top of page
Zakynthos, Görögország

A látványos Zakynthos, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy paradicsomi sziget Görögország gyönyörű partjainál

Itt a fehér kavicsos partok türkizkék vízzel találkoznak, és az olyan zord sziklacsúcsok, mint a Kampi, lélegzetelállító kilátást nyújtanak a tengerre. Merüljön el a sziget helyi hagyományok hangulatában, vagy fedezze fel ősi kultúráját. Pillantson be mészkősziklákba, történelmi kolostorokba és az ikonikus Hajóroncs-partra, amely Görögország egyik igazi csodája.

 

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

 

- Agios Dionysios templom

- Kampi sziklafal tetejéről nyíló kilátás

- Hajóroncs-öböl

 

Válassza az MSC Cruises kirándulását az Agios Dionysios templomhoz, amelynek lenyűgöző harangtornya és Zakynthos védőszentjének szentélye található. Ezután utazzon a szárazföld belsejébe, Machairado falu felé, ahol egy helyi kézművestől megismerheti az ősi hagyományos fazekas technikákat. A túra a bájos Bochali felé folytatódik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Zakynthosra és a régi velencei erődre. Végül álljon meg Tsilivi tengerparti üdülőhelyén, ahol eltölt egy kis kiskereskedelmi vagy tengerparti szabadidőt.​

 

Vegyen részt egy MSC Cruises kiránduláson, és kóstolja meg a finom Mandolato-t, a kézzel készített mandulás nugátot, amelyet Zakynthos hagyományos édességének tartanak. A könnyű habcsókalapból készült és mézzel dúsított Mandolato még abból az időből származik, amikor a Jón-szigetek velencei uralom alatt állt! Kampi városában egy látványos sziklafal tetején lévő kilátóból a csábítóan kék tengerre vetheti tekintetét. Végül kóstolja meg az autentikus meze ételeket és igyon egy pohár Ouzo szeszes italt, miközben a faluban a helyi táncosok előadását nézi.

 

Hajózzon át Zakynthos kék öblének mennyei vizei felett egy kalandos MSC Cruises kiránduláson. A Skinari kikötőjéhez vezető kényelmes autózás után izgalmas hajókiránduláson vehet részt a Kék barlangok hálózatához. A természetes erózió évei lélegzetelállító geológiai boltíveket hoztak létre, amelyek fenségesen emelkednek ki az azúrkék tengerből. Ezután gyönyörködjön a Navagio, közkedvelt nevén a Hajóroncs-part monumentális szikláiban, púderfehér homokjában és kristálytiszta vizében.

ZTH01 - ZAKYNTHOS KINCSEI

A sziget főtemplomától a Jón vidék mélyén található egyedülálló kőgyárig és a kiváló vásárlási lehetőségekig mindent megtalál ezen a festői túrán! Fedezze fel Zakynthos gyöngyszemét, a dicsőséges Agios Dionysios templomot, amelyet a sziget védőszentjének és védelmezőjének szenteltek, aki a templomban nyugszik. A gyönyörű vidéken keresztül a szárazföld belsejébe, Agios Dimitrisbe utazva egy egyedülálló kreatív kőgyárat látogathat meg, ahol a kőfaragó bemutatja a hagyományos technikákat. A velencei erőd alatt megfordulva megállnak Bochali bájos falujában, ahonnan hihetetlen panoráma nyílik Zakynthos városára. A fotózás közben megkóstolhat egy szelet "Mandolato"-t, a híres zakynthiotai mandulás nugát édességet. Visszatérve a városba, szabadidejét a Solomos téren töltheti, amely egy tökéletes hely a pihenésre és egy kávé elfogyasztására. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Az idegenvezetők csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

ZTH02 - ZAKYNTHOSI ISTENI ÍZEK ÉS PANORÁMÁK

Ismerje meg ennek az isteni szigetnek a lényegét, a gazdag történelmétől, a gyönyörű tájaktól és a modern üdülőhelyektől kezdve az ízletes specialitásokig. A túra az Agios Dionysios templomnál kezdődik, a sziget fő templománál, amelyet Szent Dionysiosnak, a sziget védőszentjének szenteltek, akinek teste egy ezüstkoporsóban nyugszik. Az 1708-ban alapított templom velencei stílusú, harangtornya hasonló, de valamivel kisebb, mint a Szent Márk templomé. A következő megálló Bochali falu lesz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Zakynthos városára és kikötőjére. A fotózás közben megkóstolhatják a finom "Mandolato"-t, a híres zakynthiotai mandulás nugát édességet. Ezután átkelnek a szigeten Kampi felé, amely a sziget egyik legpanorámásabb helye, és amely felejthetetlen kilátás nyílik a sziklák tetejéről a Jón-tengerre és a Földközi-tengerre. A megálló során a nemzeti italból, az ouzóból álló frissítőket szolgálnak fel meze kíséretében, miközben a helyi táncosok hagyományos szigeti táncokat adnak elő. Megjegyzés: Ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Az idegenvezetők csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

