top of page
Savona, Olaszország
Savona, Olaszország pic
Savona, Olaszország

Savona egy gyönyörű tengerparti város Olaszország északnyugati részén, Liguria régióban. Történelmi város, gazdag kulturális örökséggel és hosszú tengeri hagyományokkal.

Savona történelme egészen a Római Birodalom idejéig vezethető vissza, amikor még egy kis halászfalu volt. A középkorban a város a kereskedelem és a kereskedelem fontos központjává vált, és számos gyönyörű palota, templom és egyéb épület épült. A város hajóépítő iparáról is ismert volt, és ez a tengeri örökség ma is látható a sok hajóban és csónakban, amelyeket Savona hajógyáraiban építenek.

Savona egyik legnevezetesebb nevezetessége a Santa Maria Assunta székesegyház, egy gyönyörű templom, amely a 13. századból származik. A székesegyház híres lenyűgöző építészetéről és a falait és mennyezetét díszítő csodálatos freskókról. Egy másik fontos kulturális nevezetesség a Museo Civico, amely Savona történelmének és kultúrájának van szentelve. A múzeum egy gyönyörűen felújított középkori palotában kapott helyet, és hatalmas gyűjteményt tartalmaz műtárgyakból, festményekből és egyéb tárgyakból, amelyek Savona és az emberek történetét mesélik el.

A kulturális és történelmi látnivalók mellett Savona gyönyörű strandjai és festői tengerpartja miatt is népszerű turisztikai célpont. A savonai strandok kristálytiszta vizükről és puha, homokos partjaikról híresek, és kedvelt helyei az úszásnak, a napozásnak és a vízi sportoknak. A tengerparti tájat festői halászfalvak és kis kikötők tarkítják, és a látogatók a számos tengerparti város és falu felfedezése közben élvezhetik a Földközi-tenger lenyűgöző kilátását.

Savona az ételek szerelmesei számára is népszerű úti cél, mivel a város híres a finom helyi konyhájáról. A város híres a tenger gyümölcseiből készült ételekről, amelyek a legfrissebb és legfinomabb alapanyagokból készülnek, valamint a hagyományos liguriai receptekről, amelyek gazdagok fűszerekben és fűszerekben. A látogatók számos helyi étteremben és kávézóban megkóstolhatják ezeket az ízletes ételeket, és élvezhetik a helyi borokat és olívaolajokat is, amelyek kiváló minőségükről híresek.

Összefoglalva, Savona egy olyan város, amely gazdag kulturális örökséggel, gyönyörű tengerparti tájjal és gazdag kulináris hagyományokkal rendelkezik. Akár a történelem, akár a művészetek iránt érdeklődik, vagy egyszerűen csak a tengerparton szeretne pihenni, Savona olyan úti cél, amely minden korosztály számára biztos, hogy elvarázsolja és gyönyörködteti a látogatókat. Akár romantikus kiruccanást, akár családi nyaralást tervez, ez a gyönyörű város tökéletes hely egy emlékezetes olaszországi nyaraláshoz.

Port of Savona

Savona Olaszország északnyugati részén, Liguria régióban található jelentős tengeri kikötő. Olaszország egyik legforgalmasabb kikötője, és számos földközi-tengeri hajóútvonal népszerű kiindulópontja.

A savonai körutazási terminál modern és jól felszerelt, számos szolgáltatást és kényelmet kínál az utasok számára. Kényelmes helyen, a város szívében található, gyalogos távolságra Savona számos látnivalójától és vásárlási területétől. A terminálépület kényelmes váróhelyiségeket, poggyászmegőrzőt és pénzváltási lehetőséget kínál, így az utasok könnyen és kényelmesen fel- és leszállhatnak a sétahajóra.

Savona számos mediterrán körutazás nagyszerű kiindulópontja, mivel mindössze néhány órányira található Olaszország legnépszerűbb úti céljaitól, például Genovától, Cinque Terrétől és Portofinótól. Savonából az utasok felfedezhetik Liguria régió gyönyörű tengerparti városait, valamint Korzika és Szardínia gyönyörű szigeteit is.

A savonai hajókikötő a független utazók számára is népszerű célpont, akik egy-két napot tölthetnek a város és környékének felfedezésével, mielőtt továbbutaznának. A látogatók sétálhatnak a történelmi központ szűk utcáin, megcsodálhatják a sok gyönyörű palotát és templomot, vagy pihenhetnek a tengerparton. Számos étterem és kávézó, valamint üzlet és piac is található, ahol a látogatók megkóstolhatják a helyi konyhát, és ajándéktárgyakat vásárolhatnak.

Összefoglalva, Savona egy népszerű körutazási kikötő, amely számos szolgáltatást és kényelmet kínál az utasoknak, valamint kényelmes helyszínt Olaszország legszebb úti céljainak felfedezéséhez. Akár mediterrán körutazást, akár önálló utazási útvonalat tervez, Savona olyan úti cél, amely biztosan lenyűgözi és elkápráztatja a látogatókat.

Csoportos HAJÓUTAK magyar idegenvezetővel Savona indulással

KANÁRI-szigetek és MADEIRA csoportos Costa Diadema hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Április 22. - Május 7.

Italy, Spain, Canary Islands, Madeira , France

Koraőszi MEDITERRÁN Costa Diadema csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 16-24.

Italy, Corsica (France), Balearic Islands, Spain, France

MADEIRA az örök tavasz szigete és TENERIFE csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 13.

Italy, Spain, Canary Islands, Madeira, Portugal, France

Savona, Olaszország text
bottom of page