top of page
Valletta, Málta

Kezdje el tervezni hajóútját, és foglalja le kirándulásait Vallettában és környékén

A máltai szigetvilág figyelemre méltó tájak, történelmi építészet és három UNESCO világörökségi helyszín régiója. Málta szigetén, az MSC Mediterranean Cruises célállomásán olyan városok, mint a barokk Valletta és a középkori Mdina tárják fel a sziget ősi múltját. A 2018-ban Európa kulturális fővárosának választott Valetta 16. századi épületeknek, felvilágosító múzeumoknak és egy lenyűgöző vízparti sétánynak ad otthont. A város minden évben számos fontos falusi ünnepnek és színes karneválnak ad otthont.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Valletta és Mdina
- Gozo szigete 
- Málta csodálatos megalitikus templomai
 
Fedezze fel Valetta városát egy festői MSC Cruises kiránduláson. Látogasson el a gyönyörű Barrakka Gardensbe, egy parkosított közparkba, mielőtt megnézné a Grand Harbour kilátását. Ezután pillantsa meg a lenyűgöző barokk és neoklasszikus épületeket, amelyek a város egészére vetülnek. Csodálja meg a Szent János társszékesegyház díszes belsejét, amely Caravaggio világhírű festményének ad otthont. Végül fedezze fel Mdina középkori fallal körülvett városát, a szűk utcák és történelmi nevezetességek, például a barokk Szent Pál-székesegyház labirintusát. Ez a hihetetlen építmény, amely a 12. századból származik, lenyűgöző freskók széles skáláját vonultatja fel.
 
Fedezze fel Gozót, a máltai szigetvilág második legnagyobb szigetét az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Xewkija rotundát, a drámai sziklákat Sanapnál, valamint az idilli Xlendi-öblöt és annak híres sósvízi lagúnáját. Ha az időjárás engedi, ússzon egyet a Hondoq-öbölben, amely érintetlen strandjáról és akvamarin színű vizéről híres. A kikötőbe való visszatérés után pedig élvezze a vásárlási szünetet a Gozói Kézműves Kézműves Központban.
 
Ha a régészet szerelmese, foglaljon egy izgalmas MSC Cruises kirándulást az UNESCO Világörökség részét képező máltai megalitikus templomokhoz. Málta és a közeli Gozo egyaránt lenyűgöző őskori műemlékeknek ad otthont, amelyek közül néhány az egyiptomi piramisok előtti! Fedezze fel ezeket a titokzatos istentiszteleti helyeket, mielőtt elutazik Marsaxlokk bájos halászfalujába, ahol élénk színű "luzzu" csónakok táncolnak a vízen. A napot a Cottonera régió festői szépségű autóútjával fejezheti be, mielőtt sétát tesz Vittoriosa, egy régi erődített város felfedezésére.

MLT01 - VALLETTA ÉS MDINA

Ha Máltán jár, nem tehet jobbat, mint hogy nem csak a sziget jelenlegi fővárosát, Vallettát, hanem az egykori fővárost, Mdinát is meglátogatja, mindkettő lenyűgöző célpontja ennek a félnapos túrának. Elsőként Valletta következik, ahol a csodálatos Barrakka Gardens - egy gyönyörűen parkosított közpark - megtekintése után a Grand Harbourra nyíló lélegzetelállító kilátást élvezhet, majd a Szent János társszékesegyházba látogat, amelyet a Máltai Lovagok építettek a 16. század második felében. A díszesen díszített belső tér gazdag kincsekben, köztük Caravaggio egyik remekművében. A túra ezután a sziget közepén fekvő, középkori fallal körülvett Mdina városába vezet, amelyet a motoros közlekedésre vonatkozó korlátozások miatt "Csendes városnak" is neveznek. Meglátogathatja a barokk stílusú Szent Pál-székesegyházat, amely lenyűgözően magasodik a város fölé, mielőtt sétát tesz az élő történelem eme darabjának szűk utcáin és sikátoraiban. A városnézés ezután nyugodtan ér véget, amikor visszatér a hajóra. Kérjük, vegye figyelembe: mivel Mdinában és Vallettában a látogatás teljes egészében gyalogosan történik, és hosszas gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bár az összes felkeresett helyszín kerekesszékkel járható, Valletta többnyire macskaköves, és a kerekesszékkel közlekedő vendégek számára kényelmetlen lehet. Ha részt kívánnak venni a kiránduláson, fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. Ha a túra szombat délutánra és állami/nemzeti ünnepnapra esik, a Szent János-székesegyház megtekintése csak külső látogatás lesz, és a vendégek helyette a Nemzeti Múzeumot látogatják meg. A Szent János-székesegyház előzetes értesítés nélkül bezárhat egyházi szertartás miatt. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek. Ez a túra vasárnap nem vehető igénybe. Továbbá nem áll rendelkezésre 2023.06.07-én (MSC World Europa).

