felszolgálására világszerte (élelmiszer-kód: < 20 ppm*) az MSC Seaside, MSC Seaview, MSC Meraviglia, MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra és MSC Musica fő éttermeiben.


Ezen kívül az MSC Cruises szorosan együttműködik az Associazione Italiana Celiachiával (Olasz Cöliákia Egyesület) a Földközi-tengeren és Észak-Európában hajózó fenti hajók esetében.


Az MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera és MSC Lirica hajókon a vendégek csak korlátozott választékban találhatnak előre csomagolt gluténmentes snackeket, például kekszet, croissant-t, piskótát és muffint.


Az MSC Grandiosa vízre bocsátását követően befejezzük a Bureau Veritas tanúsítási folyamatát, amely lehetővé teszi, hogy ezeken a hajókon is kínáljunk gluténmentes menüket*. A folyamat várhatóan a hajó indulását követő 1 hónapon belül lezárul, ezért kérjük, hogy a foglaláskor ellenőrizze a gluténmentes menük elérhetőségét.


Bármilyen más, ebben a szakaszban nem kifejezetten említett követelmény esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot utazási irodájával.

*Az MSC gluténmentes menüi gluténérzékenység esetén is alkalmasak, de gluténallergia esetén nem.

Mobiltelefon és internet használat

A mobiltelefonok a modernebb hajókon általában használhatók, de főként a nyílt tengeren a telefonkapcsolat sokszor csak a hajók saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztül lehetséges, aminek a költsége meglepően magasra is szökhet.  A legtöbb hajón költségtérítés fejében internethasználatra is van lehetőség (az erre kijelölt helyeken, a hajó saját személyi számítógépein).

Ha el akarja kerülni a mobiltelefon-szolgáltatója által felszámított extra díjakat, állítsa okostelefonját "repülőgépes üzemmódba" valamikor a beszállás és a hajó indulása között. Még ha nem is használja aktívan a telefonját, okostelefonja a háttérben folyamatosan adatforgalmat bonyolít, és ezzel olyan díjakat emészt fel, amelyekről nem is tud. Jobb, ha a mobilszolgáltatást kikapcsolva tartja.

A repülőgépes üzemmód kikapcsolja a telefon jeladóit a mobiljelek (hívások és szöveges üzenetek) és az adatok (webböngészés, alkalmazások használata) tekintetében, így biztosítva, hogy nem lesz részese a nem kívánt díjaknak. De ne aggódjon: okostelefonja nem lesz teljesen használhatatlan az utazás alatt. Kapcsolja be a Wi-Fi és a Bluetooth funkciókat, és használja telefonját más módon is.

Panaszkezelés

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a szálloda vagy a hajó recepcióján jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.

MSC17011817.jpg
bottom of page