top of page
Mykonos, Görögország

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Mykonosról

A 18. században Mykonos kusza sikátorainak útvesztője még a legjobban utazó kalózokat is összezavarta. Manapság az eltévedés színlelése ezekben a kanyargós sikátorokban egy egész napos szórakozást nyújt! Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél a romantikus görög szigetek csillogásáról ismert. Lásson ragyogó tengerpartokat, türkizkék vizeket és festői, fehérre meszelt falvakat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A híres fehér szélmalmok
- Delos szigete
- 4X4 kaland és tengerpart
 
Foglaljon MSC Cruises kirándulást Mykonos környékén, és fedezze fel a csillogó és kozmopolita várost. A Kikládok szigetvilágának gyöngyszeme, Mykonos a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Fedezze fel a szűk utcákon álló fehérre meszelt házakat, a kalóztámadások meghiúsítására épített labirintust! Ezután látogasson el a világhírű velencei szélmalmokhoz, amelyek a 16. századból származnak. A búza őrlésére használt rusztikus építmények a sziget egykori gazdaságának alapvető részét képezték. Ma remek fotózási lehetőséget nyújtanak, ezért ne feledje, hogy hozza magával a fényképezőgépét!
 
Látogasson el a gyönyörű görög Delos szigetére az MSC Cruises kirándulásán. Ez a régészeti lelőhely a gyönyörű Égei-tengerre néz, és Apolló napisten mitológiai szülőhelyének tartják. Merüljön el ennek az ókori görög civilizációnak a dicsőségében, és fedezze fel az Oroszlánok sugárútját, a 7. századi márványszobrok hihetetlen sorát. Ezután barangoljon a Cynthos-hegyre vezető ösvényen, hogy megcsodálhassa az óceánra nyíló kilátást.
 
Fedezze fel Mykonoszt izgalmas módon az MSC Cruises kirándulásán. Tapasztalja meg e gyönyörű görög sziget látnivalóit egy négykerék-meghajtású autó kényelmében! Látogasson el a Kalo Livadi strandra, ahol megmártózhat a Földközi-tengerben, vagy elnyújtózhat a homokban. Ezután látogasson el a Panagia Tourliani kolostorhoz és templomhoz Ano Mera faluban. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, tapasztalja meg a meleg szigeti vendégszeretetet egy hagyományos görög tavernában.  Kortyoljon ouzót, az ánizs ízű pálinkát, mielőtt belekóstolna egy tál finom előételbe.

MYK04 - DELOS: A GÖRÖG MITOLÓGIA SZIGETE

A Kikládok csoport közepén fekszik Delos, a "Fény szigete", amely ennek az élvezetes túrának a célpontja. Egy rövid hajókirándulás után megkezdődhet Delos történelmi emlékeinek és gazdag mitológiájának felfedezése. A legenda szerint Zeusznak megtetszett a gyönyörű Leto, aki a viszonya során teherbe esett. Ez azonban kivívta Zeusz feleségének, Hérának a haragját, aki azonnal megtiltotta Földanyának, hogy menedéket adjon Letónak. Amikor már úgy tűnt, hogy minden remény elveszett, egy szerencsés véletlen folytán egy sziget - Delos - emelkedett ki a tengerből, és biztonságos menedéket nyújtott Letónak, hogy világra hozza Artemisz és Apollón ikreit. Az ókori görögök körében népszerű zarándokhely, Delosz az ókor egyik leggazdagabb szentélyévé vált. E korszak maradványai között található az Oroszlánok sugárútja, amely nevét az eredetileg 7. századi, naxián márványból készült oroszlánok soráról kapta, amelyek a jelek szerint azt a helyet őrzik, ahol Leto állítólag életet adott. A rendkívüli élményt megkoronázhatja, ha felkapaszkodik a Cynthos-hegyre vezető ösvényen, amelynek csúcsáról állítólag Zeusz figyelte ikrei születését. Ne hagyja, hogy a felfelé vezető túra elriassza, mert a csúcsról nyíló észbontó kilátás minden lépést megér. A látogatást a helyszínen található számos más műemlék felfedezésével fejezheti be, mielőtt megkezdené a visszatérést a kikötőjébe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra körülbelül 1,5 órás gyaloglással jár, időnként egyenetlen talajon. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

