top of page
Csoportos MSC kirándulások Tunisz
Tunisz: Video

Tunisz, Tunézia

Kezdje el tervezni hajóútját La Goulette-től, vagy válasszon olyan útvonalat, amely tartalmazza ezt a történelmi úti célt, és foglaljon kirándulást Tunisz felfedezésére

Afrika legészakibb országa, Tunézia a kontinens ékköve - a táj bőséges természeti szépségekkel, kivételes régészeti lelőhelyekkel és türkizkék vízzel büszkélkedhet.
Az MSC Mediterranean Cruises egyik célpontja, Tunisz városa (és La Goulette kikötője) rengeteg felfedezésre váró látnivalót kínál, az UNESCO-listán szereplő medinától kezdve a mauzóleumokkal és palotákkal teli medinán át a fehérre meszelt, macskaköves szatellitvárosig.


Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoninus fürdők
- La Malga római kori ciszternái
- Sidi Bou Said


A tuniszi La Goulette kikötőből az ókori Karthágó maradványaihoz induló kirándulás során meglátogathatja az Afrikában épült legnagyobb római kori termákat. A Kr. u. 145-ből származó Antoninus-fürdők az azúrkék Földközi-tengerre néznek, és számos lenyűgöző emléket rejtenek, köztük egy pun nekropoliszt, egy keresztény sírkápolnát mozaikpadlóval és egy közeli királyi amfiteátrumot.

A fürdőtől csupán néhány percre található a La Malga római kori ciszternák, amelyeket arra terveztek, hogy évezredekkel ezelőtt Karthágó városát vízzel lássák el. Ma ezek az ősi tárolótartályok számos alagútjukkal hívják fel magukra a figyelmet, amelyek szokatlan mintákat alkotnak a földből kiemelkedve.

Másik lehetőségként a part mentén Sidi Bou Saidba, egy andalúz ihletésű tengerparti enklávéba is eljuthat, amely épületeinek ragyogó fehérségéről, ajtóinak, ablakainak és erkélyeinek intenzív kék színéről, valamint macskaköves utcáinak homokos árnyalatáról ismert. Az itt élt tunéziai szúfi tudósról elnevezett, képeslapra illő városkában bougainvillea virágzik, és számos étterem várja a vendégeket a vízpart közelében.

TUN05 - A VISIT TO ANCIENT CARTHAGE & SHOPPING IN THE MEDINA

Időtartam: kb. 5 óra
Az Ön kirándulása autóbusszal indul Tunisz szívébe, hogy egy vezetett útvonalon fedezze fel a medinát. A Földközi-tenger egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt, az UNESCO Világörökség részét képező medinája, kövesse idegenvezetőjét a szűk utcákon, hogy felfedezze az ősi épületek építészetét és a bazár illatait. Miután a számos helyi terméket árusító standok egyikénél szuvenírt vásárolhat, folytassa útját Karthágóba, hogy meglátogassa régészeti romjait. Karthágó ókori városa, amely ma Tunisz egyik külvárosát képezi, közel 3000 éves múltra tekint vissza, és egy tengerre néző hegyfokra épült, amely kedvező fekvése megkönnyítette Karthágónak a tengeri kereskedelemben betöltött kulcsfontosságú szerepét. Az UNESCO örökség részét képező eme helyszín megtekintése során megállunk a szent pun tophetnél, amely e korai föníciai korszakból származó elhunyt csecsemőknek állított hátborzongató szabadtéri emlékmű, valamint a 2. században épült Antoninus fürdőinél, a Rómán kívüli legnagyobb római fürdőkomplexum romjainál. A túra a kikötőbe és a hajóra való visszatéréssel ér véget. 
Kérjük, vegye figyelembe: a tuniszi bevásárlótúra idegenvezetővel történik. Ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár Karthágóban; az Antoninus-fürdőkhöz 12 lépcsőfok vezet. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.  

TUN10 - BARDO MUSEUM & THE COLOURS OF SIDI BOU SAID

Időtartam: kb. 4,5 óra
A Bardo Múzeum, Tunisz egyik fő látványossága és Sidi Bou Said kék-fehér faluja az összetevői ennek az érdekes félnapos kirándulásnak. Egy 45 perces busztranszferrel juthat el az 1888-ban megnyitott Bardo múzeumba, amely a római kori mozaikok gazdag gyűjteményéről híres. A Bardo meglátogatása azonban egyúttal a történelem minden korszakába visszalépést jelent, az őskortól napjainkig. Élvezze a tárlatvezetést néhány teremben, hogy megcsodálhassa a legjelentősebb kiállításokat, köztük a gyönyörű Vergilius-szobát, amely egy látványos, 3. századi, Sousse-ból származó mozaiknak ad otthont. Ezután hagyja maga mögött a történelmet, szálljon fel az autóbuszra, és érje el a Tuniszi-öbölre néző, hegyoldalban fekvő Sid Bou Said falut. Ahogy idegenvezetőjével végigsétál az egykori halászfalu macskaköves utcáin, amely ma már minden tuniszi látogatás kötelező látnivalója, észre fogja venni, hogy a fehér és a kék színek dominálnak. A fényképezés szerelmesei a szabadidő alatt és a tuniszi kikötőbe visszatérő buszra való felszállás előtt élvezettel örökíthetik meg a jellegzetes sarkokat és tereket.
Megjegyzés: a Sidi Bou Said-i múzeumlátogatás fakultatív, és nem szerepel az árban; a vendégeknek be kell fizetniük a belépődíjat, ha meg kívánják látogatni. Felhívjuk figyelmét, hogy a Bardo Múzeum egyes termei zárva lehetnek a látogatás ideje alatt, így nem tudjuk garantálni a múzeum összes termének megtekintését. Ez a túra hosszú gyaloglással jár, beleértve néhány lépcsőt a Bardo Múzeumban, valamint macskaköves és egyenetlen felületeket Sidi Bou Saidban. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.  