MLT03 - RABAT, MOSTA ÉS MDINA

Fél nap a hajón kívül és Málta három kihagyhatatlan látnivalója a mércéje ennek a szórakoztató városnéző túrának, amely egy rövid buszos utazással kezdődik az első úti célhoz: Mdina középkori fallal körülvett városához, amely egykor Málta fővárosa volt. A "Csendes városnak" is nevezett Mdinát a falakon belül a motorizált járművek használatára vonatkozó szigorú korlátozások miatt teljes egészében gyalogosan kell felfedezni. Végigsétálhat a kedves óvároson, és megcsodálhatja a régi bástyát. Ezután Rabat városa következik, ahol rövid sétát tesznek, mielőtt a Ta' Qali kézműves faluba mennek, ahol szuvenírért nézelődhetnek, majd egy üvegfúvó üzembe mennek, ahol likőr- és nugátkóstolót tartanak. Az útiterv utolsó helyszíne ezután a közeli Mosta városa lesz, hogy megnézze a mesés Nagyboldogasszony-bazilikát, amelyet 1871-ben szenteltek fel, és amelynek Rotundája a világ egyik legnagyobb, nem alátámasztott kupolájával büszkélkedhet. Egy rövid buszos utazás vissza a kikötőbe és a hajóhoz zárja a túrát. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a Mdinában tett látogatás teljes egészében gyalogosan történik, és hosszú gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Ha ez a túra vasárnaponként zajlik, a Mosta-bazilika látogatása csak külső helyszínen történik. A Bazilika előzetes értesítés nélkül bezárhat vallási szertartás miatt A vendégeket kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyek látogatásához megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

MLT04 - KIKÖTŐI SÉTAHAJÓZÁS ÉS BORKÓSTOLÓ TÚRA

Málta lenyűgöző természetes kikötőjének megtekintéséhez hagyja el hajóját, szálljon fel egy motorcsónakra, és induljon el egy pihentető útra a festői máltai partok mentén, útközben elhaladva a szépséges Cottonera terület mellett, amelyet Senglea, Cospicua és Vittoriosa alkot, és amelyet együttesen a Három Város néven ismernek. Cottonerával majdnem szemben fekszik a máltai főváros, Valletta, a maga lenyűgözően impozáns bástyáival. A város megőrizte építészeti örökségének nagy részét, és az egyik legikonikusabb látnivaló a Valletta Waterfront, a 18. századi barokk építészet csodája, amelyet alaposan felújítottak. Vigye magával fényképezőgépét, hogy megörökíthesse a vízpart lenyűgöző látványát, és közben élvezze a borkóstolást is ezen az egyedülálló helyszínen. Mielőtt visszatérne a hajóra, röviden megáll a Valletta vízpartján található Mdina üvegárusítóhelyen. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra az adott napon uralkodó szél/tengeri viszonyoktól függ. A hajóra egy keskeny gangon keresztül lehet feljutni. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a látogatás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával.

