top of page
Szantorini, Görögország

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Szantoriniból

A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkáni kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu 
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai 
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón. 
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század körül bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

JTR01 - OIA FALU

A hajóról egy rövid tenderhajóval eljutunk Athinios kikötőjébe, ahol buszra szállunk Oia-ba, egy tipikus görög faluba, amelyet szűk utcák, hagyományos fehér templomok kék kupolákkal jellemeznek - a Földközi-tenger képeslapszerű látomása! Ez a falu híres a dombtetőn való elhelyezkedéséről, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Szantorini-öbölre. Élvezze a rövid vezetett sétát, amelyet kb. 45 perc szabadidő követ, mielőtt felszáll az autóbuszra, és eljut egy közeli borászathoz, ahol másfajta élvezetek várják. Kóstolja meg a sajtból, paradicsomból, olajbogyóból és kenyérből készült helyi finomságokat egy ízletes borkóstoló kíséretében. A következő célpont a sziget nyugati részén található Fira kisváros, amely egy 260 méterrel a tengerszint felett magasodó sziklán fekszik. Szabadidejük lesz felfedezni a város szűk utcáit, ahol a fehér és a kék szín dominál; ne feledkezzenek meg a fényképezőgépükről, mert Fira minden szeglete remek hely panorámaképek készítésére. Az ortodox katedrális közelében elbúcsúznak idegenvezetőjüktől, de csak azután, hogy elmondják, hogyan juthatnak vissza a felvonóval Fira kikötőjébe. A kikötőből egy hajó viszi majd a hajóhoz. Felhívjuk figyelmét, hogy a drótkötélpálya állomásánál vagy a tenderhajó felvételéhez hosszú sorok alakulhatnak ki. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről történő transzfer a tenderhajókon történik. A túra macskaköves, lépcsős utcákon való gyaloglással jár, ezért járássérült vendégek számára nem alkalmas. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Ez a túra többször is indulhat a hajó kikötői tartózkodási ideje alatt. A kirándulás előtti napon minden információt megkap a konkrét indulással kapcsolatban. A látogatások sorrendje változhat, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a helyszínen; a csoportok rotációja a borászatban történhet, így a borkóstolásra is sor kerülhet kora reggel. A drótkötélpálya jegyét a túra ára tartalmazza.

JTR02 - SZANTORINI KALDERA, VULKÁN ÉS FORRÓ FORRÁSOK

Hajózzon át a "kalderán", a Szantorini-öbölön keresztül Nea Kameni apró, lakatlan szigetére. A szigeten található egy vulkán, amelyet egy séta során meglátogatunk, és amely gazdagítja a sziget körüli vizeket. További szigetek várnak ránk, amikor továbbutazunk Palea Kameni felé, ahol hajónk körülbelül 30 percre lehorgonyoz, így a hajóról úszhat a meleg, kénes vízben. Ezután visszatérnek Skala kikötőjébe, hogy egy tenderhajóval visszaszálljanak a sétahajójukhoz. Kérjük, vegye figyelembe: a kirándulás júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A hajó helyzetétől függően előfordulhat, hogy egy ideig a nyílt tengeren úsznak, hogy elérjék a forró forrásokat. Ez a túra olyan vendégeknek szól, akik tudnak úszni, és nem alkalmas mozgás-, szív- vagy asztmás problémákkal küzdő vendégek számára. Javasoljuk, hogy viseljen kényelmes, zárt cipőt és kalapot, valamint hozzon magával naptejet.

