top of page
Zadar.jpg
Zadar, Horvátország pic
Zadar, Horvátország

Kezdje el tervezni hajóútját és foglalja le kirándulásait Zadarban és környékén

Dalmácia ősi fővárosa, Zadar a horvát tengerpart egyik ékköve. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti célja tökéletes keveréket nyújt a látogatóknak - történelem, építészet és természeti csodák. Csodálja meg a középkori templomokat, az ősi romokat, a lenyűgöző vízeséseket és a pompás kikötőt. Csodálja meg a hátteret jelentő, zord Dinári-Alpokat, mielőtt felfedezné a horvát nemzeti parkok szépségét.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Zadar Discovery
- Plitvicei-tavak Nemzeti Park
- Krka Nemzeti Park
 
Az MSC Cruises zadari kirándulása visszarepíti Önt az időben. Látogasson el a Szent Donatus-templomhoz, Horvátország legnagyobb preromán stílusú épületéhez, amely egészen a 9. századig nyúlik vissza. Ezután álljon meg a Szent Mária-templomnál, a Szent Anasztázia-székesegyháznál és az 1175-ben felszentelt Szent Krizogonosz-templomnál. Ezután csodálja meg a Szent Simeon-templomot a cédrusfából készült szarkofággal, amelyet csillogó ezüsttáblák borítanak. A vallási látványosság itt még nem ér véget, hiszen meglátogatja a Szent Ferenc-templomot, Dalmácia legrégebbi gótikus templomát. Végül élvezze a szabadidőt a város felfedezésére, ahol sétálhat az utcákon, vagy pihenhet a kikötő mellett.
 
Nézze meg a Plitvicei-tavak állandóan változó árnyalatait az MSC Cruises kirándulásán. Bükk-, lucfenyő- és fenyőfák sűrű erdei 16 tavat ölelnek körül, amelyek türkiz színükről és álomszerű vízeséseikről híresek. Tartsa nyitva a szemét a vadon élő állatokra, köztük az európai barnamedvére, farkasokra, sasokra, baglyokra, hiúzokra, vadmacskákra és erdei fajdokra. Ez a lélegzetelállító karsztos táj az UNESCO Világörökség része és egy földi paradicsom. 
 
Fedezze fel a Krka Nemzeti Parkot az MSC Cruises kirándulásán, amely a bőséges botanikai fajairól, vadvilágáról és természetes vizeiről ismert úti cél. A Šibenik-Knin megyén keresztül vezető festői autózás után megérkezik a Krka folyóhoz és annak számos mellékfolyójához. A lenyűgöző Skradinski Buk vízesésnél nézze meg, ahogy a víz egy varázslatos kékeszöld tóba zuhan. Ezután ismerkedjen meg a helyi kultúrával egy régi malomban, ahol egy lenyűgöző néprajzi kiállítás látható.

ZAD01 - ZADAR CITY SIGHTSEEING

Simeon, Chrysogonus, Anastasia és Zoilus nem, nem a legújabb popzenekar, hanem a négy védőszent, akik a több mint 3000 éve alapított horvátországi Zadar kikötőjét védik. A város különösen gazdag vallási örökségének megismertetése céljából a túra a 9. századi, román kor előtti Szent Donatus-templom meglátogatásával kezdődik, amely a régi római fórum északkeleti sarkában álló rotunda. Ezután a részben a 4. és 5., részben a 12. és 13. században épült Szent Anasztázia-székesegyház monumentális belseje következik, majd a római fórum keleti részén álló, 11. századi Szent Mária-templomhoz látogatunk el. Ezt követi az 1175-ben felszentelt román stílusú Szent Chrysogonus-templom, valamint a Szent Simeon-templom, amely Szent Simeon ereklyetartójának ad otthont, végül pedig a gótikus Szent Ferenc-templom, ahol az 1358-as zadari békeszerződést aláírták. Ezután egy órája lesz arra, hogy az ősi civilizációk nyomába eredjen, miközben saját maga nézi meg Zadar vonzó városképét, mielőtt visszatérne a hajóra.
Megjegyzés: Ez a túra körülbelül 2 órás gyaloglással jár, időnként lépcsős, egyenetlen talajon, és kerekesszékkel közlekedő vendégek nem vehetnek részt rajta; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

ZAD02 - PLITVICE LAKES NATIONAL PARK

Horvátország hegyvidéki Lika régiójában található a hatalmas Plitvicei-tavak Nemzeti Park, az ország nyolc legnagyobb nemzeti parkja, amely körülbelül 2,5 órás buszútra van a kikötőtől. A park összesen 16 tónak ad otthont, amelyeket travertin gátak választanak el egymástól, amelyeket viszont moha, alga és baktériumok lerakódása alakít ki. Ebből a 16-ból 12-t Felső tavaknak, azaz Gornja jezera-nak, négyet pedig Alsó tavaknak, azaz Donja jezera-nak neveznek. Maguk a tavak az azúrkéktől és a zöldtől a szürkéig és a kékig terjedő, mesés és állandóan változó színeikről híresek, míg a környező táj sűrű, főként bükk-, luc- és fenyőfákból álló erdőségekkel büszkélkedhet, de a park sokféle mikroklímájának köszönhetően az alpesi és mediterrán növényzet is megtalálható itt. Leginkább azonban a park számos állatfajnak nyújt természetes élőhelyet, köztük olyan ritka egyedeknek, mint az európai barnamedve, farkasok, sasok, baglyok, hiúzok, vadmacskák és erdei fajdok. Tartsa kéznél fényképezőgépét a túra során, hogy megörökíthesse a világ leglátványosabb karsztos tájait, mielőtt az autóbusz visszaviszi Önt Zadarba és a hajójára.
Felhívjuk figyelmét: ez a túra kiterjedt gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon, ezért nem alkalmas járássérült vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára. Az állatok megfigyelése nem garantálható. Felhívjuk a vendégek figyelmét, hogy az idő rövidsége miatt csak az alsó tavak látogathatók.

