top of page

Kora őszi GÖRÖG pillanatok CSOPORTOS MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Szeptember 17-24.

Görögország, ahol a filozófia, az olimpiai játékok és a nyugati irodalom gyökerezik, lenyűgöző betekintést kínál az ősi történelmi és kulturális örökségbe. Az MSC görög szigetekre irányuló körutazásai nélkül a Földközi-tenger felfedezése nem tekinthető teljesnek, melyek a térség legcsodálatosabb tájain keresztül kalauzolnak minket.

UTASTÁJÉKOZTATÓ

2023. Szeptember 17-24.
Monfalcone (Italy), Cefalonia (Greece), Heraklion (Crete) (Greece), Santorini (Greece), Bari (Italy), Monfalcone (Italy)

GÖRÖG pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel.jpg

Kedves Utasunk!

Az alábbiakban szeretnénk Önnek részletes tájékoztatást nyújtani az előttünk álló utazással kapcsolatosan, valamint bemutatni a programunk főbb pontjait. Az utazás előtt kérjük, fordítson különös figyelmet úti okmányai ellenőrzésére. Győződjön meg arról, hogy minden szükséges dokumentum a birtokában van, és azok érvényesek. Ezzel elkerülheti az utazás során felmerülő esetleges kellemetlenségeket és késedelmeket.

BUDAPESTI találkozó:

2023. Szeptember 17-e, hajnali 2:15-kor a Mercure Budapest Castle Hill lobbyban.

Budapest, Krisztina krt. 41-43, 1013

Az autóbusz indulási időpontja hajnali 3:00 óra.

SZÉKESFEHÉRVÁRI találkozó:

2023. Szeptember 17-e, hajnali 3:50-kor a KFC Székesfehérvár M7, Shell benzinkút parkolójában

Székesfehérvár M7 59 KMSZ, 8000

SIÓFOKI találkozó:

2023. Szeptember 17-e hajnali 4:30-kor a Tesco parkolóban.

Siófok, Vak Bottyán u. 27, 8600

BALATONLELLEI találkozó:

2023. Szeptember 17-e hajnali 5:00-kor MOL benzinkút parkolójában.

Balatonlelle, M7 I. (kimenő), 8638

NAGYKANIZSAI találkozó:

2023. Szeptember 17-e reggel 6:15-kor a Tesco parkolóban.

Nagykanizsa, Boszorkány u. 2, 8800

Az ÖN IDEGENVEZETŐJE: Józsa Anetta

Az idegenvezető elérhetősége az indulás napjától szükség esetén telefonon: +36 20 311 3806

A HAJÓUTAD sürgősségi telefonszáma az alábbi: +36 30 383 0629

Kedves Utasunk!

Az utazás közeledtével szeretnénk néhány fontos információt megosztani Önnel. Kérjük, induljon el időben a találkozási helyre, és vegye figyelembe az esetleges forgalmi akadályokat. Az utazás során elengedhetetlen, hogy minden szükséges úti okmány a birtokában legyen, amelyeket a hajójegy kiállításához adott meg.

Kiemelten kérjük, hogy ellenőrizze, rendelkezik-e az összes szükséges úti okmánnyal a körutazás teljes ideje alatt. Ha bizonytalan, kérdezze meg utazási irodáját vagy tájékozódjon a kormányzati oldalakon. A hajóra csak azokat az utasokat engedik felszállni, akik megfelelő okmányokkal rendelkeznek. Az utazási szabályok az Ön állampolgárságától függően változhatnak, és sajnos azok, akik nem rendelkeznek a szükséges okmányokkal, nem jogosultak visszatérítésre.

Köszönjük megértését és együttműködését. Kívánunk kellemes és gondtalan utazást!

Az MSC Cruises-nál küldetésünk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy nyaralása a lehető legpihentetőbb legyen a foglalás pillanatától kezdve egészen addig, amíg leszáll a hajóról.

HAJÓÚTRA VALÓ BESZÁLLÁS
A beszállás a hajójegyen feltüntetett bejelentkezési időpontban kezdődik. A check-in minden beszállási kikötőben a hajó indulása előtt 2 órával zárul. Kérjük, hogy a kikötőbe való megérkezés előtt győződjön meg arról, hogy az e-jegyében található beszállási űrlapon feltüntetett személyes adatait ellenőrizte és helyesnek találta. A beszállás előtt be kell mutatnia a beszállási űrlapot.

A terminálon
1. Adja le csomagjait a kijelölt személyzetnek, akik aztán közvetlenül az Ön kabinjába küldik. Minden csomagot előzetesen fel kell címkézni az Ön nevével és vezetéknevével, a hajó nevével, a kabinszámmal, valamint az indulás dátumával és kikötőjével.

2. Menjen a beszállási területre a hajóútra szükséges összes személyes úti okmányával, és mutassa meg a személyzetnek a hajójegyen vagy az MSC for Me alkalmazáson keresztül (ha van) található beszállási űrlapot. Vegye át a Cruise Card-ot és az MSC karszalagot (ha rendelkezésre áll). Az MSC Yacht Club vendégei exkluzív check-in területet találnak, és a terminálon a butler csapat segít nekik a csomagjaikkal, akik elkísérik őket az elsőbbségi check-inre kijelölt sorhoz. Kérésre a komornyik a vendégek bőröndjeit is kipakolja.