JTR03 - PIHENÉS A PERIVOLOSI STRANDON

A pihentető tengerparti élmény egy rövid hajóúttal kezdődik, amely egy tenderhajón Athinios kikötőjébe vezet, majd egy autóbusz elviszi Önöket a Perivolos strandra, amely egy festői homokos szakasz, amely az Égei-tenger gyönyörű kékjére nyílik. Lesz egy kis ideje, hogy élvezze a tengerparti életet és a különböző tavernákat, kocsmákat és éttermeket, amelyeket szintén a tengerparton talál. Az utazás hátralévő részét Fira-ban, Szantorini szigetének fővárosában tölti, ahol választhatja, hogy szabadidejét a városban tölti, vagy saját maga tér vissza a hajóra. Útbaigazítást kapnak arról, hogyan juthatnak el az ortodox templomhoz, és hogyan mehetnek vissza a drótkötélpályán Fira kikötőjébe, ahol felveszik a tenderhajót, hogy visszatérjenek a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a kirándulás júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. A strandon a napozóágyak és napernyők bérleti díját a kirándulás ára nem tartalmazza. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről való ki- és beszállás tenderhajókon történik. Hosszú sorok alakulhatnak ki a drótkötélpálya állomásánál vagy a tenderbuszra való felszállásnál. A drótkötélpálya jegyét a túra ára tartalmazza.

JTR05 - SANTORINI LEGJOBBJAI

Izgalmas, exkluzív, tanulságos: három olyan tulajdonság, amely nemcsak ezt a túrát jellemzi találóan, hanem magát a görög Szantorini szigetet is, amely akkor jött létre, amikor egy hatalmas vulkánkitörés által hátrahagyott kráter összeomlott, és csak a pereme, az úgynevezett kaldera maradt meg. Egy rövid hajóút után Athinios kikötőjébe érkezik, majd autóbusszal folytatja útját, hogy felfedezze a sziget történelmét, fővárosát és drámai tájait. Elsőként az ókori Akrotiri, a város, amely a minószi bronzkorban virágzott, de aztán a Kr. e. 2. évezred közepén egy nagy vulkánkitörés áldozatául esett, amely hamuval borította be. Az 1967-ben megkezdett ásatások óta számos rendkívül jó állapotban fennmaradt leletet tártak fel, köztük freskókat és még néhány háromszintes épületet is. Körülbelül 1,15 óra áll majd rendelkezésükre, hogy élvezzék ezt az őskori helyszínt, mielőtt továbbutaznak Fira-ba, Szantorini fővárosába, ahol további szabadidőt tölthetnek kedvükre. A csinos sikátorokban jó sétálni, a kávézókban remekül meg lehet pihenni, és a kilátás a Kamenisre, az öbölben lévő vulkanikus ikerszigetekre pedig lenyűgöző. Utolsó állomásként Oia, egy kék-fehér, küklád stílusú falu, amely a kaldera peremén fekszik. A szép macskaköves utcáin tett vezetett séta után egy helyi borászatnál megállva megkóstolhatják a sajtból, paradicsomból, olajbogyóból és kenyérből készült helyi finomságokat, amelyeket egy ízletes borkóstoló kísér. Ezután szálljon fel az autóbuszra, hogy elérje Athinios kikötőjét, ahol egy motorcsónak várja, hogy visszavigye Önt a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra macskaköves, lépcsős utcákon való sétával jár, nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára. A látogatások sorrendje változhat, hogy elkerüljük a zsúfoltságot a helyszínen; a csoportok rotációja a borászatban történhet, így a borkóstolásra is sor kerülhet kora délelőtt. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről való ki- és beszállás tenderhajókon történik. A parkolóban sorban állás előfordulhat, hogy a kikötőbe tartó buszra és a hajóra visszaszálló motorcsónakra való felszálláshoz sorban állás szükséges.

