top of page

CRUISEokos

CRUISEplus a Costától az MSC-ig: a körutazás világának bemutatása az Ön keze ügyében! A CRUISEokos-on megnézheti, hogy mi az idei év újdonsága, bepillantást nyerhet a hatalmas óceánjárók kulisszái mögé, és megismerheti a programokat és eseményeket. Spa és wellness, ínyenc étkezések, golf, rejtett zugok a kártyaszobától a tematikus partikig mind elérhetőek a CRUISEokos-on.

Post: Text
  • Szerző képeHAJÓUTAD

​Costa Venezia csoportos hajóút a török riviérán magyar nyelvű idegenvezetővel

A legszebb városok a török riviérán, a csodálatos türkiz part - majd egy kóstoló a görög szigetvilág javából: Isztambultól Athénig és vissza. Bő egy hét a Földközi-tenger keleti medencéjében barangolva, a csodálatos Costa Venezia-val - ez a tökéletes szeptemberi program! Porold le kedvenc bőröndödet, és ne felejtsd otthon a kamerádat sem, ezen a nyaraláson olyan fotók fognak készülni, melyeket még sokáig nagy becsben fogsz tartani! A tengeri barangoláson hű kísérőd a Costa Venezia lesz - a csodálatos tengerjáró fantasztikus programkínálattal vár a fedélzetén - így két kikötő között és a tengeri napon is lesz miből válogatnod. Wellness és fitnesz, kaszinó, színház, butikok, bárok és éttermek... felsorolni is lehetetlen! Ha van kedved, egy hamisítatlan velencei karneválra is vár a hajó személyzete. Tengerre fel!


2022. Szeptember 18-25.A Costa Cruises Földközi-tengeri hajóútján egy part menti kirándulás alkalmával felfedezheti Isztambult, amely két kontinens - Európa és Ázsia - fölött áll.

Mintha látványos földrajzi fekvése nem lenne elég, azzal is büszkélkedhet, hogy ez az egyetlen város, amely egymást követő keresztény és iszlám birodalmak fővárosa volt, és ez a szerep több mint 2500 éven át alakította a régió történelmét, és Isztambulnak megdöbbentően sok látnivalót hagyott hátra.

A legtöbb körutazásra látogató a nyaralását Sultanahmetben tölti, ahol Isztambul fő látnivalói találhatók: az Aya Sofya templom, a Bizánci Birodalom legnagyobb öröksége; a Topkapı-palota, az Oszmán Birodalom szíve; és a hatalmas Sultanahmet Camii (Kék Mecset). Itt található továbbá az ősi Hippodrom, a Török és Iszlám Művészeti Múzeum (amely İbrahim Paşa egykori palotájában kapott helyet), a kísértetiesen megvilágított Yerebatan Sarnıcı, egy lenyűgöző bizánci földalatti ciszterna, valamint a Nagy Bazár (Kapalı Çarşı), a világ legnagyobb fedett bazárja.

A monumentális építészet, a vonzó parkok és kertek, az utca menti kávézók és a viszonylag forgalommentes főút előnyei együttesen teszik ezt a területet kellemes helyszínné a városnézéshez és a tartózkodáshoz egyaránt egy MSC Földközi-tengeri körutazás kirándulásán. Isztambul oszmán kori Nagy Bazárja a szuvenírre éhes látogatók több, mint a kellő részét kapja. A körülötte lévő területet azonban viszonylag kevesen fedezik fel, ami nagy kár, mivel nagyon értékes látnivalókat rejt, a történelmi Cembirlitaş Hamamıtól kezdve, amely az ország egyik legjobb török fürdője, a város legjobb mecsetjéig, a Süleymaniye Camii dombtetőn. A legjobb egyetlen ok, amiért érdemes átmenni a város ázsiai partjára, az egy boszporusi hajóút. A kilátás a Boszporuszról csodálatos, a kupolák és minaretek uralják az óváros látképét, a felhőkarcolók pedig a Beyoğlun túli üzleti negyedeket.

109 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page