top of page
Palermo, Olaszország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Palermóban/ Palermóból

Palermo kikötője, az MSC Mediterranean Cruises nyüzsgő célpontja, Szicília szigetének regionális fővárosa. Ez a kozmopolita város mennyei építészetéről, komoly utcai ételeiről és felháborítóan szép strandjairól ismert.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Palermo és a Palatinus-kápolna.
- Segesta régészeti lelőhelye és Erice városa 
- Cefalù
 
Az MSC Cruises palermói kirándulásán megcsodálhatja a város gazdag látnivalóit. Tekintse meg a Politeama és a Quattro Canti tereket, a Palazzo d'Orléans-t és a figyelemre méltó Palatinus-kápolnát. A normann, bizánci és fatimida stílusok ötvözete ez a 12. századi remekmű, amely csillogó mozaikokkal, arab boltívekkel és csodálatos Muqarnas mennyezettel rendelkezik. Ezután nézze meg a normann palotát és a Casa Professát, egy lélegzetelállító barokk templomot. Végül sétáljon végig a Capón, a legvadabb halpiacon, mielőtt megpillantja a Teatro Massimo operaház külsejét.
 
Merüljön el Olaszország gazdag történelmében az MSC Cruises kirándulásán Segestába, Szicília egyik legelismertebb régészeti helyszínére. Látogasson el a befejezetlen dór templomhoz és a 3. századi görög amfiteátrumhoz, mielőtt megállna Erice középkori hegyi városában. Fedezze fel a macskaköves utcákon álló bájos házakat, egy normann kastélyt és a 14. századi Anyaszentegyházat. Palermóba visszatérve csodálja meg a történelmi várost védő lenyűgöző védőfalat.
 
Az MSC Cruises kirándulásán járja be Cefalù elbűvölő tengerparti városát. A Duomo di Cefalù, a lenyűgöző arab-normann katedrális meglátogatásával kezdi a kirándulást. A környező óvárost uraló, belül lenyűgöző mozaikokkal díszített vallási helyszín az UNESCO Világörökség része, amely a 12. századból származik. Élvezze a sziklából mesterien kifaragott középkori mosóház megtekintését. Végül fedezze fel Cefalù hangulatos utcáit, ahol a kézműves boltokban helyi árukat vásárolhat.

PMO02 - PALERMO ÉS MONREALE

A kirándulás autóbuszos körutazással kezdődik, amely a város legfontosabb nevezetességei, mint például a Quattro Canti, a Piazza Politeama és a Teatro Massimo mellett vezet el Monreale felé, amely a Monte Caputo lejtőjén található, Palermótól mindössze 8 km-re. Élvezze a város körüli sétát, és látogasson el a katedrálisba, ahol az Ó- és Újszövetség jeleneteit ábrázoló arany mozaikok gyönyörű kiállítása látható. Visszatérve az autóbuszra, élvezze a Palermóba vezető utat, hogy teljes egészében megtekinthesse a székesegyházat, amely a normann és az arab építészeti stílusok szokatlan ötvözésével épült, és amely különböző normann királyok és II Frigyes császár síremlékének ad otthont. Egy másik nevezetes vallási helyszín a "Casa Professa", Palermo egyik legfontosabb barokk temploma. A tipikus szicíliai termékekben gazdag helyi piacot is meglátogatjuk, ahol a hajóra való visszatérés előtt némi szabadidő áll rendelkezésünkre a vásárlásra. Kérjük, vegye figyelembe: a monrealei katedrális megtekintéséhez néhány lépcsőfokot kell megmásznia. Az idegenvezető csak a helyszíneken kívül ad magyarázatot; a vendégek egyénileg látogatják meg azokat. Ha a székesegyházak ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva vannak, a látogatás külső helyszínen történik. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra gyaloglással jár, időnként egyenetlen talajon; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A vendégeknek a túra végén a túravezetőnek tökéletes állapotban kell visszaadniuk az audio guide-berendezést. Az audio guide-berendezésben keletkezett károkért vagy elvesztéséért a vendégeknek díjat kell fizetniük.

PMO04 - CEFALU

Élvezze az 1 órás autóbuszos utazást Cefalùba, a Palermótól egy órányira fekvő kis, de szép városba, amelyet II. Roger normann király alapított a XII. században egy korábbi történelmi település helyén. Meglátogatják Cefalù katedrálist, a "Duomo del Cristo Pantocratore"-t, a normann-román építészet példáját, lenyűgöző belső normann-bizánci mozaikokkal. A következő program a középkori mosdó meglátogatása, egy középkori nyilvános mosdó, ahol az emberek a középkorban a ruháikat mosták, és amelyet 1991-ben teljesen felújítottak, a középkor sziklába vájt öröksége. Élvezze a történelmi központban tett vezetett sétát, és töltsön egy kis szabadidőt a szűk, hangulatos utcák felfedezésére. A minőségi helyi kézművesboltok miatt Cefalù remek hely a szuvenírvásárlásra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár, és nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Ha a székesegyház ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva tart, a látogatás külső helyszínen történik. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

