top of page

BLOG, vagy amit akartok

Üdvözlünk blogunkon, ahol bevezetünk a tengeri hajózás világába. Fedezd fel velünk az MSC hajóutak izgalmas ajánlatait és tanulj meg mindent a tökéletes tengeri utazás tervezéséről. Akár újonc vagy a hajózásban, akár tapasztalt tengerjáró, nálunk mindenki talál valami érdekeset. Ismerd meg a legnépszerűbb útvonalakat, élvezd ki a csoportos utazások adta lehetőségeket, és meríts inspirációt közösségünkben. Csatlakozz hozzánk, és fedezzük fel együtt a tengeri kalandok végtelen kékjét.

  • Szerző képemklsmt

Helló GÖRÖGORSZÁG! MSC Sinfonia csoportos hajóút magyar idegenvezetővel



Fedezd fel Görögország csodálatos tengerpartjait és gazdag történelmi örökségét egy izgalmas MSC hajóúttal, ahol a görög kultúra varázsában fürödhetsz! Válogass a lenyűgöző útvonalak között, melyek során Görögország minden szépségét megcsodálhatod.

Képzeld el, ahogy csoportos hajóutakon barangolsz a barátaiddal vagy a családoddal, felfedezve Athén óvárosának izgalmas utcáit. Lépj be a történelembe, ahol a görög filozófia bölcsessége életre kel Szókratész, Platón és Arisztotelész nyomdokain. Éld át a hagyományos tavernák autentikus hangulatát, ahol a görög kultúra és gasztronómiai finomságok várnak rád. Fedezd fel az ókori olimpiai stadionokat, ahol a sport történelme és szenvedélye elevenedik meg.

És most, egy különleges ajánlat keretében, ha legalább 90 nappal az indulás előtt foglalsz, 19,900 forint kedvezményben részesülhetsz. Ráadásul, ha a foglalást legalább 150 nappal az indulás előtt egy összegben fizeted, további 5% kedvezményt kapsz. Ne aggódj az euró árfolyam ingadozásai miatt sem; az árfolyamgarancia ajánlatunk ebben is segítségedre lesz.

Amennyiben kérdéseid vannak, munkatársaink minden részletre kiterjedően állnak rendelkezésedre, hogy tájékoztassanak az akció részleteiről. Ne hagyj ki ezt az izgalmas lehetőséget! Foglald le most a helyedet, és élvezd a különleges ajánlatokat, amelyek garantálják, hogy ez az utazás felejthetetlen élménnyé válik. Indulj el ezen a varázslatos hajóúton, és merülj el Görögország káprázatos világában!




Május 5-én veszi kezdetét az izgalmas kalandunk Velencében, Olaszország varázslatos vízi városában, ahol a Chemol Travel által szervezett csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel indulnak útnak. Hajnalban a résztvevők várt izgalommal szállnak fel a buszra, hogy elinduljanak felfedezni Velence fényűző pompáját. Az út során a busz ablakain át csodálhatják meg a hajnali nap első sugarait és az elhaladó tájak lélegzetelállító szépségét. A kora délutáni órákban érkezve, Velence tündöklő szépsége teljes valójában tárul elénk, bevezetve a csoportot a város mágikus hangulatába.


Itt, a kikötőben már várja őket az elegáns MSC Sinfonia hajó, készen állva arra, hogy elvezesse őket ezen a csodálatos úton. A csoport tagjai izgatottan lépnek a fedélzetre, lenyűgözve a hajó kifinomult eleganciájától és a részletekre való figyelemtől. Ahogy a nap tovább halad, a résztvevők a hajón készülődnek, élvezve a várakozás izgalmát és a körülöttük elterülő tenger varázslatos kékjét. Velence, ezzel a fényűző kezdettel, tökéletes előjelként szolgál a következő napokra váró izgalmas kalandokhoz, amely során az MSC hajóutak révén a Mediterráneum gyöngyszemeit fedezhetik fel.



Május 6-án, kalandunk izgalmas második napján az MSC Sinfonia hajónkkal, a Chemol Travel szervezésében, csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel folytatjuk utazásunkat Olaszország csodálatos déli részére, Brindisi városába, amely a festői Lecce közelében helyezkedik el. Ez a nap páratlan lehetőséget kínál utasainknak, hogy mélyebben belemerüljenek az e gazdag történelmi örökségű régió kultúrájába és történelmébe.


