top of page

BLOG, vagy amit akartok

Üdvözlünk blogunkon, ahol bevezetünk a tengeri hajózás világába. Fedezd fel velünk az MSC hajóutak izgalmas ajánlatait és tanulj meg mindent a tökéletes tengeri utazás tervezéséről. Akár újonc vagy a hajózásban, akár tapasztalt tengerjáró, nálunk mindenki talál valami érdekeset. Ismerd meg a legnépszerűbb útvonalakat, élvezd ki a csoportos utazások adta lehetőségeket, és meríts inspirációt közösségünkben. Csatlakozz hozzánk, és fedezzük fel együtt a tengeri kalandok végtelen kékjét.

  • Szerző képemklsmt

Hajóutak Velencébe - Marghera, Olaszország


Még ha számtalanszor járt is már itt, Velence soha nem veszíti el a képességét, hogy elálljon a lélegzete. Ez a város egykor az egész Földközi-tenger térségét uralta, és nem nehéz megérteni, hogy miért, ha egy velencei hajóútra indul. Lenyűgöző reneszánsz palotáival és mesebeli csatornáival valóban nem hasonlít sehol máshol a világon.

Fedezze fel mindazt, amit ez a látványos város kínál egy velencei hajóúton. Nézze meg a naplementét a Rialto-hídról, gyönyörködjön a Szent Márk tér szépségében és csillogó bazilikájában, és álljon meg, hogy lefotózza az ikonikus Sóhajok hídját.

Ne hagyja ki ezt a nélkülözhetetlen élményt: a gyönyörű velencei csatornákon való utazást. Akár egy gondolán sodródsz a városon keresztül, akár egy lassú vaporettóval (vízibusz) utazol a Canal Grande csatornán, ez az élményt nehéz felülmúlni.

És természetesen egyetlen velencei hajóút sem teljes anélkül, hogy ne látogatnánk el a muranói üveggyártás helyszínére, vagy ne állnánk meg, hogy megcsodáljuk Burano szigetének festői színes házait.

Fedezze fel Velence csodáit az MSC Cruises hajótársasággal.


Ez a varázslatos vízi város egykor a hullámokat uralta. A kereskedők és felfedezők innen indultak útnak a Földközi-tengeren át és azon túl. Vegye át az ő kalandvágyukat Velencéből induló hajóútjaink egyikén, amely ideális kiindulópont az Adriai-tenger partvidékének megtekintéséhez, az Égei-tengeri szigeteken való pihenéshez vagy Olaszország múltjának megismeréséhez.


Induljon el a velencei Marghera kikötőből, hogy felfedezzen más történelmi kikötővárosokat, például Genovát és Marseille-t. A Velencéből induló hajóutakkal felfedezheti a velencei örökséget a lenyűgöző horvát tengerparton Splitben, élvezheti a szigeti pihenést Zakynthoson és Korfun, vagy tehet egy lépést vissza az időben Nápolyban és Messinában.

Velencét a keleti országok és legendák kapujaként ismerték. Ma a Velencéből induló hajóutakkal Athén, Kréta, Rodosz, Ciprus és Alexandria csodái tárulnak fel a Földközi-tenger keleti részén.

Az MSC Grand Voyages hajójáratával hajózzon Velencéből Brazíliába az Atlanti-óceánon át, útközben megállva Barcelonában, Malagában és a Kanári-szigeteken.


Vegyen részt a velencei hajóutak egyikén, és élvezze az autentikus olasz varázslatot - ennél megfelelőbb módja nem is lehetne a vízre épült város, Velence meglátogatásának. Dolgozzon azon, hogy tengeri lábakat szerezzen a gyönyörű lagúnaszigetek felfedezésével vagy egy gondolázáson a velencei csatornákon. Sodródjon el a Velencei Nagycsatornát szegélyező grandiózus márványépületek mellett, majd lépjen vissza a szárazföldre, hogy tanulmányozhassa a Szent Márk-bazilika csillogó mozaikjait.

Akár egy tányér finom tengeri tésztára, akár egy művészi remekműre vágyik, ez a város valóban az az ajándék, amelyik nem adja fel. A szűk utcák és zsúfolt terek bejárása után a velencei hajóutat egy kis szigeti napozással és pihenéssel fejezheti be: hajózzon végig a gyönyörű horvát partok mentén Korfu, Mykonos vagy Kréta felé. Vagy menjen tovább, és hajózzon el a montenegrói tengerparton fekvő Kotorba, vagy fedezze fel Egyiptom fővárosát, Kairót. Bármit is keres egy nyaralás során, az MSC Cruises kínálja a tökéletes útvonalat az Ön számára.