MLT10 - A NEOLITIKUS TEMPLOMOK ÉS A MARSAXLOKI ÖBÖL

Málta és a közeli Gozo szigetein tizenegy érdekes őskori műemlék található, amelyek közül hét az UNESCO Világörökség része, nevezetesen a csodálatos máltai megalitikus templomok. E félnapos túra első állomása a korai mérnöki és istentisztelet egyik ilyen lenyűgöző helyszíne, amely a sziget délkeleti részébe vezet. Ezek a templomok a világon valaha talált legrégebbi szabadon álló épületek közé tartoznak - némelyikük az egyiptomi piramisok előtt épült -, és egy letűnt kor rendkívül hangulatos képviselői. Ezután továbbutaznak a szép Marsaxlokk halászfaluba, amely Málta második legnagyobb természetes öblének partján fekszik, hogy megnézzék a hagyományos, élénk színű "luzzu" halászhajókat. A valószínűleg a föníciaiakig visszanyúló tengerészhagyománynak megfelelően minden luzzi orrára egy szempár van festve, talán azért, hogy mindig tudják, merre tartanak. Ezután a "Cottonera területén" panorámás autóút következik, a három történelmi város egyike, Vittoriosa történelmi városában tett sétával, mielőtt elérjük a kikötőt és a tengerjáró hajót. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

MLT21 - MENNYEI STRANDOLÁS A HÍRES GHADIRA-ÖBÖLBEN

Tegyen egy festői utazást Málta időtlen tájain, a sziget északi része és a Ghadira-öböl felé. Itt találja Málta leghosszabb és legnépszerűbb homokos strandját, csodálatos világos krémszínű homokkal. A Ghadira-öböl lankásan mered a tengerbe, és tökéletes strand az egész család számára. Élvezze a pihenést, a mediterrán vízben való megmártózást és a pazar homokban való napozást. Felhívjuk figyelmét, hogy a strandszék és/vagy napernyő bérlését a túra ára nem tartalmazza. Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a strandmegálló a Golden Baynél lesz. Mivel a strandra 15 lépcsőfokot kell leküzdeni, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A túra júniustól szeptemberig tart, és kedvezőtlen időjárási körülmények esetén elmaradhat.

MLT24 - PANORÁMA SZIGET TÚRA

Málta kötelező látnivalóinak gondosan összeállított válogatása szerepel ennek a vonzó félnapos túrának az útitervében, amelynek során először autóbuszra szállunk, hogy eljussunk Vittoriosa (más néven Birgu), egy régi erődített városba, amelyet a Johannita Lovagok 1530-ban tettek első máltai otthonukká. Innen egy vezetett séta során olyan fontos nevezetességek mellett sétálhatunk el, mint a vízpart, a Máltai Tengerészeti Múzeum és a 17. század végén épült Szent Lőrinc-templom. Ezután Marsaxlokk halászfalu felé vesszük az irányt, ahol szabadidejük lesz a felfedezésre és a helyi luzzók, a színes kis hajók megtekintésére, amelyek orrára egy szempár van festve. A szokás feltehetően a föníciaiak idejéből származik, és állítólag megvédi a halászokat a tengeren történő bajtól. Ezután a Wied iż-Żurrieqben található gyönyörű Kék barlang felé veszi az irányt. Itt szabadidő áll majd rendelkezésre azok számára, akik egy 20 perces hajókiránduláson szeretnék közelről megtekinteni (felár ellenében). Visszatérés a kikötőbe és a hajóra. Felhívjuk figyelmét, hogy minden felkeresett helyszín kerekesszékkel is megközelíthető, kivéve a Kék barlang hajóinak rakodóplatójához vezető meredek lejtőt és lépcsőket. A Vittoriosában található aszfaltozott utak azonban nagyon kényelmetlenek lehetnek a kerekesszékesek számára. A kerekesszékes vendégeket fizető segítőnek kell kísérnie, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa, sem lift.