TUN11 - EXPLORING THE COLORFUL SOUKS OF TUNIS

Időtartam: kb. 4 óra
Vásárlás, vásárlás és még több vásárlás, de a színek, illatok és ízek kaleidoszkópja is várja Önt ezen a pihentető félnapos kiránduláson. La Goulette kikötőjéből indulva a kirándulás Tunisz modern negyedein át vezető panorámás autóúttal kezdődik, mielőtt elérjük a történelmi központot, a medinát. Ezután sétáljon el idegenvezetőjével a Medina színes világába, fedezze fel ennek a nyüzsgő negyednek az utcáit, és szánjon egy kis időt a vásárlásra, természetesen arab stílusban. Magába szívhatja a szuk látványát és hangjait, miközben megcsodálhatja a sok kézműves standot, és beszívhatja a fűszerek illatos illatát. Megáll egy hagyományos szőnyegboltban, ahol megismerkedhet a berber nép történetével és hagyományaival, akik a minőségi tunéziai szőnyegek és szőnyegek előállításáról híresek. Kortyoljon el egy pohár mentateát, kóstolja meg a helyi süteményeket, és hagyja magát elcsábítani a tunéziai néptánc mozdulatai által.
Felhívjuk figyelmét, hogy a tuniszi bevásárló körút idegenvezetővel történik. Ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglást tartalmaz a medinai egyenetlen felületeken és emelkedőkön. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.  

TUN14 - GRAND TOUR OF TUNIS

Időtartam: kb. 8 óra, ebéddel együtt
Élvezze a kirándulást Tunisz szépségének felfedezésére. A kikötőből rövid buszozással eljuthat a régi medinai negyedbe, amely az UNESCO világörökség része, és mintegy 700 műemlékkel büszkélkedhet, köztük történelmi palotákkal, mecsetekkel, mauzóleumokkal és szökőkutakkal. Itt találkozik a látványos építészeti szépség a vásárlók gyönyörével: a jellegzetes és hagyományos fűszerpiaccal, ahol több száz standon a helyi termékek hatalmas választékát kínálják. A Medina után a nagyszerű Bardo Múzeumba látogatunk el, amely egy 13. századi palota, és amely a karthágói mozaikok és fontosabb leletek kiemelkedő gyűjteményéről híres. A Bardo a Louvre-hoz hasonlít kiterjedt és lenyűgöző gyűjteményével. Tárlatvezetésen vehet részt, ahol megcsodálhatja a legjelentősebb kiállítási tárgyakat, köztük a gyönyörű Vergilius-szobát, amely egy látványos, 3. századi, Sousse-ból származó mozaiknak ad otthont. Idő van egy kis szünetre, hogy megkóstolhassanak egy finom ebédet, mielőtt továbbutaznak Karthágó régészeti lelőhelyére, a Kr. e. 6. századból származó városba, amely egykor egy hatalmas kereskedelmi birodalom bázisa volt. Az UNESCO kulturális örökség részét képező látogatás során megállunk a szent pun tophetnél, amely e korai föníciai korszakból származó, elhunyt csecsemőknek állított hátborzongató szabadtéri emlékmű, valamint a 2. században épült Antoninus fürdőinél, a Rómán kívüli legnagyobb római fürdőkomplexum romjainál. A listán utolsóként Sidi Bou Said kis halászfalu szerepel, amelyet andalúziai arabok alapítottak, és amely különösen a házak egységes fehér-kék színösszeállításáról ismert az egész városban. Lesz időd arra, hogy a falu különleges varázsát magadba szívd, mielőtt elindulsz vissza a kikötőbe.
Megjegyzés: a múzeumlátogatás Sidi Bou Saidban fakultatív, és nem szerepel az árban; a vendégeknek be kell fizetniük a belépődíjat, ha meg kívánják látogatni. A tuniszi bevásárló körút idegenvezetővel történik. Felhívjuk figyelmét, hogy a Bardo Múzeum egyes termei zárva lehetnek a látogatás ideje alatt, így nem tudjuk garantálni a múzeum összes termének megtekintését. Ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglással és álldogálással jár. A Bardo Múzeumban lépcsők vannak, és 12 lépcsőfok vezet az Antoninus-fürdőhöz, valamint macskakövek és egyenetlen felületek Sidi Bou Saidban és a medinában. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. 

Tunisz: List
bottom of page