3. Haladjanak a biztonsági ellenőrzéshez. Felhívjuk figyelmét, hogy a személyzet átvizsgálhatja Önt és/vagy csomagjait, és elkobozhat minden olyan tárgyat, amely biztonsági kockázatot jelenthet.

4. Szálljon fel a hajóra, ahol a személyzet elkészíti az Ön biztonsági fényképét, ha ezt még nem tette meg az MSC for Me alkalmazáson vagy a webes bejelentkezésen keresztül (ha rendelkezésre áll). Ezután menjen a kabinjába.

A fedélzeten
5. Menjen a kabinjába. A Cruise kártya a kabin kulcsa lesz, ez a mágneskártya a fedélzeten lévő termékek és szolgáltatások kifizetésére is használható. Az MSC Yacht Club vendégei számára az MSC Yacht Club területére való belépésre is szolgál. Ha a kabinja még nem áll készen, a személyzetnek a kabinszámát és a teljes nevét megadva megkezdheti a fedélzeti vásárlásokat a bárokban és éttermekben.

6. Aktiválja a Cruise Card-ot a fedélzeti vásárlásokhoz. (Ennek módjáról bővebb információt a fedélzeti fizetésről lásd alább).

7. Vegyen részt a kötelező biztonsági gyakorlaton.

8. Ne hagyja ki az MSC Cruise Guide-ot, egy fontos előadást, ahol elmondunk mindent, amit tudnia kell ahhoz, hogy teljes mértékben átélje a hajóútját. A beszállás folyamata eltérhet az MSC Seaside és az MSC Divina esetében.

POGGYÁSZ

Személyenkénti poggyászlimit
Minden vendég csak a bejelentkezésre van korlátozva:

személyenként két bőrönd* (legfeljebb 90x75x43 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként).
személyenként két kézipoggyász* (legfeljebb 56x45x25 cm méretű és 23 kg súlyú táskánként).

Az egyes kabinokban a poggyászok maximális mennyisége nem haladhatja meg a 100 kg-ot és/vagy a 8 darabot összesen az összes utas számára ugyanazon kabinban. A megengedettnél nagyobb mennyiségű poggyász nem fogadható el a becsekkolásnál. A fenti határértékeket túllépő vendégek a foglaláskor közvetlenül vagy az utazási irodájukon keresztül forduljanak az MSC Cruises-hoz, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hogyan lehet a határértéket meghaladó poggyászt külön, felár ellenében teherfuvarozással vagy teherszállítással elszállítani.

Kézipoggyászban tartandó tárgyak
Úti okmányok és útlevél, pénz, ékszerek és más értékes tárgyak, elektronikus eszközök, gyógyszerek, pelenkák és minden egyéb olyan dolog, amelyre rövid időn belül szüksége lehet.

A fedélzeten tiltott tárgyak
A kikötői biztonsági szolgálatnak kötelessége átvizsgálni a Vendégeket és a poggyászokat, hogy elkobozhasson minden nemzetközileg veszélyesnek ismert tárgyat a Vendégek, a legénység és a hajó biztonsága érdekében. Az ilyen tárgyakat elkobozzák és nem adják vissza. Alkohol, lőfegyverek, éles tárgyak, mint például pengék és ollók, gyúlékony és robbanásveszélyes anyagok, fűtőelemekkel vagy nyílt lánggal rendelkező tárgyak (pl. vasaló, hajvasaló, vízforraló, főzőlap, gyertya, füstölő), drónok. Ha robbanóanyagot, fegyvert vagy illegális kábítószert találnak, azonnal riasztják a bűnüldöző szerveket. Az MSC MSC Cruises kénytelen lesz megtagadni a belépést azoktól a vendégektől, akik nem tartják be ezeket az előírt szabályokat. Az egészség és a biztonság érdekében italokat és ételeket (beleértve a részben elfogyasztott vagy házilag főzött ételeket is) sem szabad a fedélzetre vinni. Kivétel: száraz, csomagolt és kereskedelmi forgalomban előállított élelmiszerek.
 

A hajóutak kénytelenek lesznek megtagadni a belépést minden olyan vendégtől, aki nem tartja be ezeket a kötelező előírásokat. Az egészség és a biztonság érdekében italokat és ételeket (beleértve a félig elfogyasztott vagy házilag főzött ételeket is) sem szabad a fedélzetre felvinni. Kivétel: száraz, csomagolt és kereskedelmi forgalomban előállított élelmiszerek.

Otthon hagyható tárgyak
Medencetörölköző vagy hajszárító (ezeket a kabinjában találja); naptej vagy szépségápolási termékek (mind elérhető a fedélzeti üzletekben).

Babakocsik és kerekesszékek
A babakocsik és kerekesszékek mindig felszállhatnak a fedélzetre, de a foglalás visszaigazolásakor be kell jelenteniük. Az MSC Cruises flotta minden hajóján rendelkezésre állnak kerekesszékek, amelyeket a be- és kiszálláskor vagy vészhelyzetben lehet használni, és a fedélzeten kölcsönözni.