JTR07 - OIA FALU ÉS TENGERPART

Kék égbolt és napsütés, lélegzetelállító kilátás és idő a lenyűgöző tengerparton való pihenésre - remek okok, hogy csatlakozzon ehhez a nyugodt szantorini túrához. Az Athinios kikötőjébe történő rövid transzfer után egy autóbusz elviszi Önt Fira és Imerovigli falu mellett a sziget északi végén fekvő Oia városába. A vulkanikus kaldera csúcsán fekvő faluból csodálatos kilátás nyílik az öbölre és az Égei-tengerre. A 30 perces vezetett sétát további 30 perc szabadidő követi, amelyet Ön szabadon tölthet Oia-ban, felfedezheti a szép sikátorokat, gyönyörködhet a kükládi építészet kék és fehér színeiben, vásárolhat, vagy megpihenhet az egyik csábító kávézóban. Ezután továbbindulva dél felé, Perivolos lenyűgöző, fekete kavicsos tengerpartja felé veszi az irányt. A változatos infrastruktúrával ellátott, nyugodt tengerparti környezet tökéletesen alkalmas arra, hogy azt csináljon, amit csak szeretne. A kb. 3,5 órás tartózkodáshoz ingyenes napernyő és napozóágy jár, valamint ingyenes harapnivalók és italok, amelyeket kizárólag az Ön számára szolgálnak fel egy közeli tengerparti kávézóban. De lehetőség van szörfözésre, jet-skizésre és búvárkodásra is, amelyek költségeit a túra ára nem tartalmazza. Ezután elérik Athinios kikötőjét, ahol motorcsónak várja Önöket, hogy visszavigye Önöket a hajóra. Felhívjuk figyelmét: a tenderhajóért hosszú sorok alakulhatnak ki. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről való transzfer a tenderhajókon történik. Ez a túra macskaköves, lépcsős utcákon való gyaloglással jár, ezért járássérült vendégek számára nem alkalmas. A kirándulás júniustól szeptember végéig tart, az időjárási viszonyoktól függ. Felnőttenként 1 napozóágy áll rendelkezésre. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

JTR08 - 4X4-ES KALANDOZÁS SANTORININ

Csatlakozzon hozzánk ezen a kiránduláson, amely a szórakozást, a kalandot és Szantorini vadregényes tájait ötvözi, így néhány órán át teljesen másképp fedezheti fel ezt a csodálatos szigetet. A hajóról egy rövid tenderhajóval eljutunk Athinios kikötőjébe, ahol felszállunk egy buszra, amely elvisz minket a helyszínre, ahol a 4x4-es dzsipek várnak ránk. Szálljon be a járműbe, és kezdje meg a kalandot a sziget déli végén található Akrotiri felé vezetve, amely egy csodálatos holdbéli táj, amelyet a vulkán utolsó kitörése hozott létre. Ezután a Vlihada strandra hajtanak, ahol rövid pihenőt tartanak, hogy beleugorjanak az Égei-tenger hűs vizébe, vagy egyszerűen csak gyönyörködjenek a kilátásban. Ennek az eldugott, habkőhegyek által keretezett strandnak a természeti szépsége elvarázsolja majd. A következő úti cél Pyrgos hagyományos faluja, ahol egy helyi étteremben megkóstolhat tipikus görög falatkákat. Folytassa útját a Profitis Elias hegyre, a sziget legmagasabb hegyére (550 m), ahonnan hihetetlen panoráma nyílik Szantorinire; mindenképpen tartsa készenlétben fényképezőgépét az emlékkönyvéhez. Ezután tegyen egy országúti kocsikázást Exo Gonia, Kamari és Monolithos falvak mellett. Úti céljuk a sziget fővárosa, Fira lesz. Itt szabadidejük lesz arra, hogy sétáljanak a városban, és megcsodálják a kalderára nyíló gyönyörű kilátást, mielőtt a drótkötélpályán lemennek Fira kikötőjébe, ahonnan tenderhajóval térnek vissza a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a túra kizárólag önvezető; a vezetni kívánó vendégeknek 21 évesnek kell lenniük, érvényes nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkezniük, amelynek legalább két éve birtokában kell lenniük. Minden terepjáró maximum 4 vendég befogadására alkalmas, a sofőrrel együtt. Ha családjával vagy barátaival utazik, a rendelkezésre álló hely függvényében nem tudjuk garantálni, hogy ugyanabban a 4x4-esben fognak utazni, mivel minden járművet teljes kapacitással kell elfoglalni. A részvételhez szükséges minimális életkor: 4 év. Továbbá 4x4-enként csak 1 vendég vezetheti a járművet. A túra nem alkalmas terhes nők és hát-nyakproblémákkal küzdő vendégek számára. A járművek mindegyike kézi sebességváltóval rendelkezik; a vezetőnek tudnia kell, hogyan kell kezelni a kézi sebességváltót, és képesnek kell lennie a jármű elindítására emelkedőn. A túrán való részvétel előtt a vendégeknek alá kell írniuk egy lemondó nyilatkozatot. A vezetés időszakai nem lesznek elbeszélve, de a különböző megállókban az idegenvezető tájékoztatást ad. A strandon nem állnak rendelkezésre öltözködési lehetőségek vagy zuhanyzók. Minden jármű teljes körű biztosítással rendelkezik, ütközéskár-mentességgel (CDW), önrész a járműbérleti szerződés feltételeinek megfelelően. Mivel a hajó horgonyon áll, a szigetre és a szigetről történő transzfer tenderhajókon történik. A drótkötélpálya jegyét a túra ára tartalmazza. Hosszú sorok alakulhatnak ki a kötélpálya állomáson vagy a tenderhajó felvételéhez. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

