top of page

CRUISEokos

CRUISEplus a Costától az MSC-ig: a körutazás világának bemutatása az Ön keze ügyében! A CRUISEokos-on megnézheti, hogy mi az idei év újdonsága, bepillantást nyerhet a hatalmas óceánjárók kulisszái mögé, és megismerheti a programokat és eseményeket. Spa és wellness, ínyenc étkezések, golf, rejtett zugok a kártyaszobától a tematikus partikig mind elérhetőek a CRUISEokos-on.

Post: Text
  • Szerző képeHAJÓUTAD

Lesz-e bármilyen korlátozás egyes kikötők meglátogatásában?

Azok a vendégek, akik teljesen be vannak oltva, önállóan partra szállhatnak, és az általuk meglátogatott országoknak megfelelően kell követniük a partra szállás követelményeit.

Az MSC Cruises azonban erősen ajánlja, hogy vegyen részt valamelyik MSC parti kiránduláson, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásoknak feleljen meg, mint a fedélzeten. Nem minden úti cél esetében engedélyezett az önálló partraszállás, és ez függhet az utas oltási státuszától. A nem teljesen oltott vendégek csak akkor mehetnek partra, ha MSC kirándulást vásárolnak. Azoknak a Vendégeknek, akik nem teljesen oltottak, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, MSC Excursionnal kell partra szállniuk, hogy felfedezzék a védett kiránduláson való részvételt. Például: Négytagú család, két felnőtt és két 11 év alatti gyermek: Minden vendégnek részt kell vennie egy MSC kiránduláson a nem teljesen oltott vendégek számára.


Az MSC Cruises fenntartja a jogot, hogy ne engedjen be a fedélzetre olyan Vendégeket, akik a fenti szabályok megszegésével szálltak le a hajóról. A parton a Vendégek kötelesek szigorúan betartani az idegenvezető által elfogadott és/vagy a helyi hatóságok által előírt intézkedéseket.


A Földközi-tengeri hajóutak esetében csak az MSC parti kirándulások valamelyikén való részvétellel lehet partra szállni, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírások érvényesüljenek, mint a fedélzeten. 2022 márciusától kezdődően a teljesen beoltott Vendégek önállóan is partra szállhatnak, és az általuk meglátogatott országoknak megfelelően kell követniük a partra szállás követelményeit, amelyeket folyamatosan figyelemmel kísérnek és frissítenek. Azoknak a Vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, egy MSC Excursionnal kell partra szállniuk, hogy védett kiránduláson fedezhessék fel magukat.


Az MSC Cruises a part menti kirándulások széles választékát kínálja. Egyes kirándulások csak az EU Digital Covid Certificate/Green pass vagy - az extra schengeni országokból utazók számára - az ezzel egyenértékű COVID tanúsítvánnyal rendelkező Vendégek számára elérhetőek, míg más kirándulások azok számára is nyitva állnak, akik nem rendelkeznek vele, mindkét esetben garantálva a legmagasabb egészségügyi és biztonsági előírásokat. További információk a túrákról itt találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy az EU digitális COVID-tanúsítvánnyal/zöld igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű COVID-tanúsítvánnyal (extra schengeni országok utazói számára) rendelkező vendégek, akik olyan 12 év feletti gyermekekkel utaznak, akik nem rendelkeznek EU digitális COVID-tanúsítvánnyal/zöld igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű COVID-tanúsítvánnyal (extra schengeni országok utazói számára), a kirándulások szempontjából olyan vendégeknek tekintendők, akik nem rendelkeznek EU digitális COVID-tanúsítvánnyal/zöld igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű COVID-tanúsítvánnyal (extra schengeni országok utazói számára): A gyermekeket felkérik, hogy a fedélzeten végezzék el az ingyenes covid-tesztet, hogy részt vehessenek a kiránduláson (vagy a lefoglalt kirándulást egy másik, zöld igazolványt nem igénylő túrára kell cserélni).


Az EU digitális COVID-tanúsítvány / Zöld Passz egy QR-kóddal ellátott digitális tanúsítvány, amelyet az európai országok bocsátanak ki, és amely a következőket igazolja:

- A személyt teljes mértékben beoltották COVID-19 ellen, legalább 14 nappal korábban, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcinával.

- A személy az elmúlt hat hónapban meggyógyult a COVID-19 vírusból.

- Akinek az elmúlt 48 órában végzett molekuláris vagy antigén tesztje negatív eredménnyel zárult.


Az EU digitális COVID-bizonyítvány / zöldkártya másolatát, vagy az extra schengeni országokból utazók esetében az ezzel egyenértékű COVID-bizonyítványt (digitális vagy papíralapú), valamint a személyi igazolványt vagy útlevelet az utazás során minden előírt beléptetési ellenőrzés során fel kell mutatni.


Ez a helyi hatóságoktól származó előírás, és az MSC Cruises nem vállal felelősséget azért, ha a kiválasztott túra valamelyik helyszínén megtagadják a belépést. Minden kikötő számos olyan kirándulást is kínál, amelyekhez nem szükséges az EU digitális COVID bizonyítvány (Zöld Passz) vagy az azzal egyenértékű COVID bizonyítvány (az extra schengeni országokba utazók számára). Azok a vendégek, akik nem rendelkeznek érvényes tanúsítvánnyal, megváltoztathatják a kirándulást, de a rendelkezésre álló helyek száma egyes túrák esetében korlátozott. Alternatívaként a Vendégek a hajóút során felvehetik a kapcsolatot az MSC Excursions irodával a fedélzeten: ingyenes tesztet szerveznek.


442 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page