Brindisi, e történelmi kikötőváros, mely az Adriai-tenger partján fekszik, már az ókorban is jelentős szerepet játszott mint a Római Birodalom egyik kulcsfontosságú kikötője. A város számos történelmi nevezetességgel büszkélkedhet, többek között római kori építményekkel, középkori templomokkal és elegáns arisztokratikus palotákkal. A Brindisi Római Oszlopai, az Appia út híres végpontjai, különösen figyelemre méltóak.

A közelben található Lecce városa, amelyet gyakran "Dél Firenzéjének" neveznek lenyűgöző barokk építészeti remekművei miatt, szintén elengedhetetlen állomása utazásunknak. Lecce káprázatos kőépületei, szobrászati művei és templomai, mint például a Santa Croce-bazilika vagy a Leccei Katedrális, varázslatos látványosságokat kínálnak. A város hangulatos utcái, terei, helyi kézműves üzletei és kávézói ideálisak a pihenésre és a helyi életstílus felfedezésére.

E nap során utasaink számára széleskörű programkínálat áll rendelkezésre, beleértve városnéző túrákat, a helyi kulináris finomságok megkóstolását, vagy egyszerűen csak a tengerparti sétákat, amelyek során élvezhetik a dél-olasz napfényt és a tenger frissítő levegőjét. Brindisi és Lecce környéke tökéletes helyszín azok számára, akik a történelmi és kulturális gazdagságot szeretnék megismerni, miközben a természetes szépség bájában is gyönyörködhetnek. Az MSC hajóutak így nem csupán egy utazást, hanem egy valódi kulturális felfedezést kínálnak a Mediterráneum szívében.



Május 7-én, kalandunk harmadik napján, az MSC Sinfonia hajón töltünk egy pihentető tengeri napot, amelyet a Chemol Travel által szervezett csoportos hajóutak keretében élvezhetünk ki magyar idegenvezetőink társaságában. Ez a nap remek alkalom arra, hogy a hajó által kínált széleskörű szolgáltatásokat és kényelmi lehetőségeket felfedezzük, élvezzük.


Az MSC Sinfonia fedélzetén egy sor változatos tevékenység kínálkozik, amelyek igazodnak minden korosztály és ízlés igényeihez. A nap során az utasok bekapcsolódhatnak a fedélzeten szervezett számos programba, legyen szó sportversenyekről, táncórákról, kulináris bemutatókról vagy izgalmas társasjátékokról.

Akik a relaxációt részesítik előnyben, élvezhetik a hajó medencéit és jakuzzijait, vagy kihasználhatják az MSC Aurea Spa által nyújtott wellness és szépségápolási szolgáltatások széles skáláját, amelyek között masszázsok és spa-kezelések is megtalálhatók. A sportkedvelők a jól felszerelt edzőteremben maradhatnak formában, vagy kipróbálhatják a fedélzeti sportolási lehetőségeket, mint az asztalitenisz, kosárlabda vagy minigolf.

A gasztronómia szerelmeseinek az MSC Sinfonia éttermei és bárjai ízletes választékot kínálnak, amelyek az olasz, mediterrán és nemzetközi konyhák legfinomabb fogásaiból válogatnak, mindig a frissebb és kiváló minőségű hozzávalókból.

A napot az esti szórakoztató programok teszik teljessé, beleértve a lenyűgöző show-műsorokat, élő zenei előadásokat, táncos estéket és a kaszinót, ahol a szerencsejátékot kedvelő vendégek megmérethetik szerencséjüket.

Ez a tengeri nap az MSC Sinfonia hajón valóban egyedülálló lehetőséget biztosít a vendégek számára, hogy kipihenjék magukat, szórakozzanak és teljes mértékben kihasználják a hajón kínált számtalan lehetőséget, miközben a végtelen tenger gyönyörű látványa kíséri őket.



Május 8-án, az MSC hajóutak keretében szervezett különleges kalandunk negyedik napján, a Chemol Travel által kínált csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel érkezünk Mykonos szigetére, Görögország egyik legcsillogóbb gyöngyszemére az Égei-tenger szívében. Mykonos, fehérre meszelt házaival, szűk, kanyargós utcáival, vibráló tengerparti élettel és lenyűgöző naplementéivel valóban a mediterrán életstílus megtestesítője.


A nap során az utazók betekinthetnek Mykonos varázslatos világába. A sziget jellegzetes szélmalmai és a kék keretekkel díszített hófehér épületek egyedi atmoszférát teremtenek. A labirintus-szerű utcák felfedezése közben számtalan butik, kávézó és hagyományos taverna csábítja a látogatókat, hogy megkóstolják a helyi konyha ízeit.