JTR17 - FEDEZZE FEL A SZANTORINI CSODÁIT

A hajót elhagyva ne felejtse el a fényképezőgépét. Ezen a félnapos kiránduláson a panorámás kilátópontokon való megállások és a Megalochori és Fira városokban tett vezetett séták váltakozásával gazdagíthatja személyes fotógalériáját. Az Athinios kikötőjébe történő hajótranszfert követően megtalálja autóbuszát és idegenvezetőjét, hogy megkezdhesse Szantorini felfedezését.  Eléri az első kilátópontot, amely lehetőséget ad arra, hogy megcsodálja a kaldera falát, amely a jellegzetes sziklaszirt Fira felé, és a vulkánon túl Oia felé. Szálljon vissza az autóbuszba, és folytassa panorámaútját festői kis falvakon és szőlőültetvényeken keresztül, és élvezze a tengerre, a szárazföldre és az égre nyíló drámai kilátást egészen a Profitis Elias-hegyig, a következő kilátópontig. A sziget legmagasabb pontja (567 méter) Pyrgos és Kamari között található. A hegy neve, Profitis Ilias (Illés próféta), a csúcsán található azonos nevű kolostorról származik. Erről a kilátópontról lenyűgöző kilátás nyílik az egész szigetre, a foltokban gazdag mezőgazdasági síkságoktól egészen Oia hegyi falujáig. Ezután meglátogatják Megalochori falut, ami azt jelenti, hogy "nagy falu". Létezését a 17. századból jegyezték fel. Élvezze a rövid, vezetett sétát a történelmi kúriák, régi hagyományos házak, kalózok rejtekhelyei és borászatok mentén; a falu történetében kereskedők és gazdag földbirtokosok exportálták az egyedi ízű borokat, amelyeket a sziget még ma is termel. Utolsó megállótok Fira faluban lesz, a Metropolis templom közelében, ahonnan az idegenvezető eligazít titeket, hogyan szállhattok fel a kikötőbe vezető drótkötélpályára, mielőtt önálló felfedezőútra hagyjátok magatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a drótkötélpálya állomásánál vagy a tenderhajó felvételéhez hosszú sorok alakulhatnak ki. Ez a túra magában foglalja a tenderre való fel- és leszállást, valamint a macskaköves, lépcsős utcákon való sétát, így nem alkalmas járássérült vendégek számára. A drótkötélpálya jegyét a túra ára tartalmazza.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

JTR01 - OIA FALU
bottom of page