top of page
Tunisz, Tunézia

Kezdje el tervezni hajóútját La Goulette-től, vagy válasszon olyan útvonalat, amely tartalmazza ezt a történelmi úti célt, és foglaljon kirándulást Tunisz felfedezésére

Afrika legészakibb országa, Tunézia a kontinens ékköve - a táj bőséges természeti szépségekkel, kivételes régészeti lelőhelyekkel és türkizkék vízzel büszkélkedhet.


Az MSC Mediterranean Cruises egyik célpontja, Tunisz városa (és La Goulette kikötője) rengeteg felfedezésre váró látnivalót kínál, az UNESCO-listán szereplő medinától kezdve a mauzóleumokkal és palotákkal teli medinán át a fehérre meszelt, macskaköves szatellitvárosig.

 

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoninus fürdők
- La Malga római kori ciszternái
- Sidi Bou Said

 

A tuniszi La Goulette kikötőből az ókori Karthágó maradványaihoz induló kirándulás során meglátogathatja az Afrikában épült legnagyobb római kori termákat. A Kr. u. 145-ből származó Antoninus-fürdők az azúrkék Földközi-tengerre néznek, és számos lenyűgöző emléket rejtenek, köztük egy pun nekropoliszt, egy keresztény sírkápolnát mozaikpadlóval és egy közeli királyi amfiteátrumot.

A fürdőtől csupán néhány percre található a La Malga római kori ciszternák, amelyeket arra terveztek, hogy évezredekkel ezelőtt Karthágó városát vízzel lássák el. Ma ezek az ősi tárolótartályok számos alagútjukkal hívják fel magukra a figyelmet, amelyek szokatlan mintákat alkotnak a földből kiemelkedve.

Másik lehetőségként a part mentén Sidi Bou Saidba, egy andalúz ihletésű tengerparti enklávéba is eljuthat, amely épületeinek ragyogó fehérségéről, ajtóinak, ablakainak és erkélyeinek intenzív kék színéről, valamint macskaköves utcáinak homokos árnyalatáról ismert. Az itt élt tunéziai szúfi tudósról elnevezett, képeslapra illő városkában bougainvillea virágzik, és számos étterem várja a vendégeket a vízpart közelében.

TUN01 - TÖRTÉNELMI ÉS KULTURÁLIS TUNISZ ÉS SIDI BOU MONDTA

Az ősi történelem varázsát egy tipikus tunéziai falu gondtalan, bájjal és színekkel teli légkörével ötvöző félnapos kirándulás Tunisz kikötőjéből, La Goulette-ből indulva eljut Karthágóba. Élvezze a vezetett látogatást ezen a fontos régészeti helyszínen, a Kr. e. 6. századból származó városban, amely egykor egy hatalmas kereskedelmi birodalom bázisa volt. Leghíresebb polgára Hannibál volt, a hadvezér, aki átkelt az Alpokon, hogy harcba szálljon a rómaiakkal. Látogasson el a Tophetre, egy szent szabadtéri helyre, ahol a pun időkben áldozatokat mutattak be az isteneknek, és látogasson el a 2. században épült Antoninus-fürdőbe, amely a birodalom afrikai tartományainak egyik legfontosabb fürdője volt. Ez az egész karthágói régészeti lelőhely fénypontja, a maga gyönyörű frízével és mozaikjaival. Továbbutazás a római kori ciszternákhoz, a La Malga ciszternákhoz, amelyek rövid távolságra vannak a helyszíntől, és amelyeket az UNESCO a kulturális örökség részévé nyilvánított, és egy rövid fotómegállót tartunk. A kirándulás második része teljesen megváltozik. Elérjük Sid Bou Said városát, amely egy hegycsúcson fekszik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Tuniszi-öbölre. Ahogy idegenvezetőjével végigsétálnak ennek az egykori halászfalunak a macskaköves utcáin, amely ma már minden tuniszi látogatás kötelező látnivalója, észrevehetik, hogy az uralkodó színek a fehér és a kék. A fényképezés szerelmesei a szabadidő alatt és a tuniszi kikötőbe visszatérő buszra való felszállás előtt élvezettel örökíthetik meg a jellegzetes sarkokat és tereket. Megjegyzés: a Sidi Bou Said-i múzeumlátogatás fakultatív, és nem szerepel az árban; a vendégeknek be kell fizetniük a belépődíjat, ha meg kívánják látogatni. A túra során Karthágóban egyenetlen talajon, Sidi Bou Saidban pedig macskaköveken és egyenetlen felületen kell gyalogolni. Az Antoninus fürdőhöz 12 lépcsőfok vezet. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