ZAD03 - PAKLENICA NATIONAL PARK HIKING TOUR

A friss levegő, a csodálatos táj és a túrázás a fő összetevői ennek a félnapos kirándulásnak, amely 45 perces autóbuszos utazással kezdődik a Paklenica Nemzeti Parkba, egy erdős, szurdokokkal és kanyonokkal tarkított területre. Paklenica 1949-ben lett nemzeti park, hogy megvédjék Dalmácia legnagyobb erdőkomplexumát, amelyet a túlzott kiaknázás miatt veszélyeztetett. A fenséges terepen tett 3 órás túra során mesés kilátás nyílik erre a rendkívül változatos hegyvidéki tájra, valamint rengeteg növény- és állatfajra. A parkban található vadon élő állatok között találhatók őzek, zergék, barnamedvék és számos más emlős, számos madárfaj, köztük aranysasok, vándorsólymok és harkályok, valamint a ritka réti vipera, amelynek természetvédelmi helyzete a veszélyeztetett kategóriába tartozik. A park részét képezi a Velika és a Mala Paklenica két lélegzetelállító kanyonja is. Útközben megállunk, hogy elfogyasszuk az ebéddobozunkat (gyümölcs, szendvics, víz és croissant). A túra végén visszatér az autóbuszhoz, hogy nyugodtan visszautazzon a hajóhoz.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra kiterjedt gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon, ezért nem alkalmas járássérült vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára. Az állatok megfigyelése nem garantálható.

ZAD04 - IBENIK & TROGIR

A mai formájában a 11. században a horvátok alapították, és nem a görögök, illírek vagy rómaiak, mint sok más adriai várost, Ibenik városa lesz az első célpont ezen a vonzó túrán. Először a kikötőtől délre, a tengerparti városba tartó autóbusszal jutunk el, hogy megnézzük a reneszánsz stílusú Szent Jakab-székesegyházat, egy háromhajós bazilikát, amelyet a 15. századi neves dalmát építész, Giorgio de Sebenico tervezett, és 1536-ban fejezett be. Ibeniket elhagyva egy kicsit délebbre, Trogirba utazik, amely az UNESCO Világörökség része. Trogir egy kis szigeten fekszik, közvetlenül a partok előtt, és festői városképpel büszkélkedhet, amelynek egyes részei a Kr. e. 3. századból származnak. Városnézése során meglátogathatja a 13. századi gótikus-román stílusú Szent Lőrinc-székesegyházat (belső látogatás), amelynek híres ajtaját a Radovan mester néven ismert, Trogirban született mester faragta, és gyönyörű harangtornyát, valamint a 15. századi trogiri portált és loggiát, számos más szép látnivalóval együtt. Élvezze a szabadidőt, mielőtt a Zadarba való visszatérés lezárja a túrát.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra kiterjedt gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon, ezért nem alkalmas kerekesszékkel közlekedő vendégek számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

ZAD05 - THE TINY TOWN OF NIN

Fél nap kellemes felfedezőút Nin kisvárosában, amely először Zadartól északra vezet egy rövid, de festői szépségű úton. Mivel a várost körülbelül 10 000 évvel ezelőtt telepítették le először, valóban elmondható, hogy a történelemben bővelkedik, bár a jelenlegi formája körülbelül 3 000 évre nyúlik vissza. Nin történelmi központja egy apró szigeten található, amelyet a szárazföldtől egy keskeny vízi szakasz választ el, amelyet két, 16. századi kőhíd hidal át. A szigetecske fő nevezetességei a 9. századi Szent Kereszt-templom, amely a világ legkisebb katedrálisának számít, bár nem püspöki székhely, valamint egy római kori templom maradványai és a régi városfalak, a 2. századi padlómozaikok, valamint az ősi kikötő, amely a Kr. e. 9. századból származik, hogy csak néhányat említsünk. Miután alaposan körülnéztek ebben a festői és történelmi városban, és bőven maradt szabadidő, a hajóra való pihentető visszautazás után a túra véget ér.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra kiterjedt gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon, ezért kerekesszékkel közlekedő vendégek számára nem alkalmas. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket.

ZAD06 - KRKA NATIONAL PARK

Horvátországban a természeti szépségekből nem kevés van, és az egyik ilyen példa a Krka Nemzeti Park, amely az Ön félnapos kirándulásának célpontja. Az ibenik-Knin megye lenyűgöző látványa szórakoztatja Önt a 45 perces autóbuszos transzfer során, amely a parkba vezet. Miután megérkeztek, először a park egyik legnépszerűbb látványosságát, a Skradinski buk nevű gyönyörű természetes medencét és vízesést keressétek fel. A Krka folyó a területen keresztül folyik, és a Skradinski vízesést táplálja, amely egyike a park három vízesésének. Tartsa kéznél a fényképezőgépét, amikor elindul egy vezetett sétára a zöldövezetben, amely nemcsak a folyóra és a vízesésre nyílik kilátás, hanem egy néprajzi kiállítással egybekötött régi malom meglátogatását is magában foglalja. Arra is lesz idő, hogy szabadidejében felfedezze a természeti környezetet, mielőtt az autóbuszos visszautazás a kikötőbe, ahol még több szép kilátást élvezhet útközben, lezárja a túrát.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vagy kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Zadar, Horvátország text
bottom of page