top of page
Valencia, Spanyolország

Kezdje el tervezni körutazását és foglalja le kirándulásait Valenciában/Valenciából

Valencia egykori római település, Valencia egy karizmatikus kikötőváros Spanyolország partjainál, és az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. A modern és az ókori építészet házassága lenyűgöző látványt nyújt - a Művészetek és Tudományok Városának futurisztikus stílusától a 13. századi valenciai katedrálisig. Sétáljon végig sugárútjain és terein, és szívja magába a város varázslatos energiáját. Ha pihenni szeretne, gyönyörködjön a védett természeti csodákban, köztük az Albufera Nemzeti Parkban.


Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

 

- Az ikonikus Ciudad de las Artes y Ciencias és az Oceanográfiai Múzeum.

- Valencia katedrálisa

- Hajókirándulás az Albufera természeti parkban

 

A Művészetek és Tudományok Városa (Ciudad de las Artes y Ciencias) egy hihetetlen építészeti bravúr, amely egy sci-fi filmből is frissen került elő! Tekintse meg ezt a lenyűgöző nevezetességet és még sok mást is egy valenciai városnézésen. Ezen az egyedülálló MSC Cruises kiránduláson felfedezheti ezt a kiterjedt múzeum- és mozi-komplexumot, amelyet az épületek futurisztikus kompozíciójáról, köztük az Oceanográfiai Múzeumról is híres. Itt felfedezheti a legkülönfélébb vízi környezetből származó fajokat, például pingvineket, medúzákat, tengeri oroszlánokat, cápákat, rájákat és delfineket. A túra része egy látogatás az Elhagyatott Miasszonyunk-bazilikában, egy 17. századi csodában, amelynek kupolás mennyezetén mesés freskók találhatók. Élvezni fog egy festői buszos utazást is Valencia csodálatos terein és gyönyörű sugárútjain keresztül. 

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglátogassa Valencia csodálatos katedrálisát, az 1238-ban felszentelt valenciai Miasszonyunk-székesegyházat. Ezen az MSC Cruises kiránduláson értékelni fogja ennek az épületnek a díszes építészetét, amely egyesíti a román, gótikus és barokk építészeti stílusokat. Álljon meg, és csodálja meg a szobrokat, a díszítéseket, a lenyűgöző festett mennyezetet és a kápolnákat díszítő freskókat. A túra során ellátogathat a San José-barlangokhoz is, Spanyolország egyik geológiai csodájához. 

  

Tegyen egy MSC Cruises kirándulást az Albuferához, egy hatalmas édesvízi lagúnához és torkolathoz egy védett vadasparkban. Itt részt vehet egy kényelmes csónakázásban a vízen, rizsföldek, strandok és mediterrán fenyőerdő mellett siklik el. Készítse elő fényképezőgépét, hogy megörökíthesse a helyi élővilágot, többek között a flamingókat, gólyalábasokat, kócsagokat és cséreket. Élvezni fogod a Valencia belvárosában tett idegenvezetéses túrát is, amelynek során meglátogatod a központi piacot, a régi La Lonja selyemkereskedést és a valenciai katedrálist.

VAL01 - VÁROSNÉZÉS

A Turia folyó régi folyásának partján fekvő, eredetileg a rómaiak által lakott, gyönyörű mediterrán város, Valencia mindenképpen megér egy látogatást. A város jól példázza az urbanisztika és a mérnöki munka tökéletes kombinációját, amely Valenciát Európa egyik legimpozánsabb és legmodernebb városává tette. Az Ön túrája egy festői buszos utazással kezdődik, amely a város számos szép sugárútján és terén vezet keresztül. Ezt követően vezetett séta következik, amely végigvezet a városközponton, ahol lehetőség nyílik az épületek gótikus építészetének megtekintésére és fotózására. Valencia csodálatos katedrálisának, a Miasszonyunk az Elhagyatott bazilikának a meglátogatása is szerepel a programban. Bár a bazilika túlnyomórészt gótikus stílusban épült, barokk és román elemeket is tartalmaz. Végül egy fotómegállót tartunk a Művészetek és Tudományok Városa előtt, amely egy nagy múzeum és mozi komplexum, és amelyet futurisztikus építészetéről ünnepelnek, mielőtt visszatérnénk a hajóra. Megjegyzés: vallási ünnepek esetén a vendégek az idegenvezetőtől kapott tájékoztatás után egyénileg is meglátogathatják a székesegyházat. Ha a katedrális vasárnap, ünnepnapokon vagy különleges események idején zárva tart, a látogatás külsős lesz. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