MYK05 - MYKONOSI SZIGET TÚRA

Merészkedjen ki, és fedezze fel Mykonos szigetének, "Görögország St. Tropez-jának" számos különböző arcát. Hogy mennyi mindent kínál a sziget, azt Ön is felfedezheti ezen a pihentető és főként autóbuszos túrán, amely az úgynevezett panorámakilátóhoz való eljutással kezdődik. Egy fotóstop alkalmával megörökítheti a Mykonos városára és a régi kikötőre nyíló elbűvölő kilátást, majd a festői útvonal Agios Ioannis és Kalafatis festői falvain, valamint Ornos kozmopolita strandja mellett vezet el. Mykonos szívében megállunk, hogy meglátogassuk a sziget második legnagyobb települését, Ano Mera falut, amelynek központjában áll a Panagia Tourliani kolostor és templom. A valószínűleg valamikor a 16. században alapított, majd 1767-ben átalakított kolostor a környékre látogató utazók egyik fő vonzereje. Ezután egy falusi tavernában bőséges adag meleg görög vendégszeretet várja Önöket, ahol az ouzo ánizsos ízét és a tipikus görög előételek sós finomságait élvezve elmerenghetnek a mikóniai varázslatos napon. A kikötőbe és a hajóra való visszautazás során további kellemes látványban lehet majd részük. Kérjük, vegye figyelembe: Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra többször is indulhat a hajó kikötői tartózkodási ideje alatt. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulással kapcsolatban. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal az indulás előtt közölniük kell ezt a part menti kirándulások irodájával.

MYK08 - EGY ÉJSZAKA MIKONOSZON

A mesés strandok, a szélmalmokkal tarkított táj, a barátságos helyiek és a különösen élénk éjszakai szórakozóhelyek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy Mykonos azzá a népszerű üdülőhellyé vált, ami ma. Ezen a túrán elhagyja a hajót, felszáll a tengeribuszra, és egy rövid útra a régi kikötőbe utazik, ahol egy estére görög vendégszeretetben és könnyű vacsorában lesz része. A finom helyi specialitások és borok mellett egy folklórműsort is élvezhet, miközben az étteremben tartózkodik. Akár maga is bekapcsolódhat, és rázhatja a lábát, vagy ha úgy tetszik, egyszerűen csak tapsolhat a zene ütemére. A túra része egy vezetett séta is Mykonos város szűk sikátoraiban, amelyek tele vannak fehérre meszelt házakkal és zárt kertekkel. A túra végén vagy azonnal visszatérhet a hajóra, vagy még több időt tölthet a helyiek által "Chora"-nak nevezett városban, amíg úgy nem érzi, hogy készen áll az éjszakai pihenésre, és a hajójárattal vissza nem tér a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a túra ára tartalmazza a vizet és 1 pohár bort a könnyű vacsora alatt; desszertet nem tartalmaz. Mivel a túra hosszabb gyaloglással jár, nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Ez a túra csak az MSC Divina, az MSC Musica (kivéve 2023.11.07-én), az MSC Armonia és az MSC Splendida következő időpontjain vehető igénybe: 2023.07.07., 2023.08.12. és 2023.10.14.

MYK11 - VITORLÁZÁS MIKONOSZ HÍRES STRANDJAI KÖRÜL

A lenyűgöző éjszakai élet, a kozmopolita hangulat és a gyönyörű táj mellett Mykonos számos gyönyörű strandnak is otthont ad, amelyek közül néhányat hajón fedezhet fel ezen a vonzó félnapos túrán. A mólótól csak egy rövid buszútra van Agios Ioannis, ahonnan egy helyi hajófajta, a caïque elviszi önöket egy napsütötte vitorlázásra a sziget déli partvidékén. Érezze a szellőt a hajában, és gyönyörködjön a kilátásban, miközben elhalad Ornos, Psarou, Platis Gialos, Paranga és Super Paradise strandok mellett - ezek a sziget legjobb strandjai közé tartoznak. Az időjárástól függően a kiválasztott strandok közelében fürdőzési megállókat is beiktatnak, így érdemes a ruhák alatt fürdőruhát viselni. A kirándulás részét képezi a Paradise strandon való partra szállás és a létesítmények élvezete is, valamint a finom hideg görög falatok a kajak fedélzetén a hazafelé vezető úton. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra júniustól szeptemberig tart, az időjárási viszonyoktól függ, és nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A vendégeknek ajánlott fürdőruhát viselniük a ruhák alatt, valamint kalapot, naptejet és törölközőt hozniuk. Strandmegállókat nem tervezünk (kivéve a Paradise strandon való megállást), de a fürdésre közvetlenül a caïque-ból lesz lehetőség. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Ez a túra nem áll rendelkezésre az MSC Musica vendégei számára.