A poggyászok kezelése a beszállás és a kiszállás során
Mielőtt a vendégek elérik a hajóút terminálját, javasoljuk, hogy a hajójegyhez kapott címkék segítségével címkézzék fel a poggyászukat, és adják át azt a terminálon az MSC személyzetének. A poggyászokat a beszállás után nem sokkal közvetlenül a kabinjába szállítják. Két nappal a hajóút vége előtt a vendégek közvetlenül a kabinjukban kapják meg a kiszállási eljárást és a poggyászcímkéket. Kérjük, hogy a címkével ellátott poggyászt a kabin ajtaja előtt hagyja a kiszállás előtti este. A poggyászokat közvetlenül a terminálépületben gyűjtik össze és szállítják ki a kiszállás során. Felhívjuk figyelmét, hogy a poggyászok be- és kiszállási folyamata kikötőnként eltérő lehet.

Elveszett poggyász vagy személyes tárgyak
Az MSC Cruises, annak alkalmazottai és ügynökei nem vállalnak felelősséget a vendégek poggyászának vagy személyes tárgyainak elvesztéséért, megrongálódásáért vagy ellopásáért. Az MSC Cruises felelőssége az elveszett, megrongálódott vagy ki nem szállított poggyászok tekintetében az Utasszerződésben kerül kifejtésre. A poggyász vagy személyes tárgyak elvesztése vagy megrongálódása esetén azonnal értesíteni kell az MSC Cruises képviselőjét. Ellenkező esetben biztosítást kell kötni az MSC Cruises-nál.

FEDÉLZETI FIZETÉS
A fedélzeten minden vásárlást a személyes utazási kártyával lehet intézni, így nincs szükség készpénz vagy hitelkártya fedélzeten tartására. Miután beszállt a hajóra és átvette a hajóútra szóló kártyát a kabinjában, aktiválnia kell azt a fedélzeten történő vásárlásokhoz a hitel/betéti/előre fizetett kártya önregisztrációjával a hajóútra szóló kártya aktiválási pontok egyikénél. Ezt önállóan, a beszállástól a következő nap 23:00 óráig bármikor megteheti a hajó körül található Cruise Card Activation Points bármelyikénél. Ezekkel az új eszközökkel egyszerűen, gyorsan és biztonságosan regisztrálhatja kártyáját. Felhívjuk figyelmét, hogy a PIN-kód megadására kérik. Alternatív megoldásként készpénzes letétet is hagyhat a Recepció - Vendégszolgálatnál.

A végszámla kiegyenlítése
A végszámlát az alábbi háromféleképpen egyenlítheti ki:


Hitelkártyával

A következő hitelkártyákat fogadjuk el: Visa, MasterCard, Diners, JCB, Discover és American Express. Ha a hitelkártyás fizetést választja, a hajóút végén a számla automatikusan lezárásra kerül, így nem szükséges a Recepció - Vendégszolgálathoz fordulnia.


Betéti vagy előre fizetett kártyával 

Győződjön meg arról, hogy bankkártyája/előrefizetett kártyája engedélyezve van a külföldi használatra. A következő bankkártyákat fogadjuk el: A kártyájára terhelt és a hajóút során el nem költött összegeket a hajóút során a kikötés előtti utolsó reggelen a Recepció - Vendégszolgálaton készpénzben visszatérítjük.

Készpénzben

A készpénzben befizetett és a hajóút során el nem költött összegek a kikötés előtti utolsó reggelen a recepción - Vendégszolgálaton készpénzben visszatérítésre kerülnek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes csekkeket nem fogadunk el. A Földközi-tengeri, észak-európai, antillák, Dubai, az Emirátusok és Omán, valamint az Európából induló MSC Grand Voyages hajóutak esetében a fedélzeti pénznem az euró (€). A karibi, dél-amerikai és dél-afrikai hajóutak, valamint az Európába és Ausztráliába induló MSC Grand Voyages hajóutak esetében a fedélzeti valuta az amerikai dollár ($). 2023 októberéig az MSC Virtuosa nyári szezonbeli hajóútjain a fedélzeti valuta a brit font (£). Európa: Az 1889/2005/EK rendelet kimondja, hogy: "A Közösségbe belépő vagy onnan kilépő minden természetes személy, aki 10 000 eurót elérő vagy meghaladó értékű készpénzt tart magánál, köteles ezt az összeget e rendeletnek megfelelően bejelenteni annak a tagállamnak az illetékes hatóságainál, amelyen keresztül belép a Közösségbe vagy elhagyja azt". Kérjük, forduljon utazási irodájához és/vagy az illetékes hatóságokhoz (nagykövetségekhez, konzulátusokhoz vagy más helyi hatóságokhoz), hogy megtudja, vannak-e egyéb korlátozások a készpénz szállítására az útvonalon.

Árak a fedélzeten
A fedélzeti árak nem drágábbak, mint a lanf. A tengerhajózási ágazatot szabályozó különleges működési környezet azt jelenti, hogy számos termék (például alkohol, dohány és illatszerek) vámmentesen értékesíthető, ami akár 30%-os kedvezményt jelent a szárazföldi kiskereskedelmi árakhoz képest.

