top of page
Piruesz, Görögország

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Pireuszból

2021-től Pireusz, a világ egyik legrégebbi kikötője is csatlakozik az MSC Mediterranean Cruises által látogatott kikötők listájához. A vendégek megismerkedhetnek Törökország és a Földközi-tenger keleti részének kincseivel.
 
Pireusz, az MSC Mediterranean Cruises célállomása az ókor óta Athén kikötője. Ez a város tele van hihetetlen csodákkal, köztük a Mikrolimano-öböl, Agia Triada (Szentháromság-templom) és a Régészeti Múzeum. Napjainkban Pireusz egy nyüzsgő központ, vonzó vízparti kávézókkal és éttermekkel, így ideális megállóhely a Földközi-tengeren. Használja ugródeszkaként az Akropolisz és a nagyobb Athén megtekintéséhez. 
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Parthenon drámai romjai az Akropoliszon. 
- Pláka felfedezése
- Korinthoszi-csatorna hajókirándulás
 
A fenséges Parthenon büszkén áll az ókori Akropolisz maradványai között, a sziklaszirtre épült fellegvár 150 méterrel Athén városa fölé magasodik. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megnézze ezt az egyedülálló UNESCO világörökségi helyszínt egy rendkívüli MSC Cruises kiránduláson. Kezdje az Akropolisz-hegy tetejére való feljutással, hogy megcsodálhassa a csodálatos Parthenont, Athéné Nike templomát és az Erechtheiont. Ezután látogasson el a modern Akropolisz Múzeumba, ahol a régészeti leletek kiemelkedő kiállítása látható, mielőtt a Korinthoszi-csatorna felé veszi az irányt.
 
Az UNESCO Világörökség részét képező Parthenon megtekintése után Athén történelmi negyedébe, Pláka városába utazik. Az "istenek szomszédságaként" szeretettel emlegetett, régi utcák labirintusa az Akropolisz északi és keleti lábánál fekszik. Ezen az MSC Cruises kiránduláson számos látnivalót, köztük régészeti maradványokat és felújított neoklasszikus épületeket csodálhat meg. Merüljön el a környék klasszikus hangulatában, mielőtt elmerülne egy kis szuvenírvásárlásban. 
 
A Korinthoszi-csatorna, egy MSC Cruises kirándulás, egy keskeny mesterséges vízi út, amelyet 1893-ban fejeztek be. A Peloponnészoszt a görög szárazföldtől elválasztó csatorna népszerű látványosság és nagyszerű mérnöki teljesítmény! A csatorna két oldalát hidak sora köti össze, lehetővé téve a vasútvonal és az utak átkelését. Az autóbuszos utazás a bukolikus görög vidéken keresztül indul, majd egy kényelmes hajókiránduláson vehet részt a csatornán.

PIR02 - PLAKA, AKROPOLISZ ÉS RÉGÉSZETI MÚZEUM

Pireusz kikötője Athéntól nem messze található, így tökéletes kiindulópont a görög főváros és természetesen a világhírű Akropolisz, az ókori fellegvár meglátogatásához, amely egy sziklás dombon, az Attikai-medencében, 150 méterrel a város fölé magasodó sziklás hegy tetején található. Ez az UNESCO világörökségi helyszín nemcsak számos ókori épület régészeti maradványainak ad otthont, hanem itt található Athén jelképének, a csodálatos Parthenonnak is. A Kr. e. 447 és 432 között épült Parthenon-templomot eredetileg Athéné görög istennőnek szentelték, majd a Kr. u. 5. században keresztény templommá alakították át Szűz Mária tiszteletére, végül a 15. században mecsetté alakították át, amelyhez egy minarettel egészítették ki a komplexumot. Ma a Parthenónt széles körben az ókori Görögország maradandó szimbólumának és a modern demokrácia szülőhelyének tekintik. Hogy kímélje a lábát, a festői túra során egy modern autóbusz kényelméből megnézheti e mélyen történelmi város összes főbb látnivalóját. Lesz ideje meglátogatni a lenyűgöző Nemzeti Régészeti Múzeumot - a ritka műtárgyak olyan archívumát, amely nem ismer vetélytársat - és Athén aprólékosan felújított régi városrészét, az úgynevezett Plaka negyedet. A kerületre jellemző gyönyörű régi neoklasszicista stílusú épületek, szűk sikátorok és régészeti maradványok olyan régies hangulatot kölcsönöznek a helynek, amely biztosan megragadja a képzeletét. Rövid megállót tartunk egy helyi szuvenírboltban, mielőtt a túra a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú, néha kihívást jelentő sétát tartalmaz, még egyenetlen talajon, és kb. 80 lépcsőfokot kell megtennie az Akropolisz eléréséhez, ezért nem alkalmas járássérült vendégek számára. Az Akropolisz biztonsági korlátozások miatt a vendégek nem léphetnek be nagy táskákkal és hátizsákokkal. A belépőjegyek az Akropoliszra és a Régészeti Múzeumba a belépést tartalmazzák. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). A vendégeknek a túra végén az audio guide felszerelést kifogástalan állapotban kell visszaadniuk az idegenvezetőnek. Az audio guide-berendezés bármilyen sérülése vagy elvesztése a vendégeknek felszámításra kerül. A népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek, és sorban állásra kell számítani; javasoljuk, hogy végig maradjon az idegenvezetővel.