PMO15 - AUTÓBUSZOS TRANSZFER MONDELLÓBA

Ha kikapcsolódásra vágyik Palermo egyik legszebb helyén, akkor meghívjuk erre a félnapos túrára Mondellóba. A finom, fehér homokos tengerpartjáról híres Mondello lesz az a hely, ahol kb. 4 órát élvezheti a szabadidejét. Mondello főtere lesz a felfedezés kiindulópontja: válasszon, hogy sétálgat vagy nyújtózkodik a strandon, barnuljon, vagy ússzon egyet a tiszta Földközi-tengerben. Kirándulását egy autóbuszos visszautazás zárja a kikötőbe. Megjegyzés: ez a túra júniustól szeptember végéig tart. A vendégeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a tengerben vagy a tengerparton hínárok lehetnek.

PMO19 - PALERMÓI VÁROSNÉZÉS ÉS SZABADIDŐ MONDELLÓBAN

Palermo legfontosabb nevezetességeinek autóbuszos városnézéssel kezdődik ez a félnapos kirándulás. Az útvonal során olyan nevezetességeket tekinthet meg, mint a Piazza Ruggero Settimo téren található, 19. századi Teatro Politeama, majd az 1897-ben megnyitott Teatro Massimo operaház. Ezután következik a Palazzo dei Normanni, majd a 18-19. századi Palazzo D'Orleans és a palermói katedrális. Ezután egy rövid fotómegállót tervezünk a királyi Parco della Favoritában, a Casina Cinese-nél, amely az olasz építészeti chinoiserie 18. századi példája. Utolsóként a Mondellóba, Palermo egyik legvonzóbb negyedébe utazik, amely két hegyfok között helyezkedik el. Itt szabadidejük lesz a felfedezésre vagy a tengerparton való pihenésre. A hajóra való visszautazás autóbusszal zárja a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra csak júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A vendégeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a tengerben vagy a tengerparton hínárok lehetnek.

PMO20 - SÉTA PALERMÓBAN

Ez a vonzó kirándulás lehetőséget ad arra, hogy egy kis kíméletes testmozgással párosítsa Palermo, Szicília fővárosának látnivalóit gyalogosan. A vezetett séta a Via Francesco Crispin kezdődik, egy nagy körúton, amely a Piazza XIII Vittime térre vezet, ahol a hírhedt maffia 13 áldozatának emlékműve áll. Itt egy rövid fotómegállót tervezünk, majd folytatjuk sétánkat a Via Cavouron, majd a jól ismert Teatro Massimo és a Quattro Canti, egy nyolcszögletű tér mellett, amelyet számos barokk épület szegélyez. A Piazza Pretoria és a Piazza Bellini tereket is megnézheti útközben, majd az ókori Vucciria piactér és a Piazza San Domenico felé haladva. Végül, mielőtt visszatérne a kikötőbe és a hajójára, megkóstolhatja a szicíliai granitát - egy cukorból, vízből és aromákból készült félig fagyasztott desszertet -, valamint a cannolit, egy édes ricottával töltött, finom tésztacsövet. Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 1,5 órás, közepesen nehéz gyaloglást tartalmaz, időnként egyenetlen talajon. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

PMO48 - PALERMÓI VÁROSNÉZÉS ÉS LÁTOGATÁS A TEATRO MASSIMO SZÍNHÁZBAN

A palermói Teatro Massimo, Európa harmadik legnagyobb operaháza, a város panorámatúrájával együtt része ennek a félnapos kirándulásnak. A kirándulás első része a fotózás szerelmeseinek szól, akik a 610 méter magas Monte Pellegrinóról megörökíthetik Palermo csodálatos panorámáját. Visszatérve a városba, az útvonal része a strandjairól híres Mondello áttekintése, valamint további rövid fotós megállók az öböl szépségének megörökítésére, majd a Casina Cinese és a Parco della Favorita. A Teatro Massimóhoz, Olaszország legnagyobb színházához érkezve lenyűgözi a hatalmas kupolával és az oszlopokkal díszített templomra emlékeztető homlokzattal rendelkező építmény. A belső túra még inkább elakad a lélegzete, amikor az előcsarnokon, a tükörcsarnokon keresztül eljut a nagy patkó alakú nézőtérre, ahol 31 páholy található, köztük a királyi páholy. Idegenvezetője elmesél néhány anekdotát a 3000 férőhelyes színházról, mielőtt elhagyja az opera eme csodáját, és Palermo utcáin sétálva folytatja a túrát. Kövesse az idegenvezetőt a Via Maqueda mentén, a 4 Canti, a Piazza Pretoria mellett, és csodálja meg a katedrálist kívülről. És ebben a környezetben, kényelmesen leülve a palermói katedrális előtt megáll, hogy megkóstoljon két szicíliai finomságot, egy arancinót (sült töltött rizsgombóc) és egy cannolót (ricotta sajttal töltött édes sütemény), egy pohár passito bor kíséretében. Némi szabadidő után az autóbusz visszaviszi Önöket a kikötőbe, elhaladva a maffia áldozatainak emlékműve mellett. Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 1 órás, közepesen nehéz gyaloglást tartalmaz, időnként egyenetlen talajon. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

