top of page
Heraklion (Kréta), Görögország

Kezdje meg a hajóútjának tervezését és foglalja le a kirándulásokat Heraklionból

Kréta fővárosa, Heraklion, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy energikus város, amely gazdag történelemmel rendelkezik. Csodálja meg a fenséges Yioúhtas-hegyet a kikötőben való kikötéskor, valamint az ókori Koules erődöt a kikötő nyugati mólójánál. Fedezze fel a mitikus Knósszosz-palotát, vagy látogasson el a történelmi kolostorokba és templomokba. Kréta a görög szigetvilág egy lenyűgöző szelete, amely csak arra vár, hogy felfedezzék!
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A knósszoszi palota 
- A phaisztoszi minószi palota
- Fodele falu és Rethymno városa 
 
Az "Ariadné fonala, a labirintus és a Minótaurosz" görög mítosz az egész világon híres. Az MSC Cruises lenyűgöző kirándulásán meglátogathatja a Knósszosz palotát, azt az ókori helyszínt, ahol a legenda született. Egy kiterjedt neolitikus település romjaira épült, több mint 800 szobából álló labirintust fedezhet fel. Fedezze fel a minószi oszlopokat, a mesés freskókat és a király trónját egy vezetett túra során. Ezután látogasson el a hihetetlen heraklioni Régészeti Múzeumba, amely a minószi leletek lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Tekintse meg az alabástrom bálványokat, ékszereket, figurákat és a Hagia Triada szarkofágot.
 
A gyönyörű Kréta gazdag mitológiában és régészeti lelőhelyekben. Az MSC Cruises kirándulásán meglátogathatja a Phaestos palotát, a minószi civilizáció egyik ékkövét. Álomszép szőlőültetvényeken és olajfaligeteken át az Agia Varvara-hágón át vezet az út. Ott elérik a Messara-síkságot és a történelmi palota maradványait. Phaestos a zord Ida-hegyre néz, romjai pedig csodák sokaságával vannak tele. Fedezze fel a kőlépcsőket, a központi udvart, az oszlopos kriptát és az antik tárolóedényeket.
 
Látogasson el Fodele vidéki faluba az MSC Cruises kirándulásán. A spanyol reneszánsz festő, El Greco szülőhelye, a falu egy narancsligetekben gazdag, szép völgyben fekszik. Élvezze a pihentető sétát a településen, mielőtt Rethymno városába utazik. Itt megcsodálhatja a bizánci és hellén-római kori maradványokat és egy 16. századi erődöt. Használja ki a szabadidejét a helyi boltok böngészésére vagy a varázslatos sikátorok sétálgatására. Nézze meg Rethymno lenyűgöző, török és velencei hatású építészetét.

IRK02 - KNÓSSZOSZI PALOTA ÉS VÁSÁRLÁS

Nem kell a görög történelem vagy a krétai civilizációk szakértőjének lenni ahhoz, hogy értékelni tudja a mesés minószi palota, Knósszosz mesés palotáját. A palota épülete több mint egyszerű kő- vagy romhalmaz, még mindig látható, és a látogatók bebarangolhatják a szobák labirintusát. Egy brit régész, Arthur Evans, aki az 1900-as években a helyszín feltárását vezette, rekonstruálta a palotát. A falakon elhelyezett képek segítségével a látogatók képet kaphatnak a palota méretéről - amely eredetileg 20.000 négyzetméteres volt -, és képet kaphatnak a késő bronzkori életről. A Knósszosz-palota egy nagyobb neolitikus település romjaira épült, és az ötemeletes palotát alkotó feltételezett 1300 helyiségből mára 800 maradt meg. A látogatás után Heraklionba utazunk, ahol szabadidőnk lesz a felfedezésre és vásárlásra. Kérjük, vegye figyelembe: mivel a Knósszosz-palota látogatása macskaköveken való gyaloglással jár, a kerekesszékkel közlekedő vendégek számára nehézségekbe ütközhet.

IRK03 - KRÉTA FELFEDEZÉSE

Jöjjön, és tisztelegjen Dionüszosz, a borászat és a mulatozás görög istene előtt! Hagyja el a kikötőt, és haladjon dél felé az ősi szőlőültetvényeken keresztül, amelyek a minószi korszak óta, i.e. 1.600 körül virágoztak itt. Első megállónk egy borászatnál lesz, ahol egy filmet tekinthetünk meg, hogy megtudjuk, hogyan készül ma a bor, mielőtt megkóstolnánk az ízletes, sherry-szerű krétai bort. Folytatjuk a sziget felfedezését, Kréta festői falvain keresztül utazva, mielőtt Vathypetróban fotózási szünetet tartunk. Ez a minószi tájház és régészeti lelőhely Kréta egyik legrégebbi parasztháza. A túra a sziget olajfaligetekben és szőlőültetvényekben gazdag, dombos vidékén keresztül folytatódik, mielőtt megérkezünk Archanes faluba, a Knósszosz-palotától mindössze 10 km-re délre fekvő településre. Élvezze a szabadidőt ebben a kedves faluban, amelyet Európa 2. legjobban felújított falujának neveztek el, és kóstolja meg a helyi ételeket és italokat. A hajóhoz a minószi Knósszosz-palota romjain keresztül vezet a festői útvonal. Megjegyzés: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Ez a túra az MSC Armonia és a 09.11.2023-as (MSC Sinfonia) hajójáratok vendégei számára nem elérhető.