VAL02 - OCEANOGRÁFIAI MÚZEUM

Hagyja el a kikötőt, és tegyen egy lenyűgöző városnézést Valenciában, amely város különösen nagy történelmi negyedéről és gótikus építészetéről ismert. A következő programpont az Oceanográfiai Múzeum meglátogatása, amely a Valenciai Művészetek és Tudományok Városa komplexum részét képezi, amely maga is híres lenyűgöző építészetéről. A lenyűgöző múzeumot idegenvezető nélkül is felfedezheti, és a különleges vízi környezetek széles skáláján található élővilágot, köztük egy hatalmas delfináriumot is megismerhet. Van egy hihetetlen víz alatti üvegalagút is, amely lehetővé teszi, hogy eggyé váljon a környező tengeri ökoszisztémával, és egyedülálló találkozásokat tegyen lehetővé a múzeum számos lakójával, amelyek mintegy 500 különböző fajt képviselnek. Felhívjuk figyelmét, hogy az Oceanográfiai Múzeum látogatása idegenvezetés nélkül történik.

VAL06 - VALENCIAI TÚRA ÉS A SAN JOSE-I BARLANGOK MEGTEKINTÉSE

Ha ezt a kirándulást választja, nemcsak Valencia városát élvezheti, hanem felfedezheti a környékét és titkait is, beleértve a régió egyik leghíresebb barlangját. Hagyja el a kikötőt, és vezessen észak felé; útközben megpillanthatja a narancsfák tájait, és megértheti, hogy ez a gyümölcs miért része a régió történelmének. Valenciától északra fekszik a Sierra de Espadán természetvédelmi területként ismert csodálatos vidék, amely Valencia autonóm közösség második legnagyobb védett területe. A világ leghosszabb hajózható földalatti folyója, a San José folyik keresztül ezen a hatalmas barlangkomplexumon, és ez egyben a belépési pont is, ahonnan a kis csónakkal bejuthatunk e látványos barlangok különböző kamráiba. A barlanglátogatás után továbbutaznak Valenciába, ahol autóbuszos városnézésen vesznek részt, amely során a Torres de Serrano tornyok, a Plaza de la Virgen, valamint a valenciai katedrális mellett is elhaladnak. A kikötőbe való visszatérés előtt lehetőségük lesz a központi piactéren is sétálni. Kérjük, vegye figyelembe: a túra nem alkalmas klausztrofóbiában szenvedő vendégek számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Ez a túra a következő időpontokban nem vehető igénybe: 04.05.2023, 25.05.2023, 31.08.2023, 05.10.2023, 12.10.2023 és 19.10.2023 (MSC Seashore).

VAL15 - PANORÁMA TÚRA ÉS VÁSÁRLÁS

Először visszamegy az időben, majd egyenesen a jövőbe utazik ezen a szórakoztató valenciai városnézésen, amely a város szép történelmi negyedébe vezet, ahol megnézheti a város néhány kulcsfontosságú épületét. Amellett, hogy a friss halat, húst, gyümölcsöt, zöldséget és a Spanyolország minden tájáról származó termékeket árusító piaci kereskedők feje fölött tető van, a Központi Piac gyönyörű szecessziós épülete - amely állítólag Európa egyik legrégebbi épülete - is örömteli látványt nyújt. A világi gótikus építészet kiváló példájának számító, az UNESCO világörökség részét képező régi selyemkereskedés homlokzata pedig nem kevésbé lenyűgöző. A városban tett sétája során ezután megnézheti a valenciai katedrálist, egy 1238-ban felszentelt, túlnyomórészt gótikus stílusú épületet, mielőtt a busz egyenesen a modern Valenciába száguldana. Itt egy kis szabadidőt élvezhet, esetleg felfedezheti az Agua Mall-t vagy az el Cortes Ingles-t, a város legmodernebb bevásárlóközpontjait. Kérjük, vegye figyelembe: a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