Készpénzfelvétel a hajón
A fedélzeten minden vásárlás lebonyolítható a személyi utazási kártyával, így nincs szükség készpénzre. Az indulás előtt készpénz előleg szolgáltatás is igénybe vehető, amely a személyes területen foglalható. Foglalja le már most a hajóútra szóló hitelét, hogy már a fedélzetre lépéskor készen álljon az indulásra. Ez a kredit a hajón vásárlásra, pihenésre vagy bármilyen más tevékenységre felhasználható a hajóút teljes időtartama alatt. Alternatívaként a szolgáltatás elérhető a fedélzeten vezetett hitelkártya-számla regisztrálásával. Ez csak a fedélzeti pénznemben (útvonaltól függően euróban vagy amerikai dollárban) tehető meg, az útvonalnak megfelelően meghatározott díj ellenében.

ÚTI OKMÁNYOK ÉS VÍZUMOK
A Vendég kizárólagos felelőssége, hogy azonosítsa és beszerezze az összes szükséges úti okmányt a hajóút teljes időtartamára, és szükség esetén rendelkezésre bocsássa azokat. Kérjük, ellenőrizze utazási irodájában, kormányügynökségénél, nagykövetségén vagy konzulátusán, hogy rendelkezik-e a hajóra való felszálláshoz és a körutazáson részt vevő valamennyi országba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal. A megfelelő úti okmányokkal nem rendelkező vendégeket nem engedjük felszállni a hajóra. Az egyes célországokra vonatkozó utazási korlátozások a vendég állampolgárságától függően változhatnak. Nem kapnak visszatérítést azok a személyek, akik nem hoznak magukkal megfelelő okmányokat.

MIT VEGYEK FEL EGY HAJÓÚTON
Szeretnénk biztosítani, hogy mindig felkészülten utazzon az MSC-vel. Az alábbiakban néhány javaslatot adunk, hogy biztosan megfelelő ruházatot csomagoljon be a különböző tevékenységekhez, amelyeken a hajóút során részt vesz.

Nappali öltözet

Nappali öltözékként alkalmi viselet ajánlott. Rövidnadrág és póló megengedett.

Esti viselet
A főéttermekben és a speciális éttermekben való étkezéshez, valamint a színházban, a bárokban és a társalgókban való szórakozáshoz esti öltözékként egy elegánsabb megjelenés ajánlott. Galléros ing, szabott nadrág vagy rövidnadrág, szoknya és ruha ajánlott. Hűvösebb estéken és a hajó légkondicionált nyilvános helyiségeiben a réteges öltözködés és egy könnyű kabát vagy pulóver ajánlott.

Gálaest
A gálaestén öltözz úgy, hogy lenyűgözzön! Legyen szó szmokingról, öltönyről és nyakkendőről, estélyi ruháról vagy koktélruháról, esetleg a legjobb farmeredről és pólóingedről, az öltözékednek meg kell felelnie az eleganciádnak. Az egyetlen dolog, amire szükség van, az a mosolyod.

Tematikus partik
Különböző nappali és esti tematikus partikat szervezünk a fedélzeten. A Sunshine Partyra érdemes világos, vidám ruhákat hozni, a White Partyra pedig valami fehéret.

Öltözködési korlátozások
A fedélzeti személyzet tagjai, beleértve az éttermi hostesseket és a vezetőséget is, különleges korlátozásokat alkalmazhatnak. A fürdőruha semmilyen hivatalos étkezőhelyen nem megengedett semmilyen étkezés során, beleértve a reggelit és az ebédet is. Rövidnadrág, szandál és pántos felső nem megengedett az esti vagy gálaesteken a főéttermekben, a speciális éttermekben vagy az MSC Yacht Clubban. A Gálaestre nem megengedett a pólók viselése. A büfék előtt kifüggesztett öltözködési szabályokat be kell tartani.

Sport szerelmesei
A sport szerelmesei számára a tornacipő és az edzőruha elengedhetetlen kellék, ha élvonalbeli edzőtermünket használják, illetve ha jóga- és tánctanfolyamokon vesznek részt, ahol van ilyen.

Part menti kirándulások
A part menti kirándulásokon, amelyek vallási helyszínek látogatását is magukban foglalhatják, megfelelő ruházatot javasolunk (térdet és vállat takarva).

MOSODA
Mindenki szereti a frissen mosott ruhák érzését és az aznapi mosodai szolgáltatás kényelmét.

Hosszabbítsa meg a pihenést egy csodálatos, hosszú nyaralás után azzal, hogy hazatérve kimosott, szárított és elrakásra kész ingekkel és nadrágokkal térhet haza. Vegye igénybe mosodai csomagjainkat bármikor, akár a hajóút utolsó napján is. Ezért többféle mosodai szolgáltatási csomag közül választhat. Szerény egyszeri díj ellenében Ön és a kabinjában tartózkodó minden utas bármikor igénybe veheti a szolgáltatást, amikor csak szeretné, kabinonként és hajóútonként legfeljebb 20 darab ruhadarabot. Egyszerűen csak hagyja a ruháit átvehetőnek 9 óra előtt bármelyik napon, kivéve a hajóút utolsó napját, és még aznap 17 óráig frissen mosva kapja vissza őket. Hát nem sokkal jobb így? Használja ki az előfoglalás előtti árainkat most!