Mykonos strandjai, mint a Psarou, a Paradise és a Super Paradise, kiváló lehetőséget kínálnak a napfürdőzésre, úszásra a kristálytiszta vizű tengerben, vagy akár a vízi sportok kipróbálására. A sziget éjszakai élete is pezsgő, számos bár és klub gondoskodik az esti szórakozásról, így Mykonos azok számára is tökéletes választás, akik a naplemente után is élvezni akarják a sziget kínálta lehetőségeket.

A történelem és a régészet szerelmesei számára ajánlott egy kirándulás a szomszédos Delos szigetére, amely nem csak Apollón és Artemisz mitológiai szülőhelyeként ismert, de az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Delos régészeti lelőhelyei és történelmi emlékei mély betekintést nyújtanak az ókori görög civilizációba.

Mykonos tehát tökéletes egyensúlyt kínál a természeti szépség, a kulturális gazdagság, az ízletes gasztronómia és a vibráló szórakoztató élet között, így garantálva, hogy minden utazó számára felejthetetlen élményeket nyújtson. Az MSC Sinfonia fedélzetéről indított felfedező utazásaink Mykonoson egy újabb csodálatos fejezetet nyitnak meg ebben a mediterrán paradicsomban.



Május 9-én, az MSC hajóutak során szervezett mediterrán kalandunk ötödik napján, a Chemol Travel által koordinált csoportos hajóutak keretében, magyar idegenvezetők vezetésével érkezünk Pireuszba, Athén élettől pezsgő kikötővárosába Görögországban. Ez a nap rendkívüli lehetőséget biztosít az utazók számára, hogy felfedezzék Athén világszerte ismert történelmi és kulturális kincseit.


Pireusz önmagában is bővelkedik látnivalókban, mint a nyüzsgő modern kikötő, a hajózási múzeumok és a karakteres halpiacok, de a legtöbb látogató a város történelmi szívét, Athént célozza meg, hogy megismerje az ókori görög civilizáció hagyatékát. Athén szívében, a világhírű Akropolisz dombján álló Parthenon templom, valamint az ókori görög építészet más remekművei várják a kultúra iránt érdeklődőket.

Az Akropolisz lábánál elterülő Pláka negyed varázslatos sétákat kínál szűk, kacskaringós utcáin, ahol a látogatók hagyományos görög tavernákban, kávézókban és butikokban merülhetnek el. A kulturális kirándulás során kötelező állomás az Athéni Nemzeti Régészeti Múzeum, ahol a görög történelem és művészet lenyűgöző darabjait csodálhatják meg.

Az utazók programjába illeszthetik a Hadrianus kapu és a Zeusz-templom romjainak megtekintését, vagy egy kellemes sétát tehetnek a Monastiraki térre, ahol a pezsgő piacok és kávézók ízelítőt adnak a modern Athén hangulatából. A városközpont, mint a Syntagma tér és a Stádio Panathinaikó, az első újkori olimpiai játékok helyszíne, szintén izgalmas célpontok.

Így, az MSC Sinfonia fedélzetéről indított utazásunk ezen napja egy különleges élményt kínál, ahol az ókori görög civilizáció lenyűgöző emlékei és a modern városi élet dinamizmusa egyaránt felfedezhető, lehetőséget adva az utazóknak, hogy mélyebben elmerüljenek a gazdag görög kultúra és történelem világában.



Május 10-én, utazásunk hatodik napján az MSC Sinfonia fedélzetén tartott csoportos hajóutunk során, amelyet a Chemol Travel szervez magyar idegenvezetők kíséretében, egy különleges tengeri nap vár ránk. Ez a nap ideális arra, hogy kihasználjuk a hajón elérhető számtalan szolgáltatást és aktivitást, amelyek minden utas igényét kielégítik.


A fedélzeten szervezett szórakoztató és sportolási lehetőségek széles skáláját kínáljuk, beleértve tornaórákat, kosárlabdát, asztaliteniszt, minigolfot, valamint a modern edzőterem minden adottságát a mindennapi edzéshez.

A pihenésre és kikapcsolódásra vágyó vendégeink felfedezhetik a hajó medencekomplexumát és napozóteraszait, vagy ellazulhatnak az MSC Aurea Spa-ban, ahol számos wellness és szépségkezelés közül válogathatnak, többek között élvezhetik a professzionális masszázsokat és spa-kezeléseket.

