top of page

2023. Június 9-16.

Egy Costa hajóút a norvég fjordokhoz felejthetetlen élményt nyújt.

Nemcsak a felbecsülhetetlen látványú, vadregényes partvidék miatt, amely ikonikus vonzerejét képezi, hanem a hátország miatt is, amelynek történelme és ősi kultúrája ugyancsak lenyűgöző.

És mi a helyzet a helyi festői falvakkal?

A tenger által kivájt szurdokokban vagy hegyek által körülvett, gyöngyszemként elhelyezkedő falvak a vikingek örökségét képezik, és az évszázadok során változatlanul megmaradtak, a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat.

Norvégia felfedezésére szolgáló útitervünkkel igazi csodákat láthat, mint például Bergen színes házai, az UNESCO örökség részét képező Bergen, vagy az "Észak Párizsaként" ismert Tromsø katedrálisai.

Szeretné megismerni Norvégiát és fjordjait egy utazó szemével, nem pedig a turisták szemszögéből?

Június 9. - Kiel (Germany), 1. nap
Kiel egy észak-németországi város, amelynek eredete a 13. századra nyúlik vissza. Történetét nagyban befolyásolták a tengeri tevékenységek, és jelenleg az egyik európai főváros, ahol tengeri versenyeket rendeznek. Kiel kikötője közvetlenül a városközpontban található, és ideális kiindulópontja a látogatásnak. A régi vasútvonalak és a kihagyhatatlan második világháborús tengeralattjáró megtekintése között élvezze a Bülk világítótoronynál tett megállást. A városon kívül a botanikus kerteket és a számos állattartó farmot is meglátogathatja.

Június 10. - Copenhagen (Denmark), 2. nap
A koppenhágai kikötőben való megállás során fedezze fel az egyik legszebb skandináv főváros lenyűgöző varázsát. Dánia fővárosa, Koppenhága az ország ipari és pénzügyi központja, de egyben Skandinávia egyik legnagyobb városa is. Emellett népszerű turisztikai célpont is, amely számtalan látnivalójával, a tájak szépségével és jelentős történelmi és kulturális örökségével csábít. A kikötő megtekintése után tegyen egy kerékpártúrát a gyönyörű csatornákkal és ősi történelmi emlékművekkel tarkított utcákon, mielőtt meglátogatná a város múzeumait és palotáit.

Nem szabad kihagyni:

- Tivoli kertek
- A Nyhavn negyed
- Rosenborg kastély

TOUR OF TWO KINGDOMS
Dióhéjban:

Egy napot azzal töltöttünk, hogy felfedezzük a két csodálatos és szimbolikus látnivalók két csodálatos Koppenhága és Malmö csodálatos skandináv városainak felfedezésével. Egy lenyűgöző panorámaút, amely elvisz minket a Dániából Svédországba a fenséges Öresundon, Európa leghosszabb kábeles hídján keresztül - egy kolosszus, amely az északi vizekbe merül.

Főbb megállók:


- Koppenhága városnéző körútja 
- Öresund híd 
- Malmö városnézés
- Malmö óvárosa

Június 11. - Costa Firenze, 3. nap
A fedélzeten megtapasztalhatja a művészet híres városának, Firenzének a hangulatát; a hajó egész területén található firenzei műalkotásoktól kezdve a kültéri területek medencéiig, napozóágyakig és napernyőkig, amelyek ízelítőt adnak a Riviéra életéből. A gyerekek élvezhetik a csúszdával és vízi játékokkal felszerelt Aqua Parkot, valamint a Kalandparkot, ahol a szórakozás a tenger és a függő fedélzetek között lebeg. Este pedig, mielőtt vacsorázni indulna, élvezze a tenger feletti naplementét a Fashion Barból, ahol lounge zenével kísért aperitifet és a naplementét élvezheti, minden nap más-más kilátás felett.

Június 12. - Hellesylt (Norway), 4. nap
Hellesylt egy kis falu a Sunnylvsfjordban, Norvégia délnyugati részén. A szép, hagyományos házakat érintetlen természet veszi körül. Megérkezéskor megcsodálhatja a kikötőt, a vikingek által használt ősi kikötőt, a város fölé magasodó dombról pedig csodálatos kilátásban gyönyörködhet. A Hellesyltben való megállás során ne felejtse el meglátogatni az UNESCO Világörökség részét képező Geirangerfjordot. Itt megtekintheti a híres Hét nővér vízesést, amely egy nagyon meredek szikláról zuhan le.