ZTH04 - MENNYEI TENGERPARTI PIHENÉS

Kényeztesse magát egy pihentető pihenéssel, élvezze a gyönyörű tengerparti panorámát, amely világszerte híressé tette Zakynthost. Élvezze a kísérettel történő transzfert Zakynthos kikötőjéből a fővárosból a buja vidéken keresztül a mennyei Agios Nikolaos strandra. Ott három órája lesz arra, hogy kedvére élvezze az idilli aranyszínű homokot és a kristálytiszta vizet: úszhat, napozhat, pihenhet a bérelhető nyugágyakon és napernyőkön, vagy élvezheti a napsütéses hangulatot a közeli strandbárokban. Az autóbusz és a kísérő már várja Önöket, hogy a kijelölt időben visszavigye Önöket Zakynthos városába és a hajóra. Megjegyzés: Naptej és törölköző ajánlott. Ez a túra az időjárási viszonyoktól függ, és május elejétől október elejéig vehető igénybe.

ZTH05 - VÍZIPARKI CSODAVILÁG

Legyen ez egy mindenki számára szórakoztató nap, akár az akciódús csúszdákat választja, akár a napsütéses pihenést választja, akár egy árnyékos helyen hűsöl a biztosított napozóágyakon. Az aquaparkban mindenki el van kényeztetve a szórakozással, hiszen a tevékenységek tárháza a medencében való laza úszástól kezdve a minden korosztály számára kínált hullámvasutakig bőséges. A nyugodttól az őrültig terjedő skálán utazhatsz a lusta folyó körpályáján kanyargó úszókon, vagy egy félelmetes bumeráng-vízicsúszdán lövöldözhetsz lefelé. A biztonság és a nyugalom érdekében képzett úszómesterek felügyelik a medencék minden területét, és egy kísérő is jelen lesz az egész tartózkodás alatt, hogy bármilyen segítséget nyújtson. Az ebédet nem tartalmazza, így szabadon választhat az aquapark bárok és büfék közül. Megjegyzés: Naptej és törölköző ajánlott. Ez a túra az időjárási viszonyoktól függ, és május közepétől szeptember végéig vehető igénybe.

ZTH06 - ZAKYNTHOSI ÖRÖKSÉG ÉS KÉZMŰVESSÉG

Élvezze a panorámát a sziget legrégebbi kolostorához, Anafonitria kolostorához vezető úton, majd fedezze fel egy tipikus hegyi falut és annak csodálatos hagyományos termékeit és kézműves termékeit. Zakynthos városát autóbusszal elhagyva a hegytetőn álló velencei erőd alatt fekvő szépséges Bochali faluba utazik, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. A szárazföld belseje felé Anafonitria faluba utazva meglátogatják a 14. századból származó, Szűz Máriának szentelt kolostort. Szent Dionüsziosz, Zakinthosz védőszentje 1624-ben bekövetkezett haláláig itt volt apát. A könyörületességéről és gyógyító munkájáról híres Dionüszioszt 1703-ban avatták szentté. A megtekinthető kincsek között 15. századi freskók is szerepelnek, amelyeket a közelmúltban végzett restaurálási munkálatok során fedeztek fel. A túra kellemes lezárásaként ellátogatunk a festői szépségű Volimes hegyi faluba, ahol lehetőségünk nyílik gyalogosan felfedezni és megvásárolni a híres helyi termékeket és kézműves termékeket, a szőnyegektől kezdve a hímzett termékeken át a tiszta mézig és olívaolajig. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Az idegenvezetők csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

ZTH07 - ZAKYNTHOS VÁROS, OLAJBOGYÓ ÉS BOR

Látogasson el Zakynthos város leghíresebb látnivalóihoz, majd induljon el egy olívaolaj-gyár, egy borászat és egy híres kilátó meglátogatására egy túra keretében! Zakynthos városának felfedezése a Solomos téren kezdődik, ahol Dionüsziosz Solomosz költő szobra áll, aki a "Szabadság himnuszát" írta, amely a görög nemzeti himnusz lett. Körülötte az 1561-ben épült Agios Nikolaos templomot, a Bizánci Múzeumot és a Zakynthos Kulturális Központot láthatja. Ezután továbbutazik a történelmi Szent Márk térre, ahol a popolaroi forradalmárok 1797-ben elégették a nemesség Libro d'Oro könyvét. A városból Lithakia faluba utazva egy olívaolaj-gyárba látogat, ahol megnézheti, hogyan készül ez az értékes termék. Ezután a sziget egyik pincészetébe látogatnak el, ahol megnézik, hogyan készítették a borokat hagyományosan, és milyen új technológiát alkalmaznak ma. És természetesen megkóstolnak néhány finom helyi bort! Visszatérve Bochalin keresztül, megállnak a régi velencei erődítmény alatt, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik Zakynthos városára. Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra nem alkalmas gyaloglási nehézségekkel küzdő vendégek számára. Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek ezt legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell a parti kirándulások irodájával. Az idegenvezetők csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page