Kiköthetnek-e a sétahajók az olaszországi Velencében?

Igen, a sétahajók kiköthetnek Velence - Marghera kikötőjében anélkül, hogy áthajóznának a városközponton. Sok éven át a hajóknak a Giudecca csatornán kellett áthajózniuk, hogy elérjék a velencei Cruise Terminal-t. A hatóságok most alternatívát biztosítottak azzal, hogy megnyitották Velence - Marghera kikötőjét a sétahajók előtt is.


Mi az MSC Cruises beszállási rendje Velencéből - Marghera?

Minden beszállási eljárás, beleértve a poggyászok leadását, a találkozót és üdvözlést, valamint az egészségügyi és biztonsági műveleteket a Velencei Cruise Terminálon, a Velencei Tengeri Állomáson (Velencei Utasállomás) zajlik. Minden beszálló vendéget ezután a Velence - Marghera kikötőbe szállítanak, ahol egy gyors okmányellenőrzést követően felszállnak a hajóra.


Hol található a velencei Cruise Terminal?

A Velencei Cruise Terminal a Velencei Tengeri pályaudvaron (Velencei Utasállomás) található. Cím: Venice Venice Velencei Velencén található: Marittima Fabbricato 248 - 30135 Venezia - Olaszország.


Lehet-e közvetlenül Velencébe - Margherába menni anélkül, hogy előbb a Velencei Cruise Terminálon át kellene menni?

Nem, a vendégeknek a Velencei Cruise Terminálon kell elvégezniük az összes beszállási eljárást, mielőtt átszállítanák őket Velence - Margherába. Azokat a vendégeket, akik esetleg saját maguk érkeznek a Velence - Marghera kikötőbe, arra kérik, hogy menjenek a Velencei Tengeri Állomáshoz (Velencei Utasforgalmi Terminál) a bejelentkezési műveletekhez, és így megkockáztathatják, hogy késnek a beszállásról.


Hogyan juthat el a velencei Cruise Terminalhoz?

Hagyja el a Velence felé vezető autópályát a Venezia-Porto kijáratnál, és kövesse a Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri irányt jelző táblákat. Az MSC hajójáratok utasai számára a parkolási szolgáltatást a partner VTP (Venezia Terminal Passeggeri S.p.A.) biztosítja. A parkolási lehetőségek a kikötő területén belül, közvetlenül a beszállási terminálok előtt találhatók. Kizárólag online előfoglalással garantált a parkolóhely.

PARKOLÁS VTP (Venezia Terminal Passeggeri)

Indirizzo: VENEZIA TERMINAL PASSEGGERI S.p.A. Marittima Fabbricato 248 - 30135 Venezia - Olaszország. 

Tel. (+39) 041 2403033/40 - dal lunedì al venerdì dalle 8:00 alle 17:00


Santa Lucia vasútállomás - A Piazzale Romáig gyalogolhat (kb. 600 méter), ahonnan a People Mover vonattal a Marittima terminál bejáratához juthat. A Marittima terminál bejáratához érve egy belső transzfer szállítja Önt a hajóállomáshoz, ahol folytathatja a csomagok leadását és a bejelentkezési szolgáltatásokat.


Venezia-Mestre pályaudvar - A vasútállomás körülbelül 10 km-re van a Cruise Terminal-tól. MSC Transzfer szolgáltatásra vonatkozó ajánlatot az MSC Call Centerben vagy az utazási irodájában kérhet. Utazását poggyászkiszállítási szolgáltatással is megkönnyítheti, ha ide kattint.


Milyen messze van a velencei repülőtér a Cruise Porttól?

A velencei repülőtér (https://www.veneziaairport.it/en/) a forgalomtól függően körülbelül 20 perc (13 kilométer) távolságra van a hajókikötőtől. Az MSC Transzfer szolgáltatást is kérheti a kapcsolattartó központunkban vagy az utazási irodájában. Alternatív megoldásként az MSC standját az érkezési csarnok előtt balra találja, ahol rögzítheti az előkészületeket. Amikor megérkezik a Marittima terminál bejáratához, egy belső shuttle szállítja Önt a hajóút termináljához, ahol folytathatja a csomagok leadását és a bejelentkezési szolgáltatásokat. Az MSC Fly&Cruise vendégei számára a transzfer a csomagban benne foglaltatik.


Autóval utazik az indulási repülőtérre? A ParkinGO-val az MSC ügyfelei 5% kedvezményt kapnak az európai főbb repülőterek közelében történő parkolásra. Foglaljon most, hogy a legjobb ajánlatot kapja!

59 megtekintés
bottom of page