top of page
MSC13018870.jpg
Zakynthos, Görögország pic
Zakynthos, Görögország

A látványos Zakynthos, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy paradicsomi sziget Görögország gyönyörű partjainál.

Itt a fehér kavicsos partok türkizkék vízzel találkoznak, és az olyan zord sziklacsúcsok, mint a Kampi, lélegzetelállító kilátást nyújtanak a tengerre. Merüljön el a sziget helyi hagyományok hangulatában, vagy fedezze fel ősi kultúráját. Pillantson be mészkősziklákba, történelmi kolostorokba és az ikonikus Hajóroncs-partra, amely Görögország egyik igazi csodája.

 

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

 

- Agios Dionysios templom

- Kampi sziklafal tetejéről nyíló kilátás

- Hajóroncs-öböl

 

Válassza az MSC Cruises kirándulását az Agios Dionysios templomhoz, amelynek lenyűgöző harangtornya és Zakynthos védőszentjének szentélye található. Ezután utazzon a szárazföld belsejébe, Machairado falu felé, ahol egy helyi kézművestől megismerheti az ősi hagyományos fazekas technikákat. A túra a bájos Bochali felé folytatódik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Zakynthosra és a régi velencei erődre. Végül álljon meg Tsilivi tengerparti üdülőhelyén, ahol eltölt egy kis kiskereskedelmi vagy tengerparti szabadidőt.​

 

Vegyen részt egy MSC Cruises kiránduláson, és kóstolja meg a finom Mandolato-t, a kézzel készített mandulás nugátot, amelyet Zakynthos hagyományos édességének tartanak. A könnyű habcsókalapból készült és mézzel dúsított Mandolato még abból az időből származik, amikor a Jón-szigetek velencei uralom alatt állt! Kampi városában egy látványos sziklafal tetején lévő kilátóból a csábítóan kék tengerre vetheti tekintetét. Végül kóstolja meg az autentikus meze ételeket és igyon egy pohár Ouzo szeszes italt, miközben a faluban a helyi táncosok előadását nézi.

 

Hajózzon át Zakynthos kék öblének mennyei vizei felett egy kalandos MSC Cruises kiránduláson. A Skinari kikötőjéhez vezető kényelmes autózás után izgalmas hajókiránduláson vehet részt a Kék barlangok hálózatához. A természetes erózió évei lélegzetelállító geológiai boltíveket hoztak létre, amelyek fenségesen emelkednek ki az azúrkék tengerből. Ezután gyönyörködjön a Navagio, közkedvelt nevén a Hajóroncs-part monumentális szikláiban, púderfehér homokjában és kristálytiszta vizében.

THE COLOURS OF ZAKYTHOS (ZTH02)

Zakynthos, amely egy legendás árkádiai főnök fiáról kapta a nevét, a harmadik legnagyobb a Jón-szigetek közül, és festői belső területe, csodálatos strandjai és barátságos légköre miatt népszerű üdülőhely. Ez a kirándulás egy kellemes, autóbuszos körutazáson vezet a vonzó szigeten, amelynek első állomása Zakynthos városán kívül, Bochali kisvárosában van, amely egy dombon fekszik, ahol egy régi erőd is található. A festői szépségű túra következő állomása Machairado falu, a sziget második legnagyobb települése, amely Zakynthos városától mintegy 10 kilométerre nyugatra fekszik. Miután megtekintheti a kerámiaműhelyben készült mesés munkákat, lesz ideje meglátogatni a "Fekete Madonna" templomot, amely Zakynthos egyik leghíresebb kegyhelye. A túra utolsó állomása a nyüzsgő tengerparti üdülőhely, Tsilivi lesz, amelynek látnivalói között számos kávézó, étterem és taverna, valamint egy régi velencei csillagvizsgáló - az úgynevezett vardiola - található a Tsilivi strand északi végén. A kikötőbe és a hajóhoz való rövid, de szép visszaút zárja ezt a vonzó túrát.
Felhívjuk figyelmét: a vallási jelentőségű helyek látogatásához konzervatív öltözet ajánlott. Ez a túra nem ajánlott kerekesszékkel közlekedő vendégek számára.

Zakynthos, Görögország text
bottom of page