top of page

Helló SZEPTEMBER!

Szeptemberben az ősz hív! Utazz velünk egy varázslatos csoportos úton, ahol az őszi tájakat magyar idegenvezetővel fedezheted fel! De ne feledj, nem mindenhol szeptemberben köszönt be az ősz: a Földközi-tengeren például még a nyári meleg vár ránk! Fedezzük fel együtt a világ különböző arcát!

Helló SZEPTEMBER! Készen állsz egy felejthetetlen kalandra? Csoportos utazásaink nem csak kirándulások - kapuk a világ csodáihoz! Fedezd fel az MSC hajóutak ékszerként ragyogó Földközi-tengeri kincseit, ahol még az őszi szelek ellenére is a nyári meleg ölel át. Az izlandi lenyűgöző tájai és a karibi trópusi paradicsom mellett sok más csodás helyszín is vár! Utazásainkban nem csak a helyek különlegesek, hanem az emberek és az élmények is! Csatlakozz, és egy magyar idegenvezetővel fedezz fel mindent!

Helló GÖRÖGORSZÁG!

Helló GÖRÖGORSZÁG!

MSC Lirica csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. szeptember 14-21. Kezdőár belső kabinban (IM1): 619 900 Ft/fő

Helló FÖLDKÖZI-TENGER!

Helló FÖLDKÖZI-TENGER!

MSC World Europa csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. szeptember 14-22. Kezdőár belső kabinban (IR1): 789 900 Ft/fő

Helló FÖLDKÖZI-TENGER!

Helló FÖLDKÖZI-TENGER!

MSC Seaview csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. szeptember 15-23. Kezdőár belső kabinban (IB): 669 900 Ft/fő

Helló ŐSZ!

Helló ŐSZ!

MSC Splendida csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. szeptember 15-24. Kezdőár belső kabinban (IB): 799 900 Ft/fő

Helló LISSZABON!

Helló LISSZABON!

MSC Orchestra csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024. szeptember 20. - október 1. Kezdőár belső kabinban (IB): 869 900 Ft/fő

Szeptember a tökéletes hónap a horgonyok felemelésére! Felejtsd el júliust és augusztust - ha van egy tökéletes időszak a vitorlázásra és a Földközi-tenger felfedezésére, az szeptember. Kevesebb turista van ilyenkor, így a régió visszanyeri hagyományos báját, és élvezheted a napsütést anélkül, hogy a fullasztó hőség elnyomna; szeptemberben a Földközi-tenger szépségei biztosan felfedezésre kerülnek.

Természetesen az árak a nyári főszezon után még kedvezőbbek lesznek. Egy szeptemberi hajóút választásával hosszabb ideig élvezheted a napsütést, elkerülve a júliusi és augusztusi nyaralás hátrányait. De a Földközi-tenger nagy hely! Ha nem tudod, hova menj és mit láss, nem vagy egyedül. A Földközi-tenger három kontinenst érint, így egy hajóút itt tökéletes módja annak, hogy felfedezz néhány isteni tájat és rendkívül gazdag kultúrákat. Egy szeptemberi Földközi-tengeri hajóúton változatos és lenyűgöző tájakat fedezhetsz fel. Vitorlázz meglepő helyek felé, mint például az Esterel-hegység vörös öblei a Côte d'Azur-n, az Olaszországi San Fruttuoso di Capodimonte apátság, amely csak hajóval közelíthető meg, vagy Málta Kalüpszó barlangja. A Földközi-tenger számos várost is magában foglal.

Akár Caprit, a Szerelem Szigetét szeretnéd felfedezni, elveszni a velencei csatornák között Buranoban és Muranoban, vagy élvezni a görögországi Szantorini vagy Rodosz tiszta szépségét, a Földközi-tenger tele van kincsekkel, amelyeket csak azok fedeznek fel, akik időt szánnak rájuk. Ezek a városok valódi kulturális forráspontok, tele hagyományos eseményekkel és fesztiválokkal, amelyek egyszerűen kihagyhatatlanok. Ha szeptemberben a Földközi-tenger felé veszed az irányt, mindenképpen látogass el Portoba, hogy megnézhesd egy romáriát. Ezek a vallási fesztiválok, amelyek augusztus 15-től szeptember 30-ig tartanak, sok helyi papírjelmezes felvonulást vonzanak az utcákra. Ha nem félsz koszos kezeket szerezni, megnézheted vagy akár részt vehetsz a Tomatinán, Valencia közelében lévő Buñol városában, augusztus utolsó szerdáján. Ez az alkalom a helyiek számára egy könyörtelen csata részeseivé válik... paradicsomdobálással! Másik hely, másik esemény - még mindig szeptemberben. Irány a Velencei Nagy-csatorna a Regata Storica-ra, a világ egyetlen gondolaversenyére! Ez egy történelmi regatta korhű jelmezekben.

A kultúra szerelmeseinek Ciprus a tökéletes hely. Szeptemberben és októberben a sziget gazdag kulturális programja még mindig javában zajlik a Ciprusi Nemzetközi Filmfesztivállal, a szabadtéri opera az Aphrodite Fesztiválon, színház és klasszikus zene a Kypria Fesztiválon, kézműves termékek és ciprusi hagyományok az Ayia Napa Fesztiválon és még sok más! Az ízletes ételek a Földközi-tengeri kultúra középpontjában állnak, és biztosan imádni fogod az ezen a hatalmas partvonalon kínált finomságokat ebben az évszakban. Íme néhány falat, amely csábítja az ízlelőbimbóidat: októpus a feira vagy salpicon Malagában, római supplì és szicíliai arancini előételként Olaszországban, Törökország kedvenc manti, galuska, libanoni shish taouk, és végül édességként egy görög galaktoboureko. Számtalan tipikus ételt fedezhetsz fel minden megállónál. Az italok terén kétségtelenül megkóstolhatsz egy pastist Marseilléban, egy velencei spritzet vagy egy spanyol tinto de veranot. Tehát foglalj helyet a teraszon és élvezd a végtelen tengeri kilátást.

Tedd szeptembert azzá a hónappá, amikor kiszállsz, felfedezel, átitatodz magad a kultúrával és megkóstolod a finom konyhát a Földközi-tenger négy sarkában.

bottom of page