top of page
Nápoly, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Nápolyból

Az i. e. 2. évezredre visszanyúló Nápoly, az MSC Mediterranean Cruises úticélja, Olaszország egyik ősi ékköve. A lenyűgöző kikötői öböl körül elhelyezkedő, vibráló történelmi központtal büszkélkedő város felfedezhet építészeti nevezetességeket, remekműveket és pompás ételeket. A Vezúv szunnyadó vulkánja képeslapszerű hátteret nyújt. A városból tovább utazhat Pompeji régészeti lelőhelyére vagy Capri elbűvölő kultúrájába.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Pompeji
- Capri
- Sorrento
 
Fedezze fel Pompeji régészeti lelőhelyét, amely a fenséges Vezúv árnyékában húzódik meg. Az UNESCO Világörökség részét képező ókori római várost a Kr. u. 79-ben bekövetkezett vulkánkitörés során habkő és hamu temette maga alá.  Pompeji ma úgy tűnik, mintha megdermedt volna az időben, és megpillanthatunk megkövesedett embereket, megmaradt fürdőket, omladozó oszlopokat és mesés freskókat. Ezen az MSC Cruises kiránduláson felfedezheti a számos előkerült tárgyi emléket, mielőtt részt vesz az ásatások helyszínének vezetett túráján, ahol többet megtudhat a város történetéről. 
 
A Nápolyi-öblöt átszelő rövid kompút után Caprira, Olaszország egyik legszebb szigetére érkezik. Ez az MSC Cruises kirándulás Anacapri elbűvölő városának meglátogatásával kezdődik, ahol a csodálatos Villa San Michele és a drámai sziklák tetején elterülő táj található. Nézze meg a színes házakat, csodálja meg a buja kerteket, és szívja magába a sziget laza hangulatát. Ezután fedezze fel a Piazza Umberto I. körüli kávézókat és butikokat, mielőtt meglátogatja a Faraglioni sziklaalakzatot.
 
A hajóról való leszállás után 1 órás autóbuszos transzfer a lenyűgöző tengerparti városba, Sorrentóba. A Piazza Tasso térről indulva sétáljon végig a több száz évvel ezelőtt épült nevezetességekkel teli történelmi város szűk utcáin. Várják csodálatos külső kilátás a 15. századi Sedil Dominova épületére, az eredetileg 11. századi sorrentói katedrálisra és a 14. századi San Francesco templomra és a hozzá tartozó kerengőre.

NAP01 - POMPEJI

Régészeti túrája Pompeji felé indul, az egykor virágzó város felé, amelyet a Vezúv Kr. u. 79-ben történt katasztrofális kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a hamu. Ezután majdnem 1700 évig rejtőzött és tökéletesen megőrződött a több tonna vulkáni hamu alatt, mielőtt a 18. század közepén véletlenül újra felfedezték, majd ezt követően feltárták. A megtalált számos tárgyi emlék, különösen a mindennapi élet olyan tárgyai, mint a kenyér és a méz, bepillantást engednek a látogatónak az ókori rómaiak életébe. Egy lenyűgöző vezetett séta során betekintést nyerhetünk ennek a lenyűgöző és igen nagy kiterjedésű régészeti lelőhelynek a történetébe. A hajóra való visszaúton megállunk egy helyi korallgyárnál is. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra hosszú ideig egyenetlen talajon (pl. sziklák Pompeji utcáin) való gyaloglással jár, a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Ez a túra 2023.05.01-én (MSC World Europa) nem vehető igénybe.

NAP02 - NÁPOLY TÖRTÉNELMI KÖZPONTJA

Indulás a kikötőből a híres "Posillipo" negyedbe, amely magasan egy dombon fekszik, és amelyet Nápoly legfontosabb és legvonzóbb utcáin keresztül vezetve érünk el. A kirándulás a híres Principe Umberto I. Galéria, a San Carlo Színház (külső nézet) és a Piazza Plebiscito megtekintésével folytatódik. A következő állomás az ókori görög-római város történelmi központjában elrejtett San Lorenzo templom és az ásatások megtekintése. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, sétáljon végig a Via San Gregorio Armenón, ahol számtalan kézműves készít jászolokat. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú gyaloglással, lépcsőzéssel és nagyon keskeny ösvényekkel jár az ásatásokon, nem alkalmas klausztrofóbiás vendégek számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Az üzletek vasárnap zárva tartanak. A vendégeknek a túra végén a túravezetőnek hibátlan állapotban kell visszaadniuk az audio guide felszerelést. Az audio guide-berendezésben keletkezett károkért vagy elvesztéséért a vendégeknek díjat kell fizetniük.