MLT25 - MÁLTAI KINCSEK ÉS MDINA

Valletta két polgári gyöngyszemét fedezheti fel ezen a vonzó félnapos túrán: a Nagymesteri Palotát és a Régészeti Múzeumot. Az autóbusz először Málta történelmi negyedében található Barrakka Gardensbe viszi Önt, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Valletta kikötőjére, majd továbbutazik az 1571-ben alapított Grand Master Palace-hoz, amely a főváros egyik legkorábbi épülete. Várja, hogy látogatása során megtekinthesse a gyönyörű kabineteket és a faliszőnyegkamrát. Ezt követően Valletta ősi történelmének feltérképezésére nyílik lehetőség a Régészeti Múzeumban, amelynek tárgyi emlékei - korai szerszámok, állat- és emberábrázolások - Málta neolitikus és föníciai korszakából származnak. Ezután autóbusszal Mdinába utazik, Málta egykori fővárosába, a sziget közepén található Mdina városába. Mivel az úgynevezett "Csendes város" szigorúan korlátozza a motorizált közlekedést, sétát tesznek Mdinában, amelynek legfontosabb nevezetességei közé tartozik a barokk Szent Pál-székesegyház és a városra néző bástyák. Megállásra kerül sor az egyik Sterling ékszerüzletben, hogy tisztelegjünk e helyi kézműves mesterség előtt. A túra ezután a hajóra való visszatéréssel zárul. Kérjük, vegye figyelembe: mivel Mdinában és Vallettában a látogatás teljes egészében gyalogosan történik, és hosszú gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Bár az összes felkeresett helyszín kerekesszékkel járható, Valletta többnyire macskaköves, és a kerekesszékkel közlekedő vendégek számára kényelmetlen lehet. Ha részt kívánnak venni a kiránduláson, fizető segítőnek kell kísérnie őket, aki segít a fel- és leszállásban; a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. Ez a túra csak vasárnapi hívások alkalmával vehető igénybe. A 07.06.2023-as járaton is igénybe vehető (MSC World Europa).

MLT28 - GOZO SZIGET HAJÓVAL ÉS DZSIPPEL

A máltai szigetvilág második legnagyobb szigete a főszigettől északra fekvő Gozo, amely a fő célpontja lesz ennek a főként hajóval szervezett túrának. A motorcsónak fedélzetére szállva elhajózik Sliema urbanizált partvonala, Buġibba üdülőhelye, a Szent Pál-sziget, a Mellieħa-öböl, a Comino-sziget barlangjai és a gyönyörű Kék lagúna kristálytiszta vizei mellett Gozo és Mġarr kikötője felé vezető úton. Ezután dzsippel megnézheti Gozo néhány lélegzetelállító, érintetlen táját és kulcsfontosságú nevezetességét - mindegyik fotózásra érdemes -, mint például a lenyűgöző Xewkija Rotunda, a lenyűgöző sziklák Sanapnál, a festői Xlendi-öböl és a sós vizű lagúna, amelyet Belső-tenger néven ismerünk. Ha az időjárás engedi, a Hondoq-öbölben fürdési lehetőség következik, majd befejezésként vásárlási szünet a Gozói Kézműves Központban. A motorcsónakkal való visszaút a kirándulás végére ér. Felhívjuk figyelmét, hogy a túra nem alkalmas mozgáskorlátozott, hát- és nyakproblémákkal küzdő vendégek, valamint terhes nők számára. A részvételhez legalább 5 éves kor szükséges. A vendégeknek ajánlott kényelmes túracipőt és fürdőruhát viselniük a ruhájuk alatt, valamint magas faktorszámú naptejet és törölközőt hozniuk. A dzsipek Gozón nem rendelkeznek rádiókapcsolattal; a strandolás az időjárási viszonyoktól függ, és a helyszín ennek megfelelően változhat. Rossz időjárás (viharos tenger) esetén egy kisbusz szállítja a vendégeket a fősziget védettebb északi pontjára, mielőtt felszállnának a motorcsónakra és elhajóznának Gozóra, és fordítva. A túravezetők csak angol és olasz nyelven állnak rendelkezésre. A túra júniustól szeptemberig tart, és kedvezőtlen időjárási körülmények esetén elmaradhat. Ez a túra a következő időpontokban nem áll rendelkezésre: 18.06.2023, 25.06.2023, 16.07.2023, 23.07.2023, 13.08.2023, 20.08.2023, 20.08.2023, 10.09.2023 és 17.09.2023 (MSC Divina).