TUN02 - BEVÁSÁRLÓ TÚRA: A TUNISZI MEDINA ÉS A SIDI BOU MONDTA

A tuniszi medinában tett látogatás nem csak egy kis vásárlásra ad lehetőséget, hanem egy igazi utazás Tunisz történelmébe és kultúrájába is. La Goulette kikötőjéből Tunisz óvárosa felé indulva kövesse idegenvezetőjét a medina utcáin, amely a Földközi-tenger egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt medinája, és az UNESCO világörökség része. A mintegy 700 műemlékkel - köztük történelmi palotákkal, mecsetekkel, mauzóleumokkal és szökőkutakkal - büszkélkedő városrészben a látványos építészeti szépség és a vásárlás öröme is találkozik. Hagyja magát elcsábítani a fűszerbazár illatai és illatai által, ahol több száz standon a helyi termékek hatalmas választékát árulják, vagy térjen be a számos kézműves bolt egyikébe, hogy szuvenírt vásároljon. A medinából autóbuszos transzferrel juthat el a Tuniszi-öbölre néző hegyfokhoz, ahol felfedezheti Sidi Bou Said falut. Miközben idegenvezetőjével végigsétál ennek az egykori halászfalunak a macskaköves utcáin, amely ma már minden tuniszi látogatás kötelező látnivalója, észre fogja venni, hogy a fehér és a kék színek dominálnak. A fényképezés szerelmesei a szabadidő alatt és a tuniszi kikötőbe visszatérő buszra való felszállás előtt élvezettel örökíthetik meg a jellegzetes sarkokat és tereket. Megjegyzés: a Sidi Bou Said-i múzeumlátogatás fakultatív, és nem szerepel az árban; a vendégeknek be kell fizetniük a belépődíjat, ha meg kívánják látogatni. A tuniszi bevásárló körút idegenvezetővel történik. Ez a túra hosszú gyaloglással jár, többek között macskaköveken és egyenetlen talajon Sidi Bou Saidban. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

TUN03 - TENGERPARTI PIHENÉS A GAMMARTH PARTJÁN

Szeretne pihenni és egy kis időt magára szánni? Hagyja el La Goulette kikötőjét, és induljon el a Tunisztól kb. 20 km-re fekvő Gammarth felé. Bár Gammarth egy nagyon népszerű üdülőhely, még mindig megmaradt néhány zug. A 19. században Gammarth a gazdag tunéziaiak kedvelt üdülőhelye volt, és ma is vonzó turisztikai célpont, homokos öblökkel és festői tengerparti tájjal. Tunisz környékén itt találhatók a legkiterjedtebb és legszebb strandok és exkluzív üdülőhelyek. Ezeknek az üdülőhelyeknek valamelyikén három órán át pihenhet, feküdhet a napon, kortyolhat egy üdvözlő italt, úszhat a Földközi-tenger kristálytiszta vizében, vagy egyszerűen csak élvezheti a pillanatot. A megbeszélt időpontban egy autóbusz viszi vissza önöket a tuniszi kikötőbe és a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra júniustól szeptember végéig tart, és az időjárási viszonyoktól függ. Javasoljuk, hogy hozzon magával törölközőt és naptejet. 4 vendégenként 1 napernyőt, 2 napozóágyat és 2 strandszéket biztosítunk.