MYK12 - SZIGETI TÚRA ÉS IDŐTÖLTÉS A TENGERPARTON

A görög Mykonos szigetének felfedezésére és a napsütötte tengerparton való időtöltésre vár ez a vonzó kirándulás, amely a sziget legjobb látnivalóinak autóbuszos bejárásával kezdődik. Miután elhaladtok Ornos strandja mellett, továbbutazhattok Agios Ioannisba, ahonnan a távolban Delos szigetére nyílik kilátás. Végül a sziget belseje és Ano Mera falu felé veszik az irányt, ahol a Panagia Tourliani kolostor és templom található. Meglátogatják a gyönyörű régi épületegyüttest - amelyet a 16. században építettek, majd a 18. században átalakítottak -, mielőtt a falu egyik tavernájába mennek, ahol görög előételeket fogyaszthatnak egy feles ouzo, a görögök nemzeti ánizsos itala, vagy egy üdítőital kíséretében. Ezután a kalafati tengerpartra utazik, ahol körülbelül 2,5 óra áll majd rendelkezésére, hogy élvezze a napot, a tengert és a homokot. A kristálytiszta víz nyíltan hívogat a fürdőzésre, a strand pedig tökéletes a napozásra vagy a parton való sétálgatásra. Amikor eljön az idő, az autóbusz már várja Önöket, hogy elvigye Önöket Mykonos városába, amely kis mérete ellenére az Égei-tenger egyik legvilágiasabb városa. Élvezze a kellemes sétát a szűk, kanyargós utcákon, és fedezze fel a környék legértékesebb nevezetességeit. A vezetett séta végén vagy azonnal visszatérhet a hajóra, vagy még több időt tölthet "Chora", ahogy a helyiek nevezik a várost, amíg úgy nem érzi, hogy készen áll a hajóra való visszatérésre. Kérjük, vegye figyelembe: a túra ára nem tartalmazza a napozóágyak és napernyők használatát a tengerparton. Ezek azonban a szabad helyek függvényében bérelhetők. A vendégeknek javasoljuk, hogy viseljenek fürdőruhát a ruhájuk alatt, hozzanak magukkal kalapot, magas faktorszámú naptejet és törölközőt, valamint a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. A túra júniustól szeptemberig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Ez a túra az MSC Armonia, MSC Sinfonia, az MSC Splendida következő időpontjain vehető igénybe: 2023.06.08., 2023.06.17., 2023.07.23., 2023.08.19. és 2023.09.24., valamint az MSC Divina következő időpontjain: 2023.06.27., 2023.07.04., 2023.07.11. és 2023.09.05.

MYK19 - TENGER ÉS NAP A KALAFATI STRANDON

Mykonos déli partján, egy eldugott öbölben fekszik a sziget egyik leghosszabb strandja - Kalafati -, amely a célpontja ennek a vonzó félnapos tengerparti élvezetnek. Vegye fel a fürdőruháját a ruhája alá, hagyja el a hajót, és mindössze 30 percet töltsön a buszon, hogy elérje az idilli környezetet, amely tökéletes egy kis komoly pihenésre az érintetlen homokon, miközben a napozóágyon heverészik. A sekély és kristálytiszta Égei-tenger nyíltan hívogat evezésre vagy úszásra, míg a strandot szegélyező számos taverna ideális hely arra, hogy egy frissítő ital mellett (a vendégek költségére) élvezze a kilátást. Körülbelül 3 órájuk lesz arra, hogy élvezzék a strandot, ahogyan csak szeretnék, mielőtt az autóbusz visszaviszi önöket a hajóra. Felhívjuk figyelmét, hogy a strandon a napozóágyak (felnőttenként egy-egy) és napernyők ingyenesen vehetők igénybe; a gyermekek a felnőttekkel osztoznak a napozóágyakon. A túra júniustól szeptemberig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A vendégeknek ajánlott kalapot, naptejet és törölközőt hozniuk. Ez a túra az MSC Musica fedélzetén tartózkodó vendégek számára nem elérhető.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

MYK05 - MYKONOSI SZIGET TÚRA
bottom of page