VAL17 - VALENCIA ÉS A L'ALBUFERA LAGÚNA

Valencia vonzó városképe éles fókuszba kerül a részben autóbuszos, részben gyalogos, részben hajós túrán, amely a folyó fölött, a Gran Vía és a Calle Játiva útvonalon történő panorámás autóbuszos utazással kezdődik, ahonnan a Bikaringen és a központi vasútállomáson nyílik kilátás. A városközpontba érve elhagyja az autóbuszt, és egy vezetett sétán folytatja útját. Elsétálnak a gótikus stílusú házak, Valencia központi piaca és a szemközti régi La Lonja selyemtőzsde mellett. Ezután elérik a Plaza Redonda üzleteit, majd a valenciai katedrális következik egy fotómegálló erejéig. A Plaza de la Virgen megtekintése után a Torres de Serrano közelében található helyre érve újra csatlakozhat az autóbuszához. Élvezze a kilátást, miközben a Carmen negyed felé halad, majd a Torres de Quart, más fontos nevezetességek és a futurisztikus Művészetek és Tudományok Városa komplexum mellett halad el a L'Albufera lagúnához, egy védett természeti parkhoz vezető úton. Ezt követően egy kényelmes hajókázás következik, majd egy helyi étteremben ebédelhet, mielőtt az autóbusz visszaviszi a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Csak a felkeresett helyek külső megtekintése. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

VALBK1 - VALENCIA KIEMELT LÁTNIVALÓI KERÉKPÁRRAL

Kombinálja Valencia legszebb részeinek megismerését egy kis kíméletes testmozgással, ha csatlakozik ehhez a 20 km-es kerékpáros túrához. Először a valenciai utcai versenypályán - 2008-2012 között a Forma-1-es Európa Nagydíj helyszíne - és a bokszutcán át a városközpontban található zöldellő Jardines del Turia parkig tekerhet. Kövesse vezetőjét a gyönyörű park lombos kerékpárútjain, amely az egykori Turia folyó folyását követi. A ma már kiszáradt folyómederben különféle egzotikus virágokat és szobrokat láthat. A területen található Valencia Művészetek és Tudományok Városa is, egy futurisztikus komplexum, amely megér egy-két fotót. A történelmi negyed felé haladva a vasútállomás és a bikaviadal-aréna mellett elhaladva jutunk el a Plaza de la Virgenre. Tartson egy kis szünetet egy erős spanyol kávéra a téren található kávézók egyikében, és élvezze a 13. századi valenciai katedrális és a szökőkút látványát, mielőtt újra útnak indul. A piactér és a selyempiac felé veszi az irányt, mielőtt lemerészkedik a tengerpartra, ahol egy kis időre kikapcsolódhat. Végül pedig visszatekerünk a hajóra. Megjegyzés: A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Fantasia vendégei számára érhető el.