TUN05 - LÁTOGATÁS AZ ÓKORI KARTHÁGÓBAN ÉS VÁSÁRLÁS A MEDINÁBAN

Az Ön kirándulása autóbusszal indul Tunisz szívébe, hogy a medinát idegenvezetéssel fedezze fel. A mediterrán térség egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt, az UNESCO Világörökség részét képező medinája, kövesse idegenvezetőjét a szűk utcákon, hogy felfedezze az ókori épületek építészetét és a bazár illatait. Miután a számos helyi terméket árusító standok egyikénél szuvenírt vásárolhat, folytassa útját Karthágóba, hogy meglátogassa régészeti romjait. Karthágó ókori városa, amely ma Tunisz egyik külvárosát alkotja, közel 3000 éves múltra tekint vissza, és egy tengerre néző hegyfokra épült, amely kedvező fekvése megkönnyítette Karthágónak a tengeri kereskedelemben betöltött kulcsfontosságú szerepét. Az UNESCO örökség részét képező eme helyszín megtekintése során megállunk a szent pun tophetnél, amely e korai föníciai korszakból származó elhunyt csecsemőknek állított hátborzongató szabadtéri emlékmű, valamint a 2. században épült Antoninus fürdőinél, a Rómán kívüli legnagyobb római fürdőkomplexum romjainál. A túra a kikötőbe és a hajóra való visszatéréssel ér véget. Kérjük, vegye figyelembe: a tuniszi bevásárlótúra idegenvezetővel történik. Ez a túra egyenetlen talajon való gyaloglással jár Karthágóban; az Antoninus-fürdőkhöz 12 lépcsőfok vezet. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

TUN14 - NAGY TUNISZI KÖRÚT

Élvezze a kirándulást Tunisz szépségének felfedezésére. A kikötőből rövid buszozással eljuthat a régi medinai negyedbe, amely az UNESCO világörökség része, és mintegy 700 műemlékkel büszkélkedhet, köztük történelmi palotákkal, mecsetekkel, mauzóleumokkal és szökőkutakkal. Itt találkozik a látványos építészeti szépség a vásárlók gyönyörével: a jellegzetes és hagyományos fűszerpiaccal, ahol több száz standon a helyi termékek hatalmas választékát kínálják. A Medina után a Ksar Saïd-palotába, a Tunisz külvárosában, Bardo városrészben található történelmi palotába utazik. A palota a 19. századból származik, és a Husainid dinasztia bejeinek rezidenciája volt. A palotát Mohamed III asz-Szadik bej uralkodása idején bővítették, ahol számos részleggel és lakosztállyal bővítették. A 2019-ben felújított épületet átkeresztelték "Ksar Said, az Irodalom és a Művészetek Palotája" névre. Élvezze a vezetett látogatást néhány helyiségben, hogy megcsodálhassa a legjelentősebb kiállítási tárgyakat. Ideje egy kis szünetet tartani, hogy megkóstolhassa a finom ebédet, mielőtt továbbutazik Karthágó régészeti lelőhelyére, a Kr. e. 6. századból származó városba, amely egykor egy hatalmas kereskedelmi birodalom bázisa volt. Az UNESCO örökség részét képező látogatás során megállunk a szent pun tophetnél, amely e korai föníciai korszakból származó, elhunyt csecsemőknek állított hátborzongató szabadtéri emlékmű, valamint a 2. században épült Antoninus fürdőinél, a legnagyobb római fürdőkomplexum romjainál magán Rómán kívül. A listán utolsóként Sidi Bou Said kis halászfalu szerepel, amelyet andalúziai arabok alapítottak, és amely különösen a házak egységes fehér-kék színösszeállításáról ismert az egész városban. Lesz ideje arra, hogy a falu különleges varázsát saját maga is magába szívja, mielőtt megkezdené a visszaútját a kikötőbe. Megjegyzés: a múzeumlátogatás Sidi Bou Saidban fakultatív, és nem szerepel az árban; a vendégeknek be kell fizetniük a belépődíjat, ha meg kívánják látogatni. A tuniszi bevásárló körút idegenvezetővel történik. Ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglással és álldogálással jár. A Ksar Said palotában lépcsők vannak, az Antoninus-fürdőhöz 12 lépcsőfok vezet, Sidi Bou Saidban és a medinában macskakövek és egyenetlen felületek vannak. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel saját állóképességüket és képességeiket. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page