NAP03 - CAPRI SZIGET TÚRA

A Nápolyi-öböltől mindössze egy rövid komp- vagy szárnyashajó-transzferre található Capri gyönyörű szigete várja Önt ezen a varázslatos szigeti túrán. A sziget északi oldalán lévő Marina Grande kikötése után minibuszra száll, hogy elérje Anacaprit, ahol először megismerkedhet a capri-stílusú élettel. Élvezze a szabadidőt, és sétáljon a hangulatos utcákon a vásárlásra, mielőtt elérné a pompás San Michele-villát, amelyet a svéd orvos, Dr. Munthe építtetett a 20. század fordulóján, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a szigetre és a tengerre. Ezután felszállnak a minibuszra, hogy elérjék Capri városát, ahol szabadidejük lesz a híres Piazza Umberto I. körüli hangulatos utcák felfedezésére, vagy ha kívánságuk van, önállóan meglátogathatják az Augustus kerteket (az ár nem tartalmazza), ahonnan varázslatos kilátás nyílik az ikonikus Faraglionira. Egy kisbusz vagy egy drótkötélpályás felvonó visszaviszi Önöket a kikötőbe, ahol felszállhatnak a kompra vagy a szárnyashajóra, hogy visszautazzanak Nápoly kikötőjébe. Kérjük, vegye figyelembe: a Caprira történő transzfer történhet állami vagy magán hordozószárnyashajóval/katamaránnal. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Az idegenvezetők a túra során csak alapvető utasításokat adnak a szigeten való közlekedésre vonatkozóan; nem maradnak a vendégekkel Caprin egész idő alatt. A kirándulás novembertől februárig (beleértve) nem indul. Ez a túra nem áll rendelkezésre az MSC Grandiosa fedélzetén tartózkodó vendégek számára.

NAP07 - SORRENTO

A Nápolyi-öböl egyik gyöngyszemét, Sorrentót mészkődombok veszik körül, ahol olajfák és citrusligetek mutatják meg a tipikus olasz tájat mindazoknak, akik ellátogatnak ebbe a bájos városba. Elhagyjuk Nápoly kikötőjét, és egyórás, a tengerparti kis falvakon keresztül vezető autóút után érjük el Sorrentót. Sétánk a Piazza Tassón kezdődik, majd ennek az egyedülálló városnak a történelmi szűk utcáin folytatódik. Elsétálunk a XV. századi "Sedil Dominova" loggiához, majd külső megtekintésen veszünk részt a székesegyház és a San Francesco templom megtekintése előtt. Szabadidő a Nápolyba való visszatérés előtt. Kérjük, vegye figyelembe: bár ez a túra gyalogos szakaszokat is tartalmaz, a kerekesszékesek azzal a feltétellel vehetnek részt, hogy fizető segítő kíséri őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel.