VALBK2 - VALENCIAI NAGY TÚRA E-BIKE-KAL

Fedezze fel Valencia nevezetességeit ezen az eredeti városnéző túrán - egy elektromos segédmotoros pedelec kerékpár nyergéből, amely pedálozás közben lendületet ad. Először is élvezze a lehetőséget, hogy a híres Valenciai Nagydíj Forma-1-es pályájának egy részén tekerhet. Ezután a kerékpáros vezetője elviszi Önt az Oceanográfiai Akvárium mellett a város közeli üdülőterületére. A városközponton keresztül futó területen számos múzeum és park található. Ezután Valencia hagyományos bikaviadal-arénájánál és az északi vasútállomásnál álltok meg. Ezután a Selyempiac, a katedrális és a Torre de Santa Catalina épülete következik. Használja ki a belvárosban eltöltött hosszabb pihenőt, mielőtt a városi strand felé veszi az irányt, ahol megpihenhet vagy megihat egy kávét. Ezután ideje lesz végigmenni a gyönyörű tengerparti sétányon, és visszatérni a hajóra. Felhívjuk figyelmét, hogy a vendégeknek 22 km-t kell kerékpározniuk. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével vehetnek részt ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC Fantasia fedélzetén tartózkodó vendégek számára érhető el.

0610 TÖRTÉNELMI SÉTA VALENCIA VÁROSÁBAN

Dióhéjban
Megismerjük Valenciát a történelmén keresztül a város történelmét szimbolizáló épületek megtekintésével, múltját jelképező épületek - ma a spanyolországi kortárs művészet központja, ugyanakkor egy történelmi városrész őrzője is, kétezer évvel ezelőtti történelmi örökségnek. Végül megállunk, hogy belekortyoljunk a jellegzetes helyi narancslébe, a Valencia ikonikus italát.

Főbb megállók
Katedrális (belső látogatás)
Tribunal de Las Aguas
La Lonja de la Seda (külső látogatás)
Mercado Central piac (külső látogatás)

A program
Valenciai városnézésünket a katedrálisnál kezdjük, amelyet a valenciaiak inkább "La Seu", azaz "A székhely" néven ismernek, és amely ma a város vallási, kulturális és mindennapi életének központja. Megfigyeljük ezt a lenyűgöző templomot, amelynek építése 1262-ben kezdődött gótikus-ciszterci stílusban, és egészen a templom építéséig tartott. századig tartott, és a 18. századig készült el, így az egymást kiegészítő stílusok csodálatos keveredése jött létre.

Minden csütörtökön az egyik kapunál tartják a híres Tribunale de "Las Aguas" vízügyi bíróságot, Európa legrégebbi bírósági intézményét, amely bíróságai és visszavonhatatlan ítéletei miatt többnyire a Valencia termékeny síkságáról származó öntözővíz felhasználásával és hasznosításával kapcsolatos vitákat rendezi. A középkorból származó bíróság minden csütörtökön délben gyűlik össze a Miguelete, a székesegyház harangtornyának harangzúgására, élénk és egyedülálló hagyományt hirdetve.

Most egy jellegzetes ízekkel teli megálló vár ránk: megkóstoljuk a helyi valenciai narancsból készült híres gyümölcslevet, amely az egész világon ikonikus.

Ezután megállunk a Lonja előtt, a régi selyemtőzsde és az egyik leglenyűgözőbb tiszta selyemtőzsde előtt. gótikus stílusú polgári épületek egyike. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánította a Lonját. a 15. század körüli aranykorban Valencia gazdagságának jelképe, és a kereskedelmi központ. és társadalmi forradalomnak, amely a késő középkorban zajlott.

Ezután átmegyünk az úton, hogy megcsodáljuk a híres valenciai Mercado Central-t, amely az egyik leghíresebb bevásárlóközpont a világon. Európa egyik legnagyobb fedett piaca, amely mintegy ezer árusítóhelynek ad otthont, és több mint 8000 m2-en terül el.

Vasárnapokon és vallási ünnepeken a katedrális látogatása a kültérre korlátozódik.

Pénteken, munkaszüneti napokon és rendkívüli zárva tartás esetén a Központi Piac csak kívülről látogatható.

A kirándulások útvonalában és időtartamában kisebb változtatásokra kerülhet sor az Ön egészségének megóvása, valamint az előírások és a biztonsági protokoll betartása érdekében.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

0610 TÖRTÉNELMI SÉTA VALENCIA VÁROSÁBAN
bottom of page