PIR04 - ATHÉN ÉS AZ AKROPOLISZ MEGTEKINTÉSE

Szánjon egy kis időt a hajóról, és induljon el Athénba, ahol egy átfogó városnézésen vehet részt a klasszikus történelemmel átitatott város fő utcáin és terein. Athént nemcsak a nyugati civilizáció bölcsőjeként és a modern demokrácia szülőhelyeként tartják számon, hanem a vizuális élvezetek bőséges tárháza is, amelyet nem szabad kihagyni. A városnézés után továbbutazik Athén első számú nevezetességéhez, az impozáns Akropoliszhoz, amely egy 150 méter magasan a város fölé magasodó fennsík. A klasszikus görög építészet számos más példája mellett itt található a világhírű Parthenon, az ókori görög istennőnek, Athénének szentelt hatalmas templom, amely a világ egyik legnagyobb kulturális műemléke. Rövid megállót tartunk egy kis szuvenír-vásárlásra, mielőtt a túra a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú, néha kihívást jelentő sétát tartalmaz, még egyenetlen talajon és kb. 80 lépcsőfokot, hogy elérje az Akropoliszt, ezért nem alkalmas járássérült vendégek számára. Az Akropolisz biztonsági korlátozások miatt a vendégek nem léphetnek be nagy táskákkal és hátizsákokkal. Az Akropoliszra szóló belépőjegyet tartalmazza. A népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek, és sorban állásra kell számítani; javasoljuk, hogy végig az idegenvezetővel maradjon.

PIR08 - ATHÉNI PANORÁMA TÚRA

Ez a kirándulás ideális azok számára, akik nem tudják megmászni az Akropolisz lépcsőit, de szeretnének átfogó képet kapni Görögország fővárosáról. A kikötőben találkozunk idegenvezetőnkkel, és felszállunk a buszra, hogy a legfontosabb látnivalókat felölelő kirándulásra induljunk. Miközben Pireuszból Athénba utazunk, idegenvezetőnk megmutatja a főbb ókori és modern látnivalókat, köztük Hadrianus boltívét, Lord Byron szobrát, az Olümposzi Zeusz templomát, az Alkotmány teret és az Ismeretlen katona sírját. Túránk a Nemzeti Kertek, a Panathenaic Stadion, az Akadémia, az Egyetem és a Nemzeti Könyvtár mellett halad tovább. Az Akropoliszt távolabbról is láthatja majd, és megállunk, hogy fényképeket készítsünk, mielőtt továbbindulnánk a Plaka felé. Lesz egy kis ideje a szabad felfedezésre vagy vásárlásra; idegenvezetője segít megtalálni a tökéletes szuvenírt, amit hazavihet. Kérjük, vegye figyelembe: csak a helyszínek külső megtekintése.

