top of page

CRUISEokos

CRUISEplus a Costától az MSC-ig: a körutazás világának bemutatása az Ön keze ügyében! A CRUISEokos-on megnézheti, hogy mi az idei év újdonsága, bepillantást nyerhet a hatalmas óceánjárók kulisszái mögé, és megismerheti a programokat és eseményeket. Spa és wellness, ínyenc étkezések, golf, rejtett zugok a kártyaszobától a tematikus partikig mind elérhetőek a CRUISEokos-on.

Post: Text
  • Szerző képeHAJÓUTAD

5+2 tipp, hogy a körutazást nyaralássá varázsolja

Akár már lefoglalta a hajóutat, akár csak gondolkodik rajta, a nyílt tengeren töltött nyaralás szórakoztató és megfizethető módja annak, hogy világot lásson. Mivel a luxushajók már "rejtett menekülési" útvonalakat kínálnak, soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy lefoglalja a régóta várt trópusi vakációt.

A sokféle tengerjáró hajó és útvonal közül lehet választani, ezért nehéz lehet eldönteni, melyik a megfelelő az Ön számára. Sok olyan rejtett költség is van, amire a foglaláskor talán nem is számít - az italcsomagok, a kirándulások és a fedélzeti kiadások mind pluszköltséget jelentenek. Ez az öt tipp segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a fedélzeten töltött időből, így még a rejtett költségek figyelembevételével is inkább egy megfizethető utazás lesz a vége, mint egy drága vakáció.Menj egy csoporttal

Ha barátaiddal vagy családoddal utazol, a közös utazás sokkal olcsóbb, mintha egyedül utaznál. A hajótársaságok gyakran kínálnak speciális árakat a csoportoknak, és gyakran még jobban megoszthatja a költségeket, ha utazási irodán keresztül foglal. Ha úgy dönt, hogy barátaival vagy családtagjaival foglal utazást, győződjön meg róla, hogy mindenki egy oldalon áll a tevékenységeket és a kirándulások időpontját illetően. Érdemes lehet megfontolni, hogy utazási irodát bízzon meg a szállítás és a kirándulások előre történő lefoglalásának koordinálásában.


Foglaljon előre

Ha forgalmas szezonban utazik, a legjobb, ha minél korábban lefoglalja a hajóutat. A hajótársaságok gyakran eladják a jegyeket, így ha az utolsó pillanatig vársz, nem biztos, hogy szerencséd lesz. Ha egy bizonyos útvonalat és hajótársaságot szeretne, foglaljon minél előbb. A hajótársaságok gyakran adnak ki különleges árakat és ajánlatokat a korai foglalásért, sőt, akár néhány órás villámértékesítéseket is tartanak.


Ellenőrizze a fedélzeti kiadásokat indulás előtt.

Sok hajótársaság személyenként és naponta számol fel díjat az ételek és italok után, ezért fontos, hogy nyomon kövesse, mennyit költ a hajón. A legtöbb hajótársaság "all-inclusive" italcsomagot kínál, amely lehetővé teszi, hogy annyi koktélt vagy üdítőt igyon, amennyit csak akar. Vásárolhat a la carte ételeket is, vagy egyszerűen csak hozhat saját rágcsálnivalókat és vizes palackokat. Ha étrendi korlátozásokkal vagy allergiával küzd, ne feledje, hogy a menük nem biztos, hogy teljesen testre szabhatók. A legtöbb hajótársaság ingyenes Wi-Fi-t kínál, de mivel a fedélzeten sokan próbálnak internetezni, előfordulhat, hogy a szolgáltatás lassú vagy időszakos lesz. Vásárolhat drágább csomagokat, amelyek gyorsabb sebességet biztosítanak, de ez növeli a fedélzeti költségeket.


Ne várjon 5 csillagos ételt

A hajótársaságok nagy, pazar büféiket "all-you-can-eat"-ként hirdetik, de sok utas csalódik, amikor rájön, hogy ezek a büfék csak egy kis választékot kínálnak. Egyes hajótársaságok "mindig nyitva tartó" büféje változó menüvel, mások pedig meghatározott menüvel rendelkeznek. Ha bármikor leülős étkezésre vágyik, akkor asztalfoglalást kell kérnie, és külön kell fizetnie ezért a szolgáltatásért. Ha étrendi korlátozásokkal rendelkezik, vagy csak valami újat szeretne kipróbálni, akkor a fedélzeten található éttermekbe is ellátogathat, ahol igényesebb ételeket fogyaszthat. Ezekért felárat kell fizetni, és gyakran foglalásra van szükség.


Találja meg a legjobb helyeket a hajón a rev Trave Walk segítségével

A tengerjáró hajók nagy hajók, amelyek tele vannak felfedezésre váró helyekkel, de gyakran előfordulnak hosszú sorok és zsúfolt területek, ahol egyszerűen nem találsz egy pillanatnyi nyugalmat. Az egyik legjobb módja annak, hogy nyugodt helyet találj a fedélzeten, a rev Trave Walk alkalmazás. Ezzel az alkalmazással megtalálhatja a rejtett gyöngyszemeket és titkos helyeket a tengerjáró hajón - akár a padlószintig. Ez különösen hasznos lehet, ha gyermekei vannak, vagy csoportosan utazik.


Hozza ki a legtöbbet a kikötőben töltött időből

Amikor megérkezik a körutazás célállomására, korlátozott idő áll rendelkezésére a környék felfedezésére. A hajótársaságtól függően 30 és 90 perc közötti szabadidő áll rendelkezésére a kikötőben, vagy a hosszabb kikötői tartózkodásért díjat kell fizetnie. Ha a lehető legtöbb időt szeretné a parton tölteni, foglaljon előre kirándulást. Sok hajótársaság kínál kirándulásokat, amelyek kedvezőbbek, mintha helyi utazásszervezőnél foglalna, és kevesebb idő alatt többet láthat. A kirándulásokat a hajóút foglalásakor is lefoglalhatja, így időt takaríthat meg, és elkerülheti a tömegeket, amikor megérkezik. A legjobb, ha minél előbb lefoglalja a kirándulásokat, hogy szükség esetén bőven legyen ideje változtatni.


Következtetés

A körutazás szórakoztató módja annak, hogy felfedezd a világot és új kultúrákat ismerj meg, miközben néhány hétig egy helyen tartózkodsz. A körutazásoknak számos rejtett költsége van, ezért fontos, hogy ezeket a költségeket a költségvetésbe tervezzük. Ügyeljen arra, hogy csoporttal menjen, foglaljon előre, és indulás előtt ellenőrizze a fedélzeti költségeket. Ne számítson 5 csillagos ételekre, és használja ki a kikötőben töltött időt a lehető legjobban. Ezek a tippek segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a hajóútból, így még a rejtett költségeket is beleszámítva is inkább megfizethető utazása lesz, mint drága nyaralása.

51 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page