top of page
Nápoly kirándulások MSC hajóutak
Nápoly: Video

Nápoly, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Nápolyból

Az i. e. 2. évezredre visszanyúló Nápoly, az MSC Mediterranean Cruises úticélja, Olaszország egyik ősi ékköve. A lenyűgöző kikötői öböl körül elhelyezkedő, vibráló történelmi központtal büszkélkedő város felfedezhet építészeti nevezetességeket, remekműveket és pompás ételeket. A Vezúv szunnyadó vulkánja képeslapszerű hátteret nyújt. A városból tovább utazhat Pompeji régészeti lelőhelyére vagy Capri elbűvölő kultúrájába.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Pompeji
- Capri
- Sorrento
 
Fedezze fel Pompeji régészeti lelőhelyét, amely a fenséges Vezúv árnyékában húzódik meg. Az UNESCO Világörökség részét képező ókori római várost a Kr. u. 79-ben bekövetkezett vulkánkitörés során habkő és hamu temette maga alá.  Pompeji ma úgy tűnik, mintha megdermedt volna az időben, és megpillanthatunk megkövesedett embereket, megmaradt fürdőket, omladozó oszlopokat és mesés freskókat. Ezen az MSC Cruises kiránduláson felfedezheti a számos előkerült tárgyi emléket, mielőtt részt vesz az ásatások helyszínének vezetett túráján, ahol többet megtudhat a város történetéről. 
 
A Nápolyi-öblöt átszelő rövid kompút után Caprira, Olaszország egyik legszebb szigetére érkezik. Ez az MSC Cruises kirándulás Anacapri elbűvölő városának meglátogatásával kezdődik, ahol a csodálatos Villa San Michele és a drámai sziklák tetején elterülő táj található. Nézze meg a színes házakat, csodálja meg a buja kerteket, és szívja magába a sziget laza hangulatát. Ezután fedezze fel a Piazza Umberto I. körüli kávézókat és butikokat, mielőtt meglátogatja a Faraglioni sziklaalakzatot.
 
A hajóról való leszállás után 1 órás autóbuszos transzfer a lenyűgöző tengerparti városba, Sorrentóba. A Piazza Tasso térről indulva sétáljon végig a több száz évvel ezelőtt épült nevezetességekkel teli történelmi város szűk utcáin. Várják csodálatos külső kilátás a 15. századi Sedil Dominova épületére, az eredetileg 11. századi sorrentói katedrálisra és a 14. századi San Francesco templomra és a hozzá tartozó kerengőre.

NAP01 - POMPEII

Időtartam: kb. 4 óra
Régészeti túrája Pompeji felé indul, az egykor virágzó város felé, amelyet a Vezúv Kr. u. 79-ben történt katasztrofális kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a hamu. Ezután majdnem 1700 évig rejtőzött és tökéletesen megőrződött a több tonna vulkáni hamu alatt, mielőtt a 18. század közepén véletlenül újra felfedezték, majd ezt követően feltárták. A megtalált számos tárgyi emlék, különösen a mindennapi élet olyan tárgyai, mint a kenyér és a méz, bepillantást engednek a látogatónak az ókori rómaiak életébe. Egy lenyűgöző vezetett séta során betekintést nyerhetünk ennek a lenyűgöző és igen nagy kiterjedésű régészeti lelőhelynek a történetébe. A hajóra való visszaúton megállunk egy helyi korallgyárnál is. 
Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra hosszú ideig egyenetlen talajon (pl. sziklák Pompeji utcáin) való gyaloglással jár, a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

NAP02 - NAPLES HISTORIC CENTRE

Időtartam: kb. 4 óra
Indulás a kikötőből a híres "Posillipo" negyedbe, amely magasan egy dombon fekszik, és amelyet Nápoly legfontosabb és legvonzóbb utcáin keresztül vezetve érünk el. A kirándulás a híres Principe Umberto I. Galéria, a San Carlo Színház (külső nézet) és a Piazza Plebiscito megtekintésével folytatódik. A következő program az ókori görög-római város történelmi központjában elrejtett San Lorenzo templom és az ásatások megtekintése. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, sétáljon végig a Via San Gregorio Armenón, ahol számtalan kézműves készít jászolokat. 
Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú gyaloglással, lépcsőzéssel és nagyon keskeny ösvényekkel jár az ásatásokon, nem alkalmas klausztrofóbiás vendégek számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Az üzletek vasárnap zárva tartanak.

NAP07 - SORRENTO

Időtartam: kb. 5,5 óra
A Nápolyi-öböl egyik gyöngyszemét, Sorrentót mészkőhegyek veszik körül, ahol az olajfák és citrusligetek egy tipikus olasz tájat mutatnak mindazoknak, akik ellátogatnak ebbe a bájos városba. Elhagyjuk Nápoly kikötőjét, és egyórás, a tengerparti kis falvakon keresztül vezető autóút után érjük el Sorrentót. Sétánk a Piazza Tassón kezdődik, majd ennek az egyedülálló városnak a történelmi szűk utcáin folytatódik. Elsétálunk a XV. századi "Sedil Dominova" loggiához, majd külső megtekintésen veszünk részt a székesegyház és a San Francesco templom megtekintése előtt. Szabadidő a Nápolyba való visszatérés előtt. 
Kérjük, vegye figyelembe: bár ez a túra gyalogos szakaszokat is tartalmaz, a kerekesszékesek azzal a feltétellel vehetnek részt, hogy fizető segítő kíséri őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. 

NAP24 - POMPEII ON YOUR OWN

Időtartam: kb. 4 óra
Ha a független látogatásokat szereti a legjobban, ezt a túrát nem szabad kihagynia, amely a történelmet és a régészetet a saját tempójában kombinálja. A kirándulás azzal kezdődik, hogy a kikötőből Pompeji felé indulunk, egy egykor virágzó város felé, amelyet a Vezúv Kr. u. 79-ben történt katasztrofális kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a hamu. A helyszínre érve lesz időnk arra, hogy saját magunk fedezzük fel az ókori várost, ami lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjünk ennek a csodálatos és igen nagy kiterjedésű régészeti helyszínnek a történetébe. A kikötőbe való visszaúton egy rövid megállót is tervezünk egy helyi korallgyárnál. 
Kérjük, vegye figyelembe: a helyszínen belül a talaj egyenetlen. Néhány rámpát telepítettek a pompeji gurulóútra, hogy kerekesszékes-barát utat biztosítsanak, bár csak bizonyos korlátozásokkal a helyszínen belüli egyes területeken. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A belépőjegyet a túra ára nem tartalmazza. A 18 év alatti gyermekeknek érvényes személyi igazolványt kell magukkal hozniuk és felmutatniuk.

Nápoly: List
bottom of page