Spa szolgáltatások a fedélzeten
Annak érdekében, hogy vendégeinknek a legjobb élményt nyújthassuk, a termálterület minden élménye csak előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe.  Az MSC Aurea Spa fürdőbe csak 18 év feletti vendégek léphetnek be. Kattintson ide a részletekért. Terhes vendégek nem vehetnek igénybe semmilyen hőkezelést a termálterületen belül.

Hogyan tudok eligazodni a hajón?
A hajó térképe elérhető a recepción.

Milyen lesz a hőmérséklet a fedélzeten? 
Az MSC gondoskodik arról, hogy hajóinkon belül a hőmérséklet kellemesen szabályozott legyen, figyelembe véve az időjárási viszonyokat. Az Ön kabinjában a hőmérséklet a termosztát segítségével könnyen szabályozható.

Mi van, ha elveszítek valamit a hajón?
Azok a vendégek, akik a fedélzeten elveszítik tárgyaikat, a recepción vagy a vendégszolgálatnál érdeklődjenek, hogy leadják-e a holmijukat.

Milyen további költségekkel kell számolnom?
A fedélzeti bárban történő vásárlások után borravaló kerül felszámításra, amely automatikusan hozzáadódik minden vásárláshoz: 15% borravaló az európai, az Emirates, a dél-karibi, a vörös-tengeri, a dél-amerikai (Brazília és Argentína) és a távol-keleti útvonalakon, és 18% borravaló az észak-amerikai útvonalakon.

A fedélzeti árak drágábbak, mint a szárazföldi árak?
Nem. A tengeri ágazatot szabályozó különleges működési környezet valójában azt jelenti, hogy számos termék (például alkohol, dohány és illatszerek) vámmentesen értékesíthető, ami akár 30%-os kedvezményt jelent a szárazföldi kiskereskedelmi árakhoz képest.

Szabad-e a fedélzeten dohányozni?
A globális szabványoknak megfelelően a dohányzóhelyek száma a fedélzeten kevesebb, mint a nemdohányzóhelyeké, és ezeket táblák és hamutartók jelzik.  A dohányzás (beleértve az e-cigarettát is) nem megengedett a kabinokban, a kabinok erkélyein és mindenhol, ahol ezt nem jelzik kifejezetten a feliratok és a hamutartók.  A Társaság fenntartja a jogot, hogy díjat szedjen, ha az utasokat a hajó nem kijelölt területein dohányzáson érik.  A nemdohányzó területeken való ismételt dohányzás végső soron a hajóról való leszálláshoz vezethet.  Emlékeztetjük Önöket, hogy a cigarettacsikkek vagy bármi más dolog tengerbe dobása szigorúan tilos, mivel az komolyan veszélyeztetheti a tengeri biztonságot.

Lehet készpénzt felvenni a hajón?
Készpénzfelvételi szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha a fedélzeti számlán hitelkártyát regisztráltak. Ez csak a fedélzeti pénznemben (útvonaltól függően euróban vagy amerikai dollárban) lehetséges, az útvonalnak megfelelően meghatározott díj ellenében.

Milyen orvosi szolgáltatások állnak rendelkezésre a fedélzeten?
Minden MSC körutazóhajó rendelkezik jól felszerelt orvosi központtal, amelyet hajóorvos és más egészségügyi személyzet felügyel. Az orvosi központ a hajó napi programjában meghirdetett időpontokban tart nyitva. A sürgősségi szolgáltatások éjjel-nappal elérhetők az orvosi segélyhívó szám hívásával.

Vannak napozóágyak a fedélzeten?
A napozóágyak minden utas számára ingyenesen állnak rendelkezésre, bár nem foglalhatók. Kérjük a vendégeket, hogy hosszabb (30 percnél hosszabb) távollétük alatt ne foglalják el a nyugágyakat és a napozóágyakat személyes tárgyakkal. A kabinokban strandtörülközők állnak rendelkezésre. Ezeket használat után vissza kell adni a kabinokba. A vissza nem vitt medencetörülközőket a vendégek fedélzeti számlájára terhelhetik.  Az exkluzív szolárium minden hajó legfelső fedélzetén a pihenés privát zónáját kínálja. Egyes hajókon az Exclusive Solarium területén spa, jacuzzi és bár szolgáltatásai is igénybe vehetők.

A fedélzeten beszélt nyelvek
A vállalat hat fő kommunikációs nyelvet használ: Angol, olasz, német, francia, spanyol és brazil portugál. E nyelvek megjelenési sorrendjét kizárólag az egyes nyelvi csoportok vendégeinek az összes vendégünkhöz viszonyított aránya határozza meg. A kabininformációs füzet és a fedélzeten használt egyéb nyomtatott anyagok a fent felsorolt hat nyelv mindegyikén különböző változatban állnak rendelkezésre. Az étlapjainkon használt nyelvek sorrendje attól függően változik, hogy az egyes hajók a világ mely részén tartózkodnak.