PMO49 - TENGERPARTI PIHENÉS MONDELLÓBAN

A Palermóban való megállás egyedülálló lehetőség mindazok számára, akik szeretik a tengert, a napozást és az édes farniente-t. Hát nem ez a nyári nyaralás igazi lényege? Ha pedig gyerekekkel utazik, ez a kirándulás a Lido Valdesihez minden igényt kielégít. Palermo kikötőjéből indulva, a Parco della Favorita parkon áthaladó, körülbelül 30 perces autóbuszos transzferrel juthatnak el Mondellóba. A varázslatos öbölben fekvő Mondello az évek során halászfaluból híres turisztikai célponttá és Palermo par excellence strandjává vált. A Lido Valdesi partján kapjon fel egy nyugágyat, és pihenjen a napon. Mártózzon meg a kristálytiszta, kék szicíliai tengerben, vagy egyszerűen csak élvezze Palermo egyik nevezetességének nyugodt hangulatát. Körülbelül 4 órája lesz arra, hogy napozzon, játsszon a gyerekekkel, vagy sétáljon egyet a strandon. A meghatározott időben felszállnak az autóbuszra, hogy visszatérjenek a hajójukra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra csak júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A vendégeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a tengerben vagy a tengerparton hínárok lehetnek. Két vendégenként 1 napernyőt és 2 napozóágyat tartalmaz. Javasoljuk, hogy hozzon magával törölközőt, napszemüveget, kalapot és naptejet.

PMOBK1 - PALERMO ÉS MONDELLO KERÉKPÁRRAL

Friss levegő, Palermo legszebb látnivalói, pazar tengerparti kilátás és idő a tengerparti Mondello városában várja Önt ezen a gyengéd, félnapos kerékpártúrán. Kezdetben Palermón keresztül tekerünk, hogy megnézzük a város kihagyhatatlan látnivalóit, mint például az eredetileg a 12. század végén épült palermói katedrálist, a 9. századi Normannok palotáját és a 19. század végén épült Teatro Massimót, amely a legnagyobb Olaszországban és tökéletes akusztikával büszkélkedhet. Útközben több fotómegállót is tartunk, hogy megörökíthesse a lenyűgöző tájat. Palermót elhagyva a Monte Pellegrino árnyékában egy 10 km-es tengerparti útvonalon haladva eléri Mondello halászfalut. Lesz ideje felfedezni a festői üdülőhelyet, és megkóstolni a helyi konyhát, mielőtt visszabiciklizik a hajóra. Megjegyzés: A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Grandiosa vendégei számára érhető el.

PMOBK2 - KERÉKPÁROZÁS PALERMÓBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

Ha részt vesz ezen a kiránduláson, biztosan alapos edzésben lesz része, miközben Palermo hátországát tekeri körbe egy kb. 40 km-es útvonalon, 600 m szintemelkedéssel. Miután elhagyja a város határait, először Arenella falun keresztül kerékpározik, hogy elérje a Monte Pellegrino, Palermo szomszédos hegyének lábát. Ezután egy 7 km-es emelkedőn 500 métert kell megmásznia, hogy elérje a Santa Rosalia zarándokhelyet, amelyet Palermo védőszentjének szenteltek. Tartson egy kis szünetet, és nézelődjön a helyszínen található szuvenírboltokban, mielőtt továbbhaladna felfelé, hogy elérje a Monte Pellegrino egyik közeli kilátópontját, amely tökéletes a fotózáshoz. További fotózásra érdemes kilátások következnek a lefelé vezető úton, mielőtt elérné a Mondello-öblöt, ahol fehér homokos strand és türkizkék víz várja. A strandon pihenésre vagy egy frissítő fürdőzésre is jut idő, és számos kis kávézó is várja, ha inkább egy ital mellett hűsölne. Az utolsó szakaszon még egy utolsó esélyt kap, hogy elmerüljön a gyönyörű tengerparti kilátásban, mielőtt visszatérne a hajóra. Felhívjuk figyelmét: a túra kb. 40 km-es útvonalon, részben emelkedőn való kerékpározással jár, és csak magas fizikai erőnléttel rendelkező vendégek számára alkalmas. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Grandiosa vendégei számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page