top of page
HAJÓUTAD

Chemol Travel, CRUISEplus, Marshaller Idegenforgalmi Kft.

Köszönjük, hogy bennünket választ és ezzel is segít a világjárvány miatt nehéz helyzetbe jutott magyar utazásszervezőknek! A turisztikai piac - tulajdonképpen egyik napról a másikra - töredékére zsugorodott, miután 2020 év elején világszerte lezárták az országok az utazási lehetőségeket. Akkor még nem tudhattuk, hogy másfél évre gyakorlatilag lenullázódnak az utazások, a hajós társaságok hónapokig világszerte sehol nem indítottak egyetlen járatot sem, repülők is alig-alig szálltak fel… 2021 második feléig kellett várni, hogy újra éledezni kezdjen a piac. Köszönjük hűséges utasainknak, akik nélkül valószínűleg nem tudtunk volna túlélni a váratlanul ránk tört, nehéz helyzetet. Hála nekik a 30 éve kezdődött történetünkben újabb fejezetek íródhatnak!

Utasaink elkötelezettségében bízunk a kilábalás idején. Munkatársaink több évtizedes szakmai tapasztalattal segítik Önöket utazásaik megtervezésében, és egyéb szolgáltatásokat is kínálunk az utazáshoz kapcsolódó biztosítási ügyintézéstől a bérautó kölcsönzésig. Cégünk az MSC és számos más hajótársaság (AIDA Cruises, Costa Cruises, MSC Cuises, Norwegian Cruise Line és Princess Cruises) egyik kiemelt hazai vezérképviselete. Egyéni és csoportos hajóutak széles választékával várjuk az utazóközönséget és ügynököket egyaránt. 2015 első felében elérhetővé tette viszonteladó partnerei számára az online B2B repülőjegy foglalási felületet a noniata.hu oldalt, az év második felében a szintén viszonteladóknak készült MSC tengeri hajóutakat foglaló B2B rendszert a msconline.hu-t. Az utazóközönség számára a repülőjegyek a repulj.hu, míg az MSC tengeri hajóutak a msc-hajoutak.hu oldalon érhetők el. Évtizedes, töretlen fejlődésünket követően ma már bátran leszögezhetjük: szolgáltatásaink az utazás valamennyi dimenzióját felölelik!

A marshaller

A marshaller egy olyan személy, aki a repülőgépek mozgását és parkolását irányítja a repülőtér kifutóján vagy parkolóterületén. A marshaller feladata, hogy kézmozdulatok és jelzések segítségével kommunikáljon a repülőgép pilótáival, hogy pontosan és biztonságosan irányítsa őket a megfelelő parkolóhelyre vagy kifutóra.

A marshaller jelzései között általában az alábbiak szerepelnek:

  1. Kézmozdulatok: A marshaller a karját és kezét használja, hogy irányítsa a repülőgépet. Például, ha a marshaller azon a helyen szeretné látni a repülőgépet, ahol a parkolóhely található, akkor mutathat a kiválasztott hely felé.

  2. Vezetőjelzések: A marshaller gyakran tart a kezében egy nagy, felhajtható táblát vagy egyéb jelzőeszközt, amelyen betűk vagy számok vannak. Ezekkel a jelzőkkel a marshaller a repülőgép pilótájának mutatja, hogy merre kell mennie vagy hová kell parkolnia. Például a jelzőtáblán lehetnek olyan feliratok, mint "FORWARD" (előre), "STOP" (állj), "LEFT" (balra) vagy "RIGHT" (jobbra).

 

A marshaller fontos szerepet játszik a repülőgépek biztonságos manőverezésében a repülőtéren. A precíz és hatékony irányításuk segíti a pilótákat abban, hogy elkerüljék a baleseteket vagy károsodásokat, és biztosítsák a repülőgépek zavartalan mozgását a repülőtér területén. A marshallerek különleges képzést kapnak a repülőtér irányítására és a jelzések pontos használatára.

Fontos megjegyezni, hogy a technológia fejlődésével egyre inkább elterjednek az automatizált rendszerek a repülőgépek irányításában, mint például az elektromos vagy vezetéknélküli jelzőrendszerek. Ezek a rendszerek kiegészíthetik vagy helyettesíthetik a marshallerek munkáját, de jelenleg is sok repülőtéren használják a hagyományos marshaller jelzéseket és irányítást a repülőgépek parkolásának és mozgásának segítésére.

Regenerate response

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

bottom of page