The Hub - Fotó és Digit@l
Fotózás
A fedélzeti fotószolgálat az egész hajóút alatt rendelkezésre áll. A professzionális fotósok megörökítik a hajóút fénypontjait a fedélzeten és a parton egyaránt, és megörökítik az évfordulókat, esküvőket, quinceañerákat és más különleges pillanatokat. Munkáikat nyugodtan megtekintheti a The Hub - Photo & Digit@l-ban. A Hub menedzsere szívesen megbeszéli az esetleges egyedi igényeit is. Tudjon meg többet fotócsomagjainkról, és használja ki kedvezményes árainkat a fedélzeten, ha ide kattintva ide kattint.

Portrék
Fotósaink portrékat is készíthetnek Önről és családjáról vagy barátairól, különféle kiváló minőségű stúdióháttérrel, vagy a hajó kulcsfontosságú ikonikus helyszínein, például a Nagy Lépcsőházban, a Sóhajok hídján vagy a Swarovski-lépcsőn. Fedezze fel a flottánk fedélzetén található összes egyedülálló fotóhelyet. Nem szükséges időpont egyeztetés. Minden portré a The Hub - Photo & Digit@l-ban kerül kiállításra, és a hajóút során megvásárolható.

Kiskereskedelmi termékek
A The Hub - Photo & Digit@l-ban a fényképészeti igényeit kielégítő termékek széles választéka vásárolható meg. A memóriakártyák, akkumulátorok és egyéb kiegészítők mellett digitális fényképezőgépek és videokamerák széles választéka is megtalálható vámmentes áron. Fotós csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy tanácsot adjon, válaszoljon kérdéseire, és segítsen kiválasztani az igényeinek és költségvetésének megfelelő felszerelést.

Megvásárolhatom a fotókat a hajóút után?
Igen, a hajón való tartózkodás során profi fotósainkkal készített képeket megvásárolhatja a My MSC Photos külön erre a célra létrehozott weboldalunkon.

Szemetelés
Arra kérjük vendégeinket, hogy ne dobjanak semmit a tengerbe, és dolgozzanak velünk együtt a tenger, a tengeri élővilág és az ökoszisztéma védelmében.

Utazás készpénzzel
Európa: Az 1889/2005/EK rendelet kimondja, hogy: "Minden természetes személy, aki a Közösségbe belép vagy elhagyja a Közösséget, és 10 000 euró vagy annál nagyobb értékű készpénzt tart magánál, köteles ezt az összeget e rendeletnek megfelelően bejelenteni annak a tagállamnak az illetékes hatóságainál, amelyen keresztül a Közösségbe belép vagy elhagyja a Közösséget". Kérjük, forduljon utazási irodájához és/vagy az illetékes hatóságokhoz (nagykövetségekhez, konzulátusokhoz vagy más helyi hatóságokhoz), hogy megtudja, vannak-e egyéb korlátozások a készpénz szállítására az útvonalon. Az utazással kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg a Fontos utazási tanácsok oldalt.

Lehetnek-e állatok a fedélzeten?
Az elismert segítő kutyák kivételével a fedélzeten állatok nem tartózkodhatnak.  A segítő kutyák fedélzetre szállítása minden esetben a társaság jóváhagyásától függ, és azt a vendégnek a foglaláskor kérnie kell.

Oltások
A vendégeknek javasoljuk, hogy a hajóút előtt tájékozódjanak a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Az MSC Cruises elutasít minden felelősséget azokért a vendégekért, akik nem tartják be a fertőző betegségek megelőzésére vonatkozó ajánlásokat, vagy nem rendelkeznek a megfelelő védőoltásokkal ahhoz, hogy a hajóút során egy adott kikötőbe beléphessenek.

Postai szolgáltatások
Bármilyen ajándékot és postai küldeményt az Információs Irodán keresztül küldhet el, amely biztosítja a szükséges postaköltséget, tájékoztatja Önt a költségekről és a hajóút számlájára terheli.  Ezt követően továbbítják a helyi képviselőinknek, hogy a következő kikötőben feladhassák. Így tényleg bárkivel, bárhol a világon tarthatja a kapcsolatot.

Virágok
Dobjon fel minden alkalmat gyönyörű friss virágokkal! 
A fedélzeti információs iroda örömmel intézi megrendelését a megfelelő kikötő kiválasztott ügynökségeinél, a helyi árat felszámítva Önnek, így Ön gyönyörűen különlegessé teheti jelentős eseményeit.

Az MSC Cruises nyújt segítséget a fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott utasoknak?
Igen, az MSC Cruises és személyzete folyamatosan arra törekszik, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa minden vendég számára, beleértve a mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő utasokat is.

Hozhatok gyógyszereket a fedélzetre?
Igen. Ha lehetséges, kézipoggyászban kell szállítani őket. Azt is javasoljuk vendégeinknek, hogy a fedélzetre felvinni kívánt gyógyszerek listáját is vigyék magukkal, hogy a fedélzeti egészségügyi személyzet orvosi vészhelyzet esetén segítséget tudjon nyújtani.

