top of page
Palermo kirándulások MSC hajóutak
Palermo: Video

Palermo, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Palermóban/ Palermóból

Palermo kikötője, az MSC Mediterranean Cruises nyüzsgő célpontja, Szicília szigetének regionális fővárosa. Ez a kozmopolita város mennyei építészetéről, komoly utcai ételeiről és felháborítóan szép strandjairól ismert.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Palermo és a Palatinus-kápolna.
- Segesta régészeti lelőhelye és Erice városa 
- Cefalù
 
Az MSC Cruises palermói kirándulásán megcsodálhatja a város gazdag látnivalóit. Tekintse meg a Politeama és a Quattro Canti tereket, a Palazzo d'Orléans-t és a figyelemre méltó Palatinus-kápolnát. A normann, bizánci és fatimida stílusok ötvözete ez a 12. századi remekmű, amely csillogó mozaikokkal, arab boltívekkel és csodálatos Muqarnas mennyezettel rendelkezik. Ezután nézze meg a normann palotát és a Casa Professát, egy lélegzetelállító barokk templomot. Végül sétáljon végig a Capón, a legvadabb halpiacon, mielőtt megpillantja a Teatro Massimo operaház külsejét.
 
Merüljön el Olaszország gazdag történelmében az MSC Cruises kirándulásán Segestába, Szicília egyik legelismertebb régészeti helyszínére. Látogasson el a befejezetlen dór templomhoz és a 3. századi görög amfiteátrumhoz, mielőtt megállna Erice középkori hegyi városában. Fedezze fel a macskaköves utcákon álló bájos házakat, egy normann kastélyt és a 14. századi Anyaszentegyházat. Palermóba visszatérve csodálja meg a történelmi várost védő lenyűgöző védőfalat.
 
Az MSC Cruises kirándulásán járja be Cefalù elbűvölő tengerparti városát. A Duomo di Cefalù, a lenyűgöző arab-normann katedrális meglátogatásával kezdi a kirándulást. A környező óvárost uraló, belül lenyűgöző mozaikokkal díszített vallási helyszín az UNESCO Világörökség része, amely a 12. századból származik. Élvezze a sziklából mesterien kifaragott középkori mosóház megtekintését. Végül fedezze fel Cefalù hangulatos utcáit, ahol a kézműves boltokban helyi árukat vásárolhat.

PMO02 - PALERMO AND MONREALE

Időtartam: kb. 5 óra
A kirándulás a város legfontosabb nevezetességei, mint a Quattro Canti, a Piazza Politeama és a Teatro Massimo mellett elhaladó autóbuszos túrával kezdődik, útban Monreale felé, amely a Monte Caputo lejtőjén található, Palermótól mindössze 8 km-re. Élvezze a város körüli sétát, és látogasson el a katedrálisba, ahol az Ó- és Újszövetség jeleneteit ábrázoló arany mozaikok gyönyörű kiállítása látható. Visszatérve az autóbuszra, élvezze a Palermóba vezető utat, hogy teljes egészében megtekinthesse a székesegyházat, amely a normann és az arab építészeti stílusok szokatlan ötvözésével épült, és amely különböző normann királyok és II Frigyes császár síremlékének ad otthont. Egy másik nevezetes vallási helyszín a "Casa Professa", Palermo egyik legfontosabb barokk temploma. A tipikus szicíliai termékekben gazdag helyi piacot is meglátogatjuk, ahol a hajóra való visszatérés előtt némi szabadidő áll rendelkezésünkre a vásárlásra. 
Kérjük, vegye figyelembe: a monrealei katedrális megtekintéséhez néhány lépcsőfokot kell megmásznia. Az idegenvezető csak a helyszíneken kívül ad magyarázatot; a vendégek egyénileg látogatják meg azokat. Ha a székesegyházak ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva vannak, a látogatás külső helyszínen történik. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra gyaloglással jár, időnként egyenetlen talajon; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A vendégeknek a túra végén a túravezetőnek tökéletes állapotban kell visszaadniuk az audioguide-berendezést. Az audio guide-berendezésben keletkezett károkért vagy elvesztéséért a vendégeknek díjat kell fizetniük.