Nem szabad kihagyni:

- Hellesyth vízesés
- A Peer Gynt Galéria
- A Geiranger-fjord

OVERLAND: MT STRANDA AND TROLLSTIGEN (ends in Geiranger)
Dióhéjban:
Felfedezzük a lenyűgöző norvég tájat, és több úti célt is meglátogatunk az útvonal mentén. A látványos Geirangerfjordot, felszállunk a híres Stranda-hegy csúcsára egy drótkötélpályán, és mi átkelünk a fjordon egy hajón, és elérjük a világ egyik legmeredekebb és legizgalmasabb útját.


Főbb megállók:
- Kilátópont a Geirangerfjord felett
- Stranda-hegy és a látványos drótkötélpálya
- Ebéd egy étteremben 
- Kompút a fjordon át
- Trollstigen (fotómegálló)
- Ørnesvingen kilátópont és a Hét nővér vízesés
- Geiranger


A program:
A kirándulás Hellesyltből indul és Geirangerben ér véget.

Június 12. - Geiranger (Norway), 4. nap
Geiranger kikötője a kis falu lábánál található Norvégia déli részén. Geirangerfjord, amelyet 2005-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Lenyűgöző természeti tájat és páratlan szépséget kínál. A sziklákról lezúduló számtalan vízesés legendákat szült, amelyeket a felfújható csónakkal tett kirándulás során fedezhet fel. Használja ki a Geirangerben való megállást, hogy megcsodálhassa a fjordra nyíló gyönyörű kilátást, amelyet a hegyekbe vezető túránk során kínálnak.

Nem szabad kihagyni:

- Hét nővér vízesés
- A fjord értelmező központja
- Hegyi gazdaságok

Június 13. - Alesund (Norway), 5. nap
Nehéz úgy elutazni Ålesundba, hogy ne adjuk át magunkat a város egyedülálló varázsának. Az azonos nevű közigazgatási központ egyben a szecesszió norvégiai epicentruma is. Miután kikötött Ålesund kikötőjében, a fjordoknál, a meredek sziklákkal körülvett titokzatos tengeri öblöknél kezdheti a túrát. Ha lehetősége van rá, keresse fel a festői éjféli napot. És ne felejtse el megkóstolni a pálinkával locsolt Pinnekjøttet!


Nem szabad kihagyni:

- Kirándulás a Geirangerfjordhoz
- Az éjféli nap
- Az Ålesundi templom építészete

ÅLESUND TOUR
Teljes körű városnézés Ålesundban, Norvégia egyik legforgalmasabb halászkikötőjében. Felfedezzük a tengerparti város történelmét és kulturális hagyományait, nem feledkezve meg a természetről sem, megállva a látványos Aksla-hegynél.

Főbb megállók:


- Ålesund: Borgundfjord, modern városrészek és régi kereskedelmi központ, Sunnmøre Múzeum régi házakkal és kézműves gyűjteményekkel.
- Aksla-hegy

A program:
Idegenvezetőnkkel elindulunk Ålesundba, Norvégia leghíresebb mélytengeri halászatáról, valamint a hering- és tőkehalfeldolgozásról híres halászkikötőjébe.


A várost 1793-ban alapították, és nyugatról keletre három kis szigeten terül el a Norvég-tengerrel szemben. Miután egy tűzvész elpusztította a régi faházakat, és több mint 10 000 embert tett hajléktalanná, 1904-ben norvég építészek az európai stílus ihlette szecessziós stílusban teljesen újjáépítették.


A Borgundfjord mentén vezető útvonalon haladva modern városrészek és a régi kereskedelmi központ mellett haladunk el.
Ezután valóban a múltba kalandozunk a Sunnmøre Múzeum meglátogatásával, amely egy lenyűgöző környezetben található szabadtéri múzeum, és amely az ország különböző részeiről származó 30 eredeti, ősi háznak ad otthont. A múzeum hagyományos helyi jeleneteket reprodukál, és egy kézműves gyűjteménynek ad otthont, így nyomon követhetjük ennek a tengerész kultúrának a történetét, hagyományait és szokásait. A hajózás szerelmesei számára mintegy 40 ősi hajóból álló gyűjtemény is rendelkezésre áll, köztük viking hajók rekonstrukciói és egy körülbelül Kr. u. 1000-ből származó kereskedelmi hajó.