Hogyan tájékoztathatom az MSC Cruises-t a különleges igényeimről?
Az MSC Cruises-t minden különleges igényről a különleges igényeket tartalmazó űrlapon keresztül kell tájékoztatni, amely online és minden akkreditált utazási irodában elérhető. Az űrlapon kívül orvosi igazolás is kérhető, amely igazolja, hogy a vendég alkalmas a hajóútra.

Milyen orvosi ellátás áll rendelkezésre a fedélzeten?
Minden MSC körutazóhajó rendelkezik jól felszerelt orvosi központtal, amelyet hajóorvos és más egészségügyi személyzet felügyel. Az orvosi központ a hajó napi programjában meghirdetett időpontokban tart nyitva. A sürgősségi szolgáltatások éjjel-nappal elérhetők az orvosi segélyhívó szám hívásával. A sürgősségi esetek kivételével az orvosi szolgáltatások térítéskötelesek, az árak a fedélzeten megtekinthetők. Azok a vendégek, akiknek a hajóút során orvosi költségeik merülnek fel, a partra érkezés után kérhetik biztosítótársaságuknál a költségtérítést.

Vannak speciális menük a cöliákiás vagy ételallergiás/intoleranciás utasok számára?
A(z) MSC Cruises megszerezte a Bureau Veritas tanúsítványát arra vonatkozóan, hogy világszerte minden hajón gluténmentes menüket biztosít (élelmiszer-kód: 20 ppm). Kérjük, a foglaláskor ellenőrizze a rendelkezésre állást. Az MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera és MSC Lirica hajókon a vendégek csak korlátozott választékban találhatnak előre csomagolt gluténmentes snackeket, például kekszet, croissant-t, piskótát és muffint. Az ételintoleranciával és/vagy allergiával rendelkező vendégeknek a különleges igényeket tartalmazó űrlapon kell tájékoztatniuk az MSC Cruises hajótársaságot igényeikről, és a fedélzeten a recepción-vendégszolgálaton és/vagy a Maître d'hôtel-nél kell megerősíteniük igényeiket. Kóser ételek (előre csomagolt reggeli, ebéd és vacsora) a fedélzeten felár ellenében, 25 €/nap kezdődően vehetők igénybe. A kóser ételek a fő éttermekben fogyaszthatók, és legalább 3 héttel a hajó indulása előtt kell lefoglalni. Halal termékek (marha-, bárány- és baromfihús) a fedélzeten a vendég korábbi, legalább két hónappal az indulás előtt benyújtott kérésére kaphatók.

Kap-e a fedélzeti személyzet speciális képzést a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok segítésére?
A fedélzeti személyzet minden tagja speciális belső képzésben részesül, amely érzékenyíti őket a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok igényeire, és felkészíti őket a szükséges segítségnyújtásra.

Lehet-e a fedélzeten dialíziskezelést végezni?
A peritoneális dialízis elvégezhető a fedélzeten, ha a vendég magával hozza a szükséges gyógyszereket és felszerelést. A hemodialízis kezeléshez használt berendezéseket és gépeket korlátozott számú hajóútra szállítják.

Vannak-e fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok számára hozzáférhető kirándulások?
A kirándulások többsége teljesen akadálymentesített, azonban minden vendégünknek javasoljuk, hogy a fedélzeten lévő kirándulási irodában olvassa át a rendelkezésre álló kirándulások programját.

Milyen határidőn belül kell értesítenem az MSC Cruises-t a különleges igényeimről?
A vendégeknek a foglaláskor, de legkésőbb két munkanappal az indulás előtt tájékoztatniuk kell az MSC Cruises-t a különleges igényekről. E határidő után előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani a szükséges szintű segítséget.

Vannak-e jelzések a látássérült utasok számára?
Az MSC összes körutazóhajóján Braille-írásos feliratokkal vannak ellátva a nyilvános helyiségekben, a liftekben és a kabinok bejáratánál. A Fantasia és Musica osztályú hajókon a liftekben hangos rendszer is van, amely angolul szólítja fel az emeletet.

Ki fogja kezelni a különleges igényű kérésemet, és hogyan fogják kezelni?
Minden kérést közvetlenül az MSC Cruises-nak küldünk el, és belsőleg vizsgáljuk meg. Egyes kérések gyakorlati vagy orvosi szempontból alaposabb vizsgálatot igényelhetnek, amelyet egy erre szakosodott belső bizottság végez el. Az utasok adatait minden esetben teljes diszkrécióval kezeljük, az adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően.

Milyen hamar kapok választ a különleges igényű kérésemre?
Ha a kérések munkanapokon érkeznek, a válaszokat azonnal kiküldjük. Bizonyos esetekben azonban szükség lehet alaposabb vizsgálatra, és a válaszadás több napot is igénybe vehet.

Az MSC Cruises visszautasíthatja a foglalásomat vagy megtagadhatja a beszállásomat?
A foglalás visszautasítására vagy a beszállás megtagadására csak a vendégek és a személyzet biztonságának biztosítása érdekében kerülhet sor, ami elsődleges fontosságú.