NAP46 - NÁPOLY, CAPRI ÉS SORRENTO, MINDEZ EGY KÖRUTAZÁS KERETÉBEN

Gyönyörű tengerparti táj, csodálatos fotók készítésének lehetősége teljesen új perspektívából, és egy-két fürdőzés lehetősége - ezek az összetevői ennek a félnapos kirándulásnak a Nápolyi-öböl három legszebb ékkövéhez. A túra a kikötőben kezdődik, egy magánhajóra való felszállással, ahol üdvözlő itallal várjuk Önöket. Ahogy elhagyja a nápolyi kikötőt, érdemes lesz kéznél tartani a fényképezőgépét, hogy lefényképezhesse a város gyönyörű látképét a tenger felől. Első úti céljuk Capri szigete lesz, amely világhírű festői szépségéről. Elhaladnak a Tiberius szikla, más néven "Salto di Tiberio", egy 297 méter magas meredek sziklafal és a fehér barlang mellett, amely a nevét a bejáratánál lévő fehér mészkőbevonatnak köszönheti. Egy pihentető megállót tervezünk, ahol megmártózhatunk ebben a valóban egyedülálló környezetben, mielőtt folytatnánk a hajókázást, miközben a háttérben a Marina Piccola jachtjaira, a zöld növényzetre és a híres Faraglioni-sziklákra nyílik kilátás. A Sorrento felé vezető úton a hajó megkerüli Capri szigetét, elhaladva a Punta Carena világítótorony és a Kék barlang mellett. Ezután a Sorrentói-félszigethez közeledve megcsodálhatják a zöld növényzettel körülvett sziklás partot, és mintegy negyven percig megállhatnak a festői Marina Grande előtt. Lehetősége lesz szép fotókat készíteni a festői halászfaluról a tenger felől, és megmártózni a kék tengerben. A Nápolyba való visszatérés utolsó lehetőséget kínál arra, hogy megcsodálhassa az öbölbéli tájat a Vezúvval a háttérben, és további fényképeket készítsen az emlékkönyvébe. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem tartalmazza Capri vagy Sorrento meglátogatását. A vendégek a hajóról közvetlenül a tengerhez jutnak; a tengerpartokon nem terveznek megállást. Információ csak angol és olasz nyelven, nyilvános hangrendszeren keresztül. A hajó kizárólag az MSC vendégei számára van fenntartva. Ez a túra májustól október végéig érhető el, az időjárási viszonyok függvényében. Javasoljuk, hogy viseljen fürdőruhát, hozzon magával strandtörülközőt és naptejet.

NAPBK1 - NÁPOLYI VÁROSNÉZÉS KERÉKPÁRRAL

Nápoly rendkívül változatos és gyönyörű városképének látnivalóiban való gyönyörködés olyan egyszerű lehet, mintha csatlakozik ehhez a vonzó kiránduláshoz, és kerékpárra pattan. A vezetett túra során élőben és közvetlenül megtapasztalhatja a város történelmi műemlékeit és színes utcai életét, miközben egy teljes értékű alsótest-edzést is biztosít. Először a kerékpáros vezetőjét követi a városközpontba, majd a nagy forgalom elkerülése érdekében a csendesebb mellékutakat és a gyalogosövezeteket veszi célba. Élvezze az olyan kulcsfontosságú építmények, mint a 13. századi Castel Nuovo, a Teatro San Carlo és a 14. századi Castel Sant'Elmo messziről való megtekintését. A városban utolsóként a Piazza del Plebiscito téren, az oszlopcsarnokok, paloták és a San Francesco da Paola bazilika által körülzárt félkörívben nézzen körül. Ezután a város külvárosába tekerünk, ahol lenyűgöző kilátás nyílik a Vezúvra, valamint Capri és Ischia szigeteire, mielőtt visszatérnénk Castel dell'Ovo-ba egy utolsó pihenőre. A hajóhoz való visszatérés után a kirándulás véget ér. Felhívjuk figyelmét, hogy a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 25 km, 300 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC World Europa és az MSC Grandiosa fedélzetén tartózkodó vendégek számára érhető el.

NAPBK2 - NÁPOLYI MUST-SEES E-BIKE-KAL

Szálljon le a hajóról néhány órára, hogy felfedezze Nápoly gyönyörű városképét pedelec - elektromos segédmotoros kerékpár - segítségével, és közben egy kicsit edzzen is. Többnyire aszfaltozott mellékutakon, sétányokon vagy sávokon fog kerékpározni, hogy olyan ikonikus nevezetességek mellett haladjon el, mint a 13. századi Castel Nuovo, a 12. századi Castel dell'Ovo, az üvegkupolás Galleria Umberto és a világ egyik legnagyobb operaháza. Ha tovább tekerünk, elérjük az előkelő Posillipo negyedet, amely a nápolyi felső tízezer elegáns villáinak ad otthont. Élvezze a Caprira, Ischiára és a Vezúvra nyíló mesés kilátást erről a magaslatról, mielőtt megpihenne a Virgiliano parkban, ahol megcsodálhatja a Nisida-szigetre nyíló kilátást. A hajóhoz visszatérve kerékpározzon végig Nápoly felső negyedének utcáin, és érje el a híres "Castel Sant'Elmo" várat. A túra utolsó szakasza lehetővé teszi, hogy Nápoly központjában tekerjen, és hosszan tekerjen a gyönyörű Toledo utcán. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 30 km, 400 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC World Europa és az MSC Grandiosa fedélzetén tartózkodó vendégek számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page