A gasztronómiai élményekre vágyók számára az MSC Sinfonia éttermei a világ különböző tájainak ízeivel várják a vendégeket, az olasz és mediterrán specialitásoktól kezdve a kifinomult nemzetközi fogásokig. Esténként a hajó bárai és lounge-ai kellemes hangulatot biztosítanak a koktélok és a kiváló minőségű italok kóstolásához.

Az esti szórakozás garantált: változatos show-műsorok, élő zene, táncos estek és egyéb programok szórakoztatják az utasokat. A szerencsejáték kedvelői pedig a hajó kaszinójában próbálhatnak szerencsét különféle játékokkal.

Ez a tengeri nap a végtelen óceán csodálatos látványa mellett kínál luxus és kényelem teljes skáláját az MSC Sinfonia fedélzetén, így biztosítva, hogy az utasok minden percet élvezetes és felejthetetlenül tölthessenek el ezen a különleges napon.



Május 11-én, utazásunk hetedik napján az MSC Sinfonia fedélzetén folytatódó különleges utunk során, a Chemol Travel által szervezett csoportos hajóutak keretében magyar idegenvezetőkkel érkezünk Horvátország egyik gyöngyszemébe, Split városába. Split, mely az Adriai-tenger dalmát partvidékének csillogó ékköve, nem csak természeti szépségeivel, hanem gazdag történelmi és kulturális örökségével is elbűvöl minden látogatót, amely többek között a római korból ered.


A város szívében emelkedő Diocletianus-palota, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, nem csupán a város, hanem az egész régió egyik legjelentősebb műemléke. Ez a monumentális római épületkomplexum ma is őrzi az ókori római építészet pompáját, miközben modern üzletekkel, éttermekkel és kávézókkal ötvözi a múltat és a jelent.

Séta a történelmi óvárosban az utazókat kacskaringós utcák, hangulatos terek és lenyűgöző történelmi építmények labirintusába vezeti, ahol az idő megállni látszik. A Pazar piactéren a friss helyi termékek színes kavalkádja, köztük gyümölcsök, zöldségek és a tenger ajándékai várják a látogatókat.

Split strandjai, mint a közkedvelt Bačvice, kiváló lehetőséget kínálnak a napozásra és a kristálytiszta tenger élvezetére. Az aktív kikapcsolódás kedvelői a Marjan-hegyen található parkban barangolhatnak, ahol a túraútvonalak mellett lenyűgöző kilátás tárul elénk a városra és a tengerre.

A helyi kultúra és gasztronómia iránt érdeklődők a város éttermeiben és tavernáiban ismerkedhetnek meg a dalmát konyha különlegességeivel, így a friss tenger gyümölcseivel, a hagyományos pršut sonkával és a kiváló helyi borokkal.

Split így egy csodálatos keveréket kínál a történelmi és kulturális értékek felfedezésére, a természet szépségének élvezetére és a helyi ízek megismerésére, ígérve, hogy a nap emlékezetes lesz minden utazó számára az MSC hajóutak során.



Május 12-én, utazásunk csodálatos zárónapján, az MSC hajóutak keretében megismert MSC Sinfonia hajónk visszaérkezik Olaszország gyönyörű városába, Velencébe. Ez a pillanat búcsút int azoknak a felejthetetlen kalandoknak, melyeket a Chemol Travel által szervezett csoportos hajóutak során magyar idegenvezetőkkel fedeztünk fel.

Ahogy a reggeli napsugarak megvilágítják Velence elbűvölő tájait, az utasok a hajó fedélzetén állva búcsúznak ezt a varázslatos utazást jelentő hajótól. A kikötőben buszra szállnak, elindulva vissza Budapestre, szívükben az utazás során szerzett értékes emlékekkel és a megélt kalandokkal.

Ez a hajóút nemcsak lenyűgöző tájakat és kultúrákat tár fel előttünk, hanem életre szóló barátságokat is kovácsol, összekötve az utazókat közös élményeikkel. A Chemol Travel és az MSC Sinfonia fedélzetén töltött idő emlékezetes marad minden utas számára, és reméljük, hogy hamarosan újra találkozhatunk velük egy másik izgalmas kaland során, legyen az a Földközi-tenger varázslatos partjain vagy egy más, éppoly csodálatos destináció felé.

Bizonyosak vagyunk abban, hogy az utasok hazaérkezésük után hosszú ideig őrzik majd szívükben ezt az utazást, mint valami csodálatos emléket, amely inspirálja őket további felfedezésekre és új kalandok keresésére a világ minden táján.


896 megtekintés
bottom of page