Mozgáskorlátozott utas utazhat egyedül?
Igen, feltéve, hogy teljesen önálló.

A hajó mely területei hozzáférhetőek a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok számára?
Hajóink minden fedélzete és nyilvános területe hozzáférhető a mozgáskorlátozott vendégek számára.

Vannak kabinok fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok számára?
Igen, a flotta valamennyi hajóján számos speciálisan felszerelt kabin található, amelyekben extra alapterület és nagyobb mozgástér áll rendelkezésre. Ezeket a kabinokat a foglaláskor kell kérni.

Oltások
A vendégeknek javasoljuk, hogy a hajóút előtt tájékozódjanak a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Az MSC Cruises elutasít minden felelősséget azokért a vendégekért, akik nem tartják be a fertőző betegségek megelőzésére vonatkozó ajánlásokat, vagy nem rendelkeznek a megfelelő védőoltásokkal ahhoz, hogy a hajóút során egy adott kikötőbe beléphessenek.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

Milyen üzleteket találok a fedélzeten?
Minden hajón vannak vám- és adómentes üzletek, fodrász- és szépségszalonok, valamint fotószolgáltatások. Az árakat a fedélzeten teszik közzé. Minden MSC Yacht Club vendég élvezheti a privát vásárlási lehetőségeket, a kiválasztott ékszerek exkluzív megtekintését a lakosztályában, és a megvásárolt termékek személyre szabott kiszállítását a lakosztályába.

Milyen nyitvatartási idővel rendelkezik az üzlet ?
A nyitva tartás a napi programlapon szerepel, amelyet minden nap megkap a kabinba. A boltok általában a tengeren és napközben is nyitva vannak.

Van vámmentesség a fedélzeten?
Igen, az MSC Cruises flottáján számos vám- és adómentes üzlet található.

Mi az a műholdas internet-hozzáférés és hogyan működik?
A tengeren nem lehet nagy sebességű szélessávú internetkapcsolatot használni, mint a szárazföldön. Ehelyett a fedélzeti internetkapcsolatot a hajó és a Föld felett magasan keringő kommunikációs műholdak közötti kapcsolat biztosítja.

Miért lassabb a műholdas internet-hozzáférés, mint egy normál szárazföldi kapcsolat?
Az internetadatoknak hatalmas távolságokat kell megtenniük a hajó antennái és a legközelebbi műhold között, és a két műhold között akadálytalan látótávolságra van szükség. Ezt számos dolog zavarhatja, például viharok és nagyméretű tárgyak, amelyek blokkolhatják a jelet, például a hajóhoz közeli meredek hegyek vagy a kikötőkben lévő magas épületek. Ezek az interferenciák lassú válaszidőket eredményezhetnek, vagy akár a rendszer nem is reagálhat.

Mikor a legjobb/legrosszabb időpont a műholdas internet-hozzáférés használatára?
A fedélzeten az internet használatának csúcsidőszaka általában a reggeli órákban van, vagy amikor a vendégek nagy számban térnek vissza a parti kirándulásokról. Ezekben az időszakokban a zsúfoltság miatt az internet-hozzáférés lassabb lehet, akárcsak a szárazföldön. Ezért a legjobb, ha lehetőség szerint elkerüli ezeket az időszakokat.

Hol van műholdas internet-hozzáférés a fedélzeten?
A műholdas internet-hozzáférés a hajó minden nyilvános területén és a legtöbb kabinban, beleértve az összes MSC Yacht Club lakosztályt is, elérhető. Mindössze a műholdas internet-hozzáférési csomagjaink egyikére és egy mobilinternet-eszközre (okostelefon, táblagép, laptop stb.) van szüksége.

A csomag a teljes hajóútra vonatkozik?
Igen, minden csomagban nincs adatforgalmi korlát. Ön 24 órás hozzáféréssel rendelkezik.

Mi a fő különbség a Browse és a Browse & Stream csomagok között?
A Browse & Stream csomaggal lehetőség van videohívások használatára, zene és videók streamelésére. A Browse csomaggal ezek nem használhatók.

Hogyan tudom aktiválni az eszközöket a fedélzeten?
A fedélzetre érkezés után regisztráljon az MSC Captive portálon az első használni kívánt eszközzel. A regisztrációt követően automatikusan az aktiválási oldalra kerül. Kattintson a START gombra, és a használt eszköz regisztrálva lesz. További eszközök regisztrálásához jelentkezzen be a többi eszközzel a regisztráció során létrehozott felhasználónévvel és jelszóval.

Lehetséges az aktiválás után eszközváltás?
Nem, ha aktiváltál egy eszközt, akkor azt nem lehet megváltoztatni.

Lehetséges a Browse csomagról a Browse & Stream csomagra frissíteni?
Igen. A fedélzeten az MSC Captive Portálon (az előre fizetett csomag aktiválásához használt weboldalon) keresztül frissítheti csomagját. A Browse csomagra további eszközökkel vagy a Browse & Stream csomagra frissíthet. Csak a teljes költségű csomagok közötti különbséget kell megfizetnie (a 20%-os kedvezményelőny megőrzése érdekében).

bottom of page