MLT55 - MOTORCSÓNAKOS TRANSZFER A KÉK LAGÚNÁBA

Válasszon néhány órát a türkizkék, kristálytiszta vizű természeti paradicsomban. Nem sokkal azután, hogy leszállt a hajóról, motorcsónakra száll, hogy elérje Cominót és a híres kék lagúnát. A mindössze 3,5 négyzetkilométeres Comino szinte autómentes, és egy szállodától eltekintve gyakorlatilag lakatlan. A sziget fő látványossága a kék lagúna. Nyáron ez a fehér homokos vízben csillogó, akvamarin színű, védett öböl nagyon népszerű a kirándulók körében. Körülbelül 2-3 órát tölthet a lagúnánál, ahol barnulhat, úszhat vagy pihenhet a napon. Kérjük, vegye figyelembe: a túra az időjárási viszonyoktól függ, és júniustól szeptemberig tart. A részvételhez a vendégeknek legalább 5 évesnek és jó úszónak kell lenniük. A lagúnánál néhány kioszk és szekrény (bérelhető) található. A túra ára nem tartalmazza a strandszék- és napernyőbérlést. A túra nem alkalmas mozgáskorlátozott, hát- és nyakproblémákkal küzdő vendégek, valamint terhes nők számára. A népszerű helyszíneken tömegre kell számítani. Rossz időjárás esetén (viharos tenger a part mentén) a vendégeket busszal szállítják át a fősziget védettebb északi pontjára, mielőtt felszállnak a motorcsónakra és átkelnek Comino szigetére, és fordítva. Ez a túra a következő időpontokban nem áll rendelkezésre: 2023.06.18., 2023.06.25., 2023.07.16., 2023.07.23., 2023.08.13., 2023.08.2023. 2023.08.20., 2023.09.10. és 2023.09.17. (MSC Divina).

MLTBK1 - VALLETTAI KERÉKPÁROS VÁROSNÉZÉS

Valletta kék kikötőjébe siklik be, miközben barokk paloták, 16. századi katedrálisok és neoklasszicista templomok tömkelegét látja. Ez az UNESCO által védett város egykor rendkívül keresett volt, kikötője pedig heves csaták színhelye volt. Málta fővárosa közelről még szebb, és ezen a kerékpáros túrán 2 keréken fedezheti fel a helyet. Idegenvezetője először a botanikus kertbe kalauzolja el, ahol megismerkedhet a helyi növényvilággal és néhány nagyszerű kilátással. Ezután a vízparton tekerhet végig, halászhajók és drága jachtok mellett haladva. A Szent Juliánban tartott pihenő után a középkori falak közé zárt óváros következik. Belülről megnézheti a Nagymesteri Palotát: az 1571-ben épült palota évszázadokon át a kormányzat házaként szolgált, ma pedig az elnöki hivatalnak ad otthont. Szintén az útitervben szerepel az impozáns Szent Pál-székesegyház - a londoni változat másolata. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 20 km. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. Ez a túra csak az MSC World Europa vendégei számára érhető el.

MLTBK2 - CSODÁLATOS MÁLTA PEDÁLOS ERŐVEL

Fedezze fel Máltát egy pedelec, azaz egy kis elektromos motorral ellátott kerékpárral, amely akár 25 km/h sebességgel is segíti Önt a pedálozásban. A kikötőt és Valetta városát elhagyva vidéki utakon és kis ösvényeken kerékpározik a sziget déli része felé. A kis Marsaxlokk faluban található helyi heti piac érintése után elérjük Málta keleti partját, ahol lenyűgöző panoráma tárul elénk. A szokásos turistautaktól távol eső kis ösvény a "Peter's Pool"-hoz vezet, egy gyönyörű partszakaszhoz, ahol különböző fürdőzési lehetőségek állnak rendelkezésre. Egy kiadós fürdőzés után visszatérnek Valettába, rövid megállót tartva Marsaxlokk faluban. Végül élvezze a főváros gyors bejárását, ahol a Felső-Barrakka kertekből nagyszerű kilátás nyílik a kikötőre, mielőtt visszabiciklizik a kikötőbe. Megjegyzés: a kerékpártúra során megtett távolság összesen kb. 35 km, 350 m szintemelkedéssel. A legalább 155 cm magas gyermekek a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével részt vehetnek ezen a túrán. A túra csak a nyári hónapokban tartalmaz megállót a strandon. Ez a túra csak az MSC World Europa vendégei számára érhető el.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page