Visszafelé menet egy gyors megállót teszünk az Aksla-hegynél, hogy lefényképezzük a kilátást. A Fjellstua és a Kniven kilátó mellett az Aksla-hegy Ålesund egyik legnagyobb látványossága. Hihetetlen kilátás nyílik a városra, a környező bájos szigetekre és a fenséges Sunnmøre Alpokra.

Június 14. - Stavanger (Norway), 6. nap
Stavanger Norvégia harmadik legnagyobb városa, amely az olajipari tevékenységéből virágzott fel. Ma a hazai gazdaság egyik pillére és az Európai Közösség egyik főszereplője. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglátogassa a Kőolajmúzeumot, szokatlan modern építészetével. Szánjon időt arra is, hogy felmásszon a Pulpit Rock (Preikestolen) tetejére, és megcsodálja a lélegzetelállító kilátást. Úgy fogja érezni magát, mintha visszautazott volna az időben, amikor felfedezi a Gamale negyedet, amely tele van fehér fából épült házakkal.

Nem szabad kihagyni:

- Kőolajmúzeum
- Másszon fel a Preikestolenre
- Látogatás Gamle régi falujában

BOAT TRIP ON LYSEFJORD
Dióhéjban:
Hajókirándulás a Lysefjordon, hogy felfedezze annak néhány legtávolabbi zugát. Stavangerből indulva felhajózunk a fjordon, hogy felfedezzük lélegzetelállító természeti tájait, köztük a híres Preikestolent, a Lajos-hegyet és a Lajos-hegyet a fjord fölé magasodó sziklaképződményt.

Június 15. - Costa Firenze, 7. nap
A Sós tengerparti utcai ételek
A street food igazi ízei! A tökéletes hely, ahol élvezheti a kedvenc ízeivel teli hamburgert és a minden ízlésnek megfelelő töltelékkel készült finom paniniket. Engedje magát elcsábítani a Sal de Riso cukrászda autentikus Amalfi-parti desszertjeinek: hogyan tudna ellenállni egy Baba vagy egy nápolyi Riccia süteménynek?

Színház
A színházban minden este látványos előadások várnak rád: musicalek, vígjátékok, akrobaták, játékok és még sok más... mindenki számára van valami!

C-Dream
A C-Dream az az ingyenes tanácsadó szolgálat, amelyet minden hajó fedélzetén megtalál, és ahol lefoglalhatja következő körutazását. Ha szeretné tovább élni az álmát, ezernyi más élményt és érzelmet elképzelve a világ körül, személyi körutazási tanácsadóink tanulmányozzák Önnel a következő nyaralását.

Június 16. - Kiel (Germany), 8. nap
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és a repülőtér felé veszi útját, ahonnan menetrendszerinti járattal hazautazik Budapestre.

Biztosak vagyunk abban, hogy HAJÓUTAD feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük rövidesen ugyanezen vagy egy másik csoportos HAJÓÚTON ismét az utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

MSC13016473.jpg

MSC Virtuosa

December 1-9.

559 900 Ft/fő-től

MSC13018356.jpg

MSC Seascape

November 30. - December 10.

909 900 Ft/fő-től

MSC Orchestra

Április 23. - Május 4.

799 900 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

utazást menetrend szerinti repülőjárattal budapesti indulással és érkezéssel · a szükséges transzfereket · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:

a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:

baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Norvég FJORDOK csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Június 9-16.

Egy Costa hajóút a norvég fjordokhoz felejthetetlen élményt nyújt.

​Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és a HAJÓUTAD további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de a HAJÓUTAD árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni.
Kérdése van? Keresse munkatársainkat, akik örömmel válaszolnak azokra és tájékoztatják Önt akciónk részleteiről is.

Válasszon kabin kategóriát
Garanciális kabinokra vonatkozó tájékoztatás
Szervízdíj, kötelező borravaló (77 EUR/fő)
Választahtó italcsomag
Választható kirándulások magyar idegenvezetővel
Norvég FJORDOK csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
Norvég FJORDOK csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel AJÁNLATKÉRÉS
bottom of page