IRK11 - AZ OLÍVAOLAJ HAGYOMÁNYA ÉS A FALU, ÁGIOSZ NIKOLAOSZ

Ezen a nyugodt kiránduláson élvezheti a kilátást és a görög ízeket, miközben autóbusszal fedezi fel Krétát. Útközben először Hersonissos, Malia és Neapoli csinos kis falvait nézik meg, majd a Vassilakis olajbogyó-birtok felé tartanak, amelyet 1865-ben alapítottak, és amely Drirοs ősi település közelében található. A birtokon és a malomban tartott idegenvezetés során az olajkészítés minden egyes lépését megismerhetik az olajbogyótól a palackozásig - mind történelmi, mind pedig mai szemszögből. A túra részeként megtanulhatja, hogyan lehet megkülönböztetni a jó olívaolajat a rossztól, és ízletes kóstolót tarthat az olívaolajból és válogatott helyi élelmiszerekből. Ezután meglátogatják Aghios Nikolaost, egy elbűvölő üdülőhelyet, amelynek fő látványossága a város közepén található Voulismeni-tó. Lesz ideje sétálni a szép tó körül, és megnézni az üzleteket, különösen az ékszerészeket, mielőtt visszaszáll a buszra, hogy visszautazzon a hajóra. Megjegyzés: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával.

IRK15 - KRÉTA LEGJOBBJAI

Fedezze fel az igazi Krétát ezen az egész napos kiránduláson, amelynek során megállunk Knósszoszban, Ágiosz Nikolaosz üdülőhelyén, és egy tipikus görög ebédet is elfogyasztunk. Knósszosz, a minószi Kréta fővárosa, a sziget legnagyobb és legkifinomultabb palotájának adott otthont. Több mint 1.000 szobát foglalt magában, és élvezte a kifinomult csatornarendszer, az öblítéses WC-k és a burkolt utak nyújtotta kényelmet. Itt található a legendás földalatti labirintus is, amelyet a mitikus Minotaurosz bebörtönzésére terveztek. A romjainak megtekintése után egy órával Krétán átutaznak Aghios Nikolaosba, a sziget egyik leghíresebb üdülőhelyére. A kikötő és a Voulismeni-tó köré épült, a Mirabello-öbölben fekvő település csodálatos fekvéssel büszkélkedhet. A környék tele van mindenféle üzletekkel és kávézókkal, és lesz egy kis időnk a saját felfedezésre, majd egy Elounda környéki helyi étteremben felszolgált boros ebéd következik. A hajóhoz visszatérve megállunk, hogy átnézzünk Spinalonga szigetére, amely egy velencei erődítmény által uralt egykori lepratelep. Megjegyzés: Bármilyen ételintoleranciával rendelkező vendégeknek legalább két nappal a hívás előtt közölniük kell ezt a parti kirándulások irodájával. Mivel a Knósszosz-palota látogatása macskaköveken való gyaloglással jár, a kerekesszékkel közlekedő vendégek számára nehézségekbe ütközhet. Ez a túra az MSC Armonia és a 09.11.2023 (MSC Sinfonia) hajó vendégei számára nem elérhető.

IRK19 - NAP ÉS SZÓRAKOZÁS AZ AMMOUDARA STRANDON

Ha a nyaralásról alkotott elképzelésed szerint a tengerparton lustálkodsz, akkor ezt a kirándulást nem szabad kihagynod. A kikötőből indulva egy körülbelül 30 perces autóbuszos transzferrel Ammoudarába, Heraklion mai külvárosába juthat el. A strand népszerű a turisták körében, mert minden ízlésnek megfelelő lehetőségeket kínál: nyugalmat és békét, de élénkebb partszakaszokat is. A strand ugyanis hatalmas kiterjedésű, és számos bárnak és napozóágyakkal és napernyőkkel felszerelt strandnak ad helyet. Az egyik ilyen strand lesz az a hely, ahol körülbelül három órán át teljes kikapcsolódásban lehet részed, úszhatsz a kristálytiszta vízben, sétálhatsz a parton, vagy egyszerűen csak feküdhetsz a napon, hogy lebarnulj. A megbeszélt időpontban a busz elviszi önöket a kikötőbe. Felhívjuk figyelmét, hogy a napágyakat és napernyőket a túra ára tartalmazza. Javasoljuk, hogy viseljen fürdőruhát, hozzon magával naptejet és strandtörülközőt. Ez a túra az időjárási viszonyoktól függ, és júniustól augusztusig vehető igénybe.

MEDITERRÁN csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

MEDITERRÁN

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

A J Á N L A T O K

M E G T E K I N T É S E

ARAB-ÖBÖL csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

ARAB-ÖBÖL

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

KARIBI csoportos hajóutak magyar idegenvezetővel

KARIBI

csoportos hajóutak

magyar idegenvezetővel

IRK15 - KRÉTA LEGJOBBJAI
bottom of page