PIR09 - UTAZÁS AZ ÓKORI GÖRÖGORSZÁGBA

Találkozzon idegenvezetőjével a kikötőben, és szálljon fel a buszra, hogy városnézést tegyen e történelmi jelentőségű város fő utcáin és terein. Miután elérjük Athén belvárosát, megérkezünk a híres Akropoliszhoz, amely impozánsan, 150 méter magasan magasodik a város fölé; az Akropolisz évezredek óta Athén szimbóluma, és városnézésünk során megtekintheti Görögország "aranykorának" többi remekművét is. Készüljön fel az Akropolisz-hegy tetejére, hogy megnézze az Erectheumot, a Szárnyatlan Győzelem templomát és a görög nemzet szimbólumát: a Parthenont. A templomot Athén védőistennőjének, Athénének szentelték, és ez a legnagyobb és legimpozánsabb templom egész Görögországban. A túrát az Akropolisz sétálóövezetén keresztül folytatjuk, hogy elérjük és meglátogassuk az új Akropolisz Múzeumot. Itt teljes 1,5 órát töltünk a múzeumban, ahol megcsodálhatjuk a Parthenon szobrait, szobrait és márványtárgyait.  Rövid megállót tartunk egy helyi szuvenírboltban, mielőtt a túra a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú, néha kihívást jelentő sétát tartalmaz, még egyenetlen talajon és kb. 80 lépcsőfokot, hogy elérje az Akropoliszt, ezért nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Az Akropoliszon és az Akropolisz Múzeumban a biztonsági korlátozások miatt a vendégek nem léphetnek be nagy táskákkal és hátizsákokkal. A belépőjegyek az Akropoliszra és az Akropolisz Múzeumba a belépést tartalmazzák. A vendégeknek a túra végén az audio guide-berendezéseket kifogástalan állapotban kell visszaadniuk az idegenvezetőnek. Az audio guide-berendezés bármilyen sérülése vagy elvesztése a vendégeknek felszámításra kerül.

PIR16 - ATHÉNI KILÁTÁS A SIKLÓVAL ÉS A PLAKA-VAL

Töltsön el néhány órát a szárazföldön, hogy két nagyon különböző perspektívából ismerje meg Athént: a környék legmagasabb hegycsúcsának, a Lycabettus hegynek a magasából, majd a földszintről a város kiterjedt történelmi negyedében, az úgynevezett Plaka negyedben. Az athéni kalandozás a város főbb látnivalóinak autóbuszos körbejárásával kezdődik, majd a Lükabettosz-hegy lábához indul. Ezután a Lycabettus siklóvasút segít majd a hegyre való feljutásban - ez már önmagában is hátborzongató élmény. A csúcson látványos, 360°-os kilátás nyílik Athénra és a környékre. Ezután némi szabadidő áll majd rendelkezésükre, hogy fényképeket készítsenek és élvezzék a hegy egyedülálló hangulatát, mielőtt visszatérnek a városba és a Plaka történelmi negyedébe. Ezt a teljesen gyalogos városrészt szűk sikátorok útvesztője, lenyűgözően szép neoklasszicista építészet és az Akropoliszhoz való közelsége jellemzi, ezért "az istenek szomszédságának" is nevezik. Bőven lesz ideje arra, hogy saját tempójában élvezze ezt a kivételes környezetet, mielőtt megkezdődik az út vissza Pireuszba és a hajójához. Kérjük, vegye figyelembe: attól függően, hogy az autóbusz hol áll meg, összesen 157/167 lépcsőfokot kell megtennie a néha sík, néha lépcsős terepen. A hegymászás teljes időtartama 10/15 perc. Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

PIR41D - LÁTOGATÁS AZ AKROPOLISZON ÉS TRANSZFER A REPÜLŐTÉRRE

Ha Pireuszban száll le a hajóról, kora délután indul a repülőjárata, de nem szeretné kihagyni a lehetőséget, hogy legalább Athén egyik ikonikus műemlékét meglátogassa, akkor ez a kirándulás Önnek való. A túra egy festői buszozással kezdődik Pireuszból a városközpontba, az Akropolisz, a görög főváros ikonikus műemlékének, az Akropolisz lábánál fekvő területre. Ne riadjon vissza a mintegy 80 lépcsőfokot tartalmazó Akropolisz-hegy megmászásától, hogy feljusson az ókori komplexumba. A látványos 360°-os kilátás mellett Athén városára, idegenvezetőjével felfedezheti a Parthenont, Athéné Nike templomát vagy az Erechtheiont. Ezt követően felszáll az autóbuszra, hogy időben megérkezzen az athéni repülőtérre a repülőútra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a kirándulás csak azon vendégek számára érhető el, akik Pireuszban szállnak ki, és 15.00 órakor indul a járatuk. A kirándulás időtartama tartalmazza a repülőtérre való eljutás idejét is. Mivel a túra hosszú gyalogtúrákat tartalmaz egyenetlen terepen, nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A túra ára tartalmazza az Akropolisz belépőjét. Biztonsági okokból a vendégek nem léphetnek be az Akropoliszra nagy táskákkal vagy hátizsákokkal. A vendégek csomagjai ugyanazon a buszon utaznak, mint a túra. A népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek, és sorban állásra kell számítani; javasoljuk, hogy végig az idegenvezetővel maradjon.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

PIR04 - ATHÉN ÉS AZ AKROPOLISZ MEGTEKINTÉSE
bottom of page