PMO04 - CEFALU'

Időtartam: kb. 5 óra
Élvezze az 1 órás autóbuszos utazást Cefalùba, a Palermótól egy órányira fekvő kis, de szép városba, amelyet II. Roger normann király alapított a XII. században egy korábbi történelmi település helyén. Meglátogatják Cefalù katedrálist, a "Duomo del Cristo Pantocratore"-t, a normann-román építészet példáját, lenyűgöző belső normann-bizánci mozaikokkal. A következő program a középkori mosdó meglátogatása, egy középkori nyilvános mosdó, ahol az emberek a középkorban a ruháikat mosták, és amelyet 1991-ben teljesen felújítottak, a középkor sziklába vájt öröksége. Élvezze a történelmi központban tett vezetett sétát, és töltsön egy kis szabadidőt a szűk, hangulatos utcák felfedezésére. A minőségi helyi kézművesboltok teszik Cefalùt nagyszerű hellyé a szuvenírvásárláshoz.
Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Ha a székesegyház ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva tart, a látogatás külső helyszínen történik. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

PMO23 - PALERMO SIGHTSEEING & A TASTE OF SICILY

Időtartam: kb. 4 óra
Palermo exkluzív megtekintése a Mondellóba vezető autóbuszos utazással kezdődik, hogy élvezhesse az öbölre nyíló panorámát; útközben megállunk, hogy fényképeket készítsünk a "Palazzina Cinese"-nél. Továbbindulva a történelmi belváros felé, ahol kellemes sétát tesz a tipikus "Capo" piacon, és megkóstolhat 2 "arancine"-t, egy szicíliai, mélyhűtött, töltött rizsgombócot, az egyiket hússal, a másikat sajttal és sonkával. Ezután a "Massimo Színház" és az arab-normann katedrális külső megtekintése következik, ahol egy kis szabadidő áll majd rendelkezésre a vásárlásra. Ezután elér néhány helyi bárt, ahol egy édes, mélyen sült és ricottával töltött süteményt, a "cannolit" és egy pohár passitót, egyfajta édes desszertbort fogyaszthatnak, amelyet napon szárított szőlőből készítenek. Az útitervben szereplő további turisztikai látványosságok a következők: "Porta Felice", a Butera-palota és a "Villa Garibaldi", ahol megcsodálhatjuk a "ficus magnolioides" fenséges példányait. A túra a hajóra való visszatéréssel ér véget. 
Kérjük, vegye figyelembe: A vendégek a túra végén kötelesek az audio guide felszerelést kifogástalan állapotban visszaadni az idegenvezetőnek. Az audio guide-berendezés bármilyen sérülése vagy elvesztése a vendégeket terheli. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

PMO28 - PALERMO EXPRESS TOUR

Időtartam: kb. 2 óra
Tekintse meg Palermót egy 2 órás városnézés során egy modern autóbusz kényelméből. A szicíliai fővárosban olyan nevezetességek mellett halad el, mint a Piazza XIII Vittime - a Cosa Nostra 13 kiemelkedő áldozatának szentelt tér - és a Marina tér, ahol megpillanthatja a Porta Felice-t, majd a Quattro Canti teret és a Pretoria szökőkutat. További fotózásra érdemes helyek közé tartozik Palermo normann palotája, a katedrális, a Politeama színház és a híres Teatro Massimo. A kiránduláson egy rövid megállót is beiktatunk, ahol kinyújtóztathatja a lábait és vásárolhat egy kicsit, mielőtt az autóbusz visszaviszi a hajóra. 
Felhívjuk figyelmét, hogy minden helyszínt csak az autóbuszból tekinthet meg